آرمان ملي- حسين ردکا: در حالي که در سالهاي گذشته خصوصي سازي سرخابي هاي پايتخت شعار تبليغاتي خوبي براي مدعيان حضور بر کرسي رياست جمهوري و بعضا بهارستان شده بود اما در يکسال گذشته مسعود سلطاني فر وزير ورزش و جوانان با جديت اين موضوع را دنبال مي کند تا اين مساله از شعار خارج و وارد فاز اجرايي شود.
مصوبه هيئت دولت
در سالهاي گذشته با توجه به مصوبه هيئت دولت مبني بر اينکه دو باشگاه استقلال و پرسپوليس، بنگاههاي فرهنگي محسوب ميشوند در نهايت سرخابيها از ليست واگذاري سازمان خصوصيسازي خارج شد.در نتيجه در طي اين سالها با اين استدلال که دو باشگاه استقلال و پرسپوليس از سوي هيئت دولت به عنوان بنگاه فرهنگي شناخته شدند واگذاري آنها امکان پذير نبود، مگر اينکه هيئت دولت بر مصوبه خود، بازنگري کند و آن را تغيير دهد در آن صورت اين دو باشگاه ميتوانند به چرخه واگذاري برگردند. براي واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس دو راه وجود داشت، راه اول اين که مصوبه دولت اصلاح شود و دوم اين که هيئت تطبيق، قوانين مجلس مصوبه دولت را رد کند. با توجه به اينکه از آن مصوبه زمان زيادي ميگذشت راه حل دوم چندان عملي به نظر نميرسيد با پيگيري هاي وزير ورزش و جوانان بالاخره هيئت دولت در اين خصوص تصميم گيري کرد. با توجه به اين مصوبه هيئت وزيران، سازمان خصوصي سازي وابسته به وزارت اموراقتصادي و دارايي تمامي مراحل ارزيابي، قيمت گذاري، تعيين شرايط و نحوه واگذاري به متقاضيان را بر عهده خواهد داشت.
برگزاري جلسات
تا کنون جلسات زيادي با موضوع کارشناسي و تصميم گيري واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس با حضور مسعود سلطاني فر وزير ورزش و جوانان، تقي زاده معاون وزير ورزش، مديران عامل دو باشگاه و مديران سازمان بورس و خصوصي سازي برگزار شد ه است. در نهمين جلسه باشگاه هاي استقلال و پرسپوليس کارگزاري هاي خود را انتخاب و معرفي کردند تا روند حضور در بورس جدي تر دنبال شود. در سيزدهمين جلسه مسعود سلطاني فر درباره اين نشست گفت: از مديران عامل و هيات مديره دو باشگاه استقلال و پرسپوليس مي خواهم وقت مجزايي براي موضوع خصوصي سازي دو باشگاه بگذارند. وي گفت: هم دولت و هم مجلس همراهي لازم و قانوني را براي واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس دارند. سلطاني فر در پايان خاطرنشان کرد: اعتقاد جدي دارم که با پيگيري و جديت مديران عامل دو باشگاه و حمايت و همراهي وزارت خانه مي توانيم استقلال و پرسپوليس را تا پايان سال واگذار کنيم. همچنين در اين جلسه بيگ زاده از مديران سازمان بورس، شفافيت را شاه کليد موضوع واگذاري دو باشگاه استقلال و پرسپوليس دانست و گفت: اين دو باشگاه و در واقع شرکت بيشتر از آنکه تجاري و چشم انداز سودآوري داشته باشند، فرهنگي و اجتماعي بوده اند. برند دو باشگاه، دارايي مهم آنهاست و دارايي بزرگ ديگر دو باشگاه استقلال و پرسپوليس حق پخش تلويزيوني است و از آنجايي که مردم خريداران سهام دو باشگاه خواهند بود به همين جهت بايد وضعيت حق پخش آنها کاملا شفاف و روشن شود.