وزير نفت، ديروز درباره لايحه بودجه سال 99، گفت: وزارت نفت بهعنوان شرکتي است که يکسري تعهدات درآمدي دارد و بايد در مورد آن صحبت کنيم. به گزارش ايسنا، زنگنه، در پاسخ به اين سوال که چرا بنزين مورد اتهام قاچاق قرار ميگيرد، اظهار کرد: لازم است که اين مساله را از همان افرادي که اين موضوع را مطرح کردند، بپرسيد اما در واقع در بنزين قاچاق بسيار کم است. در گازوئيل قاچاق وجود دارد اما آن هم زياد نيست و اين اعداد و ارقامي که در اين حوزه نيز مطرح ميشود، منطقي به نظر نميرسد. او ادامه داد: طبق گفتههاي صادقآبادي، اگر 20 ميليون ليتر گازوئيل قاچاق شود، در واقع پنج هزار کاميون بايد براي انجام اين کار بسيج شده باشند که مديريت اين مساله بسيار سخت است که همين مساله نشان ميدهد اعداد مطرحشده دراين باره منطقي نيست.
راهاندازي صندوق پژوهش و فناوري
وزير نفت همچنين با تاکيد بر ضرورت جايگزينکردن فناوريهاي نوين به جاي فناوريهاي فعلي، گفت: شرکتهاي دانشبنيان ميتوانند در اين زمينه ما را ياري کنند و ما نيز تا جايي پيش ميرويم که اگر شرکتي نياز کشور را برطرف کند، خريد خارجي آن بخش را ممنوع خواهيم کرد. او با تاکيد بر اينکه برنامههاي زيادي را در حوزه حمايت از استارتاپها و شرکتهاي دانشبنيان طراحي کردهايم، اظهار کرد: ازجمله اين اقدامات راهاندازي پارک فناوري در منطقه ري، براي استقرار شرکتهاي دانشبنيان و استارتاپهاي فعال در حوزههاي مرتبط با صنعت نفت و گاز است. اين شهرک، در وسعتي بالغ بر 25 هکتار است. زنگنه با بيان اينکه در حال حاضر اين شهرک در حال تکميل و ساخت از لحاظ معماري است، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن درصدد هستيم صندوقي را تحت عنوان «صندوق پژوهش و فناوري» براي حمايت از شرکتها و استارتاپهاي حوزه نفت در اين شهرک راهاندازي کنيم. اين صندوق از مسير صندوق نوآوري و شکوفايي از شرکتها و استارتاپها حمايت خواهد کرد. به گفته او، طبق پيشبينيها سرمايه اين صندوق 100 ميليارد تومان و سهامداران آن مشخص شده است.
نظر ليلاز درباره مصوبه دولت
يک تحليلگر اقتصادي نيز در مورد مصوبه اخير هيات دولت مبني بر دوگانهسوز کردن رايگان يک ميليون و 460 هزار خودرو، گفت: اگر اين مصوبه در حوزه گازسوز شدن خودروها به درستي اجرا شود، با توجه به اينکه کمک دولت بلاعوض است مردم در مقابل هرگونه تغيير قيمت بنزين بيمه ميشوند. سعيد ليلاز در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: بهرغم اينکه مصوبه اخير دولت در راستاي گازسوز کردن خودروها ميتواند نتايج بسيار مطلوبي را به دنبال داشته باشد اما متاسفانه اين مساله در هياهوي افزايش قيمت بنزين و اتفاقات اخير پنهان شد.