تسليت روحاني براي درگذشت هموطنان در کرمان
رئيسجمهور با تسليت درگذشت تعدادي از هموطنان در مراسم خاکسپاري سپهبد شهيد قاسم سليماني در کرمان به معاون اول رئيسجمهوري و وزير بهداشت، دستور داد تا سريعاً به وضعيت مصدومان و خانوادههاي بازماندگان رسيدگي کنند. حسن روحاني در اين پيام آورده است: با کمال تأسف در مراسم خاکسپاري وي به دليل استقبال بينظير و متراکم مردمي تعدادي از هموطنان عزيز بر اثر ازدحام جمعيت جان خود را از دست دادهاند. از وزير بهداشت که هماکنون در کرمان بسر ميبرد خواستهام تا سريعاً به وضعيت مصدومان رسيدگي کند. رئيسجمهوري اظهارداشت: معاون اول نيز مأمور شده تا به وضعيت خانوادههاي بازماندگان رسيدگي کرده و همچنين هيأتي را مأمور رسيدگي به دلايل بروز اين اتفاق کند. روحاني با ابراز همدردي، اين مصيبت را به خانوادههاي داغدار تسليت گفت و از خداوند رحمان براي اين جانباختگان که از شيفتگان و دلدادگان آن شهيد والامقام بودند، رحمت الهي را خواستار شد.
شمخاني مصاحبهاي نداشته است
دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي در اطلاعيهاي اعلام کرد: کليه اخبار، گزارشها و اعلام مواضع مرتبط با شوراي عالي امنيت ملي و دبيرخانه آن و همچنين مصاحبههاي دبير شورا صرفا از طريق مرکز ارتباطات و اطلاعرساني دبيرخانه در اختيار رسانههاي گروهي قرار ميگيرد. مطالب منتسب به شوراي عالي، دبيرخانه و مسئولان آن در صورتي که خارج از مجراي مذکور منتشر شده باشد، فاقد اعتبار بوده و پيگرد قانوني دارد. يکي از نشريات محلي در اقدامي مجرمانه، مصاحبهاي انجام نشده را به دبير شوراي عالي منتسب کرد که چگونگي و چرايي توليد و انتشار آن در دست بررسي و پيگيري قانوني است.
حضور کيفيت محور در انتخابات
نخستين جلسه رئيس ستاد انتخابات مرکزي شوراي عالي جبهه اصلاحطلبان با دبيران کل و نماينده تام اختيار احزاب اصلاحطلب برگزار شد. در اين جلسه سيدحسن رسولي درباره حضور و عدم حضور اصلاحطلبان در انتخابات پيش رو، اظهارکرد: فرض ما حضور در انتخابات است اما حضور ما در اين دوره متفاوت از دوره گذشته خواهد بود و بنا داريم کيفيت محور در انتخابات حضور داشته باشيم بهطوريکه اگر در حوزههايي که به هر دليل نامزدي اصلاحطلب وجود ندارد، ليستي از سوي شورايعالي سياستگذاري جبهه اصلاحطلبان اعلام نخواهد شد.
پُست سروش براي سردار سليماني
عبدالکريم سروش، فيلسوف و پژوهشگر ايراني که سالهاست در خارج از کشور زندگي و تحقيق و تدريس ميکند و به عنوان منتقد سياسي نيز شناخته ميشود، واکنشي کاملا همدلانه با شهادت سردار قاسم سليماني نشان داد. او در پُست اينستاگرامي خود شعري از حافظ را با تغيير واژه «حافظ» به «قاسم» به اشتراک گذاشته است: من همان دَم که وضو ساختم از چشمه عشق؛ چار تکبير زدم يک سره بر هر چه که هست/ «قاسم» از دولت عشق تو سليماني شد؛ يعني از وصل تواَش نيست بجز باد به دست. (اينستاگرام که تصاوير سردار سليماني را حذف ميکند اين پست را هم پاک کرده است).
نامه نمايندگان به رهبر انقلاب
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در نامهاي به رهبر معظم انقلاب بر ضرورت انتقام سخت عليه آمريکا به دليل شهادت سردار سپهبد شهيد قاسم سليماني و ياران ايشان، تاکيد کردند. در بخشي ازاين نامه آمده است: مقامات دولت آمريکا با اين اقدام تروريستي تلاش کردند محور مقاومت را تضعيف کرده و حضور خود در منطقه را افزايش دهند، همچنين با به شهادت رساندن يکي از عاليترين مقامات ايران و پذيرش مسئوليت اين اقدام تروريستي به صورت رسمي، جمهوري اسلامي ايران را تحقير نمايند؛ بنابراين ترديدي نداريم که سطح واکنش جمهوري اسلامي ايران به اين اقدام تروريستي دولت جنايتکار آمريکا، تعيين کننده موازنه بلندمدت در سطح منطقه و جهان خواهد بود. در نامه نمايندگان به رهبر انقلاب آمده است: «انتقام سخت» که حضرتعالي در پيام خود به مناسبت شهادت سپهبد سليماني به آن اشاره کرديد و اين روزها به خواست عمومي ملت قدرشناس ايران تبديل شده است، ميبايست به بلنداي قامت اين سردار سرافراز اسلام و ايران باشد تا «تلخي» اين پاسخ در خاطر همه بدخواهان بهخصوص آمريکا مانع جسارت مجدد به وطن و سربازان وطن شود.
محاکمه ترامپ به عنوان جنايتکار جنگي
عباسعلي کدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان در واکنش به تهديد ترامپ براي حمله به مراکز فرهنگي ايران در توئيتي نوشت: ترامپ بايد به عنوان جنايتکار جنگي شناسايي و محاکمه شود. او نه تنها با ترور مقامات عالي ايران و عراق مرتکب جنايات جنگي شده است، بلکه با تهديد حمله به مراکز فرهنگي ايران، اصول و قواعد شناخته شده حقوق بينالملل را نقض ميکند. سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سليماني به همراه ابومهدي المهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمري مجاهدت بامداد روز جمعه توسط آمريکا در فرودگاه بغداد به شهادت رسيد.