بستن

تحريم به تحريم اضافه نكنيم

تحريم به تحريم اضافه نكنيم

آرمان ملي: سخنگوي دولت با اعلام اينکه دادستاني مرجع اعلام تعداد کشته شده‌هاي آبان ماه با جزئيات شده است، گفت: به همه خانواده‌هاي آسيب ديده حوادث آبان سرکشي شده است. علي ربيعي در ابتداي نشست هفتگي خود با خبرنگاران با اشاره به سفر اخير رئيس‌جمهور به مالزي و ژاپن، اين سفرها را حائز اهميت خواند و تصريح کرد: اين سفرها و سطح ديدارها و مذاکرات نشان‌دهنده آن بود که ديپلماسي فعال و سازنده دولت همچنان با قدرت ادامه دارد و هيچ‌گاه روندهاي ديپلماتيک و گفت‌وگو محور براي توسعه کشور و ارتقاي جايگاه ايران در دنيا، تعطيل نخواهد شد. وي ادامه داد: دولت اگرچه دستاوردهاي بي‌نظيري در عرصه ديپلماسي داشته است و طي چندين سال گشايش‌هاي فراواني در سطح بين‌المللي براي کشور فراهم کرده است، از جمله خارج کردن کشور از قطعنامه‌هاي فصل هفتي شوراي امنيت سازمان ملل، اما هرگز از ظرفيت‌هاي داخلي خود نيز غافل نبوده است. سخنگوي دولت با تاکيد بر اينکه نگاه معطوف به حمايت از توليد داخلي، استقلال اقتصادي و اتکا به توان و ظرفيت‌هاي ملي همواره از جمله اولويت‌هاي دولت و تمام دستگاه‌هاي زيرمجموعه آن بوده است، خاطرنشان کرد: اگر منصفانه و با توجه به شرايط تحريمي کشور به عملکرد دولت نگاه شود، پيداست که دولت هم به زمان، هم به ظرفيت‌هاي داخلي توجه داشته و هم از ظرفيت‌هاي ديپلماتيک براي توسعه و پيشرفت کشور استفاده کرده است. دولت از ابتدا معتقد به استفاده از همه ظرفيت‌هاي ايران و نيز هم‌افزايي بوده است. دولت باور دارد که دو مسير ديپلماسي و تحريم شکني و تحريم‌زدايي و قوي کردن اقتصاد کشور راهگشا خواهد بود. اهم اظهارات سخنگوي دولت در نشست خبري را در ادامه مي‌خوانيد:

جمع‌بندي رئيس‌جمهور از مجموع مذاکرات ژاپن و مالزي اين بود که فشارها به لطف ديپلماسي ملي و انقلابي کاملا شکست پذير هستند و اين يک راهبرد دو وجهي است. استقامت و انسجام ملي در داخل و «صلح گستري در منطقه و ديپلماسي فعال در مناسبات منطقه‌اي و جهاني». با همين راهبرد صلح و آزادي است که مي‌توان حصر ايران در برابر تحريم‌هاي ظالمانه را شکست. سخن امام خميني در گوش ماست که در دشوار‌ترين روزهاي ميهن فرمودند حصر آبادان بايد شکسته شود.

اين راهبرد دو ستونه و دو وجهي در مقابله با تحريم‌ها را اينگونه مي‌توانم توضيح بدهم که هر کجا تحريم هست و آثار و توابع خودش را آشکار کرده مقاومت در مقابل تحريم‌ها و همزمان با آن تلاش ديپلماتيک براي شکست دادن تحريم هم هست. هدف اين است که به نقطه‌اي برسيم که دولت آمريکا اگر براي مذاکره با ايران و رفع تحريم‌هاي غير انساني‌اش پيش قدم نشود بيشتر زيان ببيند.

به‌رغم برخي حاشيه‌سازي‌ها، اين سفر در راستاي گسترش همکاري‌هاي دوجانبه ميان ايران و ژاپن در زمينه‌هاي اقتصادي، فرهنگي و سياسي بود. همچنين گام مهمي در جهت اجماع جهاني عليه تحريم‌هاي ظالمانه و غيرقانوني آمريکا بود چرا که علاوه بر اروپايي‌ها، کشورهايي مثل ژاپن که از هم‌پيمانان آمريکا به شمار مي‌روند در تلاش براي شکستن تحريم‌هاي يکجانبه آمريکا عليه ايران هستند.

اولويت ايران همواره حفظ برجام بوده و هست. البته بارها تاکيد کرده‌ايم که برجام توافق جمعي است و بقاي آن بدون پايبندي همه طرفين توافق به تعهدات خود قطعا امکانپذير نيست. سخنان رئيس‌جمهوري در ژاپن هم موضع جديدي نيست. از همان نخستين روزهاي پس از برجام بارها مشروع‌بودن حضور ايران در برجام به تامين منافع ملي کشور را شفاف و رسمي اعلام کرديم. هنوز تغييري در مواضع برجامي ما رخ نداده است.

دو شرکت بزرگ تاکسيراني اينترنتي گزارش پيمايش‌هاي خود را به وزارت کشور ارائه مي‌کنند و بعد از ارائه گزارش يک ماهه، پول به کارت‌هاي آنان واريز مي‌شود. مشکلي تحت اين عنوان که صدي هفت پرداخت کردن سهميه بنزين کم است مطرح شده اما اينکه بگويند اصلا پولي واريز نمي‌شود را نشنيده‌ام ولي پيگيري خواهم کرد.

گفته بوديم به 60 ميليون نفر پرداخت شود و بررسي مي‌کنيم افرادي که واجد شرايط هستند اضافه شوند. در استان تهران 50 درصد و شهر تهران حدود 30 درصد يارانه گرفتند. طبيعي است به هر کسي هم بگوييد مي‌گويند نگرفتيم. ولي سيستان و بلوچستان بالاي 80 درصد گرفته‌اند. اتفاق ديگر اين است که خيلي‌ها خودشان را مستحق مي‌دانند اما وضع ديگران را نمي‌دانند اين پايش پايگاه‌هاي اطلاعاتي است. ما بايد بپذيريم افرادي که در اين پايگاه استحقاق بيشتري براي دريافت داشتن قرار گرفته‌اند.

تاييد و اجرايي شدن پالرمو در مجمع تشخيص مصلحت را امروز به نقل از يکي از اعضاي مجمع شنيدم، اما منبع رسمي و موثقي براي اين خبر نتوانستم پيدا کنم. برخي معتقد هستند اکنون که تحريم هستيم، مسائل مربوط به اين لوايح هم به آن اضافه شود؛ اما اين استراتژي «آب که از سر بگذرد چه يک وجب، چه صد وجب» اشتباه و بي‌معنا است و براي مردم قابل قبول نيست. عدم تصويب لوايح مرتبط به FATF ابعاد جديدي از محدوديت براي مردم وکشور ايجاد مي‌کند. برخي هم ابهام ايجاد مي‌کنند که قبول کردن اين لوايح منجر به اين مي‌شود که حقوق گروه‌هاي انقلابي که مبارزه آن‌ها مورد قبول ما هم هست، زير سوال برود. ما اصلا اين نوع ايراد و ابهام‌ها را قبول نداريم چرا که اصلا منجر به چنين اتفاقي نخواهد شد. تمام متخصصان امنيتي کشور اعلام کرده‌اند حق تحفظ اين کنوانسيون‌ها به اندازه‌اي هست که نگراني وجود نداشته باشد.

ساماندهي کولبران به اين معني است که اجازه بدهيم آنها بروند و فلان ميزان کالا با کولبري بياورند که ما اين کار را امر درستي نمي‌دانيم. بحث اشتغال روستايي در اين استان‌ها در اولويت قرار گرفته و پول بيشتري هم اختصاص داده شده است. من با تمام جنبه‌هاي اخلاقي و انساني کولبران همدردي دارم ولي وقتي سودجوها مزيتي براي پول بيشتر قرار مي‌دهند نظام بازارچه‌ها را هم برهم مي‌زنند. از آنجايي که نمي‌توان چند ميليارد دلار در بازارچه‌ها قرارداد بنابراين مجبوريم براي بازارچه‌ها سقف قرار بدهيم. از تعدادي از کولبران که در اين سقف قرار مي‌گيرند شمارش انجام شده و به آنها گفته مي‌شود در نظام بازارچه‌اي کار کنند اما خارج از سقف اين بازارچه‌ها مساله سودجويي وارد مي‌شود پس بايد يک کار سيستماتيک انجام شود چرا که اينها فرزندان و برادران ما هستند و از اين راه معيشت مي‌کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی