بستن

بنزین پایتخت آلوده نیست

بنزین پایتخت آلوده نیست
آرمان‌ملی-سوسن یحیی‌پور: یکشنبه هفته گذشته بود که حسین شهیدزاده- مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران- طی اظهاراتی اعلام کرد که نتایج آنالیز محتوای گوگرد موجود در نمونه‌برداری‌های صورت‌گرفته از سوخت بنزین نشان می‌دهد غلظت سولفور در کلیه نمونه‌ها (شامل بنزین معمولی و سوپر) فراتر از حد مجاز قرار داشته و میانگین گوگرد سوخت بنزین در فصل بهار و تابستان به ترتیب 190 و 166 بخش ‌بر میلیون بوده که از حد مجاز یورو4 فراتر است. در مورد محتوای گوگرد جایگاه‌های عرضه سوخت گازوئیل اما نتایج وضعیت بهتری را نسبت به سوخت بنزین نشان می‌داد، میانگین گوگرد سوخت گازوئیل در فصل بهار و تابستان به ترتیب 61 و 95 بخش‌ بر میلیون بوده و هنوز با غلظت مناسب آن فاصله دارد. با این حال، روز گذشته روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد که پیرو اخبار کذب منتشر‌شده طی روزهای اخیر در برخی رسانه‌های کشور، به اطلاع می‌رساند؛ تمام بنزین توزیعی در کلانشهر تهران دارای استاندارد یورو۴ بوده و گوگرد آن زیر ۵۰ ppm است.

در حالي که در گزارش «نتايج آناليز بنزين و گازوئيل توزيعي تهران در سال 98» آمده است که شرکت کنترل کيفيت هوا از سال1390 اقدام به پايش مستمر و تصادفي کيفيت سوخت توزيعي (پارامترهاي موثر بر آلودگي هوا) در جايگاه‌هاي بنزين و گازوئيل شهر تهران كرده است که کليه داده‌ها و نتايج پايش سوخت بنزين و گازوئيل شهر تهران، در وبسايت شرکت کنترل کيفيت هوا قرار داشته و قابل‌ دسترس عموم است. در سال 98 نيز اين پروژه ادامه داشته که نمونه‌برداري‌ها براي دو فصل بهار و تابستان از ايستگاه‌هاي متفاوت واقع در نقاط مختلف شهر در هر دوره برداشت شده است.» ديروز شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران در واکنش به اخبار منتشرشده، اضافه کرد که مطابق با قانون، تنها مرجع صاحب صلاحيت در ارزيابي انطباق فرآورده توزيعي با استاندارد مورد نظر، سازمان ملي استاندارد و يا نهادهاي مورد تاييد آن است؛ چگونگي انجام نمونه‌گيري، روش آزمون و مابقي جزئيات مربوط به آزمايش نمونه‌هاي بنزين امري تخصصي است؛ بنابراين اظهارنظر ساير نهادها فاقد صلاحيت است. آخرين گزارش سازمان ملي استاندارد، ميانگين گوگرد بنزين توزيعي در سطح کلانشهر تهران را زير 50 پي پي ام نشان مي‌دهد؛ لذا ادعاهاي مطرح‌شده در برخي رسانه‌هاي کشور نسبت به ميزان گوگرد بالا در هواي تهران به طور کامل رد مي‌شود. در اطلاعيه روابط عمومي شرکت مذکور همچنين تاکيد شده است که انتشار اينگونه اخبار کذب و بدون منبع مشخص مصداق تشويش اذهان عمومي محسوب مي‌شود، بنابراين شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران پيگيري منابع اين خبرسازي در مراجع قضائي را حق خود دانسته و نتيجه آن را از طريق رسانه‌ها به اطلاع هموطنان مي‌رساند.

وضعيت توليد و کيفيت

پيش از اين، بيژن زنگنه- وزير نفت- پس از افتتاح سه طرح پالايشي با حضور رئيس‌جمهوري در تبريز، طي سخناني گفته بود: «نتايج ارتقاي کيفيت سوخت، به‌ خوبي در بهبود هواي کلان‌شهرها نمايان است.» هم‌اکنون، توليد روزانه بنزين کشور از 52 ميليون ليتر در سال 91 به 107 ميليون ليتر در تيرماه امسال رسيده است و اين رقم در مرداد به 110 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد. از نظر کيفي نيز بنزين با کيفيت يورو که در سال 91 توليد آن صفر بوده، در مردادماه امسال به بالاي 74 ميليون ليتر در روز مي‌رسد. گفتني‌ست، اخيرا 110 هزار تن بنزين از طريق رينگ صادراتي بورس انرژي به ارزش 72 ميليون دلار نيز معامله شد و مقصد صادرات اين فرآورده‌هاي نفتي کشور‌هاي همسايه اعم از عراق، افغانستان، ترکيه، پاکستان و ساير کشور‌هاي همسايه بود. همچنين، آنطور که سيدعلي حسيني- مديرعامل بورس انرژي- اعلام کرده با توجه به تمهيدات انديشيده‌شده، شرکت ملي پالايش و پخش به دنبال توسعه صادرات فرآورده‌هاي صادراتي است و اعلام آمادگي کرده که فرآورده‌هايي با کيفيت بالا و با قيمت رقابتي را در سطح خرده‌فروشي و عمده‌فروشي از طريق بورس انرژي ساماندهي کند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی