بستن

تلاش برای بازگشت «رادیوتئاتر» به جشنواره فجر

تلاش  برای  بازگشت «رادیوتئاتر» به جشنواره فجر

حميدرضا افتخاري مدير راديو نمايش ضمن اشاره به تلاش براي بازگشت بخش «راديوتئاتر» به جشنواره تئاتر فجر، چابک‌سازي را دليل اصلي حذف اين بخش جنبي از جشنواره فجر توصيف کرد.حميدرضا افتخاري مدير راديونمايش در گفت‌وگو با مهر درباره حذف «راديوتئاتر» از بخش‌هاي جنبي جشنواره تئاترفجر بيان کرد: ما آمادگي حمايت معنوي کامل از بخش راديو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر را داريم تا اين بخش امسال هم در جشنواره حضور داشته باشد.وي با اشاره به جلسه‌اي با نادر برهاني مرند دبير جشنواره تئاتر فجر داشته است، اظهارکرد: سياست‌هاي جشنواره تئاتر فجر امسال اينگونه بوده که چابک‌سازي انجام شود و جشنواره به‌صورت سبک‌تر برگزار شود.

راديوتئاتر با راديونمايش متفاوت است

مدير راديونمايش درباره اينکه کيفيت آثار در اين تصميم چقدر نقش داشته است، بيان کرد: با توجه به اينکه سال گذشته 40 سالگي انقلاب بود راديوتئاتر در اين بخش آورده‌هايي هم داشت و بحث کيفيت مطرح نبود. بيشتر بحث مديران جشنواره چابک‌سازي بود و هزينه‌هايي که راديو تئاتر براي جشنواره به‌همراه داشته است.افتخاري عنوان کرد: يکي از مشکلات ما اين است که راديوتئاتر در جشنواره به‌عنوان بخش جنبي ديده مي‌شود، نه به‌عنوان بخش اصلي. ژانر راديوتئاتر در دنيا يکي از گونه‌هايي است که متناسب با ذائقه آدم‌ها، مخاطب خاص خود را هم دارد. راديو تئاتر با نمايش‌هاي راديويي فرق دارد و حداقلي از دکور و اکت را دارد. در دنيا به راديو تئاتر توجه مي‌شود ولي قاعدتا اندازه تئاتر صحنه مورد توجه نيست.وي درباره جذابيت‌هاي راديو تئاتر بيان کرد: راديو تئاتر يک گونه تئاتري است که جذابيت‌هاي خودش را دارد و به نمايشنامه‌خواني نزديک است. راديو تئاتر با راديو نمايش هم متفاوت است که به‌طور مثال تا حدي از ميزانسن و دکور برخوردار است و بالاخره حضور اين بخش در جشنواره تئاتر فجر مي‌تواند اتفاق خوبي باشد چون براي گروه‌ها تجربه متفاوتي است.مدير راديونمايش بخشي از اين اتفاق را با ديگر نهادهاي تئاتري مرتبط مي‌داند و عنوان کرد: راديوتئاتر از سوي نهادهاي تئاتري حمايت نشد و شما سالني را نمي‌شناسيد که به راديو تئاتر تعلق داشته باشد.

آمادگي حمايت از راديوتئاتر

وي درباره اينکه راديونمايش چه حمايت‌هايي مي‌تواند از اين بخش داشته باشد، اظهارکرد: ما آمادگي داريم کارهايي را که در جشنواره مي‌آيد همه را ضبط و از راديو نمايش پخش کنيم يا در داوري‌ها کمک کنيم. همچنين اگر گروه‌ها به تمرين نياز داشته باشند مي‌توانيم استوديو در اختيارشان قرار دهيم. البته يک بحث جشنواره تئاتر فجر اسکان گروه‌هاي شهرستاني است که هزينه‌بر است و نمي‌دانم چطور مي‌توان در اين زمينه کمک کرد.افتخاري اضافه کرد: با اين حال ابتدا بايد تصميم گرفته شود که راديوتئاتر در جشنواره باشد تا بعد از آن درباره نحوه اين حمايت‌ها تصميم‌گيري کنيم.وي در پايان با بيان اينکه نظر دبير جشنواره فجر نسبت به حضور راديوتئاتر در اين رويداد منفي نيست، گفت: جشنواره فجر يک شوراي سياست‌گذاري دارد ولي اين شورا هنوز به جمع‌بندي نرسيده است و اگر شرايط فراهم شود از اينکه بخش راديو تئاتر به جشنواره اضافه شود استقبال مي‌کنند ولي استدلال‌ها بايد قوي باشد. جلسه ما خوب و اميدوارکننده بود و اميدواريم اين اتفاق شدني باشد. به هر حال ما تلاش خود را انجام مي‌دهيم و اگر گونه راديو تئاتر در جشنواره نباشد ما در اين حوزه کار مي‌کنيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی