پس از خروج آمريکا از برجام يک سال صبر کرديم که بسيار راهبردي و تاريخي بود، البته بايد توجه داشت که در اين يکسال به اندازهاي که نياز داشتيم، ميتوانستيم نفت بفروشيم. اينکه عدهاي مطرح ميکنند که لزومي داشت که يکسال براي نشان دادن واکنش عليه اقدام آمريکا صرف ميشد، ظاهراً حافظه تاريخي ضعيفي دارند. تا زماني که بهرغم خروج آمريکا ميتوانستيم به اندازه نياز خود نفت بفروشيم، به صورت کجدار و مريز با موضوع خروج آمريکا از برجام برخورد کرديم، اما از وقتي که بهطور کامل براي تحريم نفت ايران وارد عمل شدند بيترديد شرايط جديدي نيز پيش آمد، لذا شرايط ارديبهشت سال 98 با ارديبهشت سال 97، متفاوت گرديد و با توجه به شرايط جديد تصميمات قاطعي را در خصوص کاهش تعهدات اتخاذ کرده و فرصتهاي 60 روزهاي براي انجام تعهدات به طرفين اعلام کرديم؛ اما پيشنهادات آنها از نظر ما متعادل و متوازن نبود و بدون ترديد اگر اقداماتشان متعادل بود آن را ميپذيرفتيم.
تسليم را غيرجايز ميدانيم و آن را ملت ايران و قانون اساسي نميپذيرد، اما براي مذاکره عادلانه و محترمانه هميشه آمادگي داشته و الان هم آماده هستيم. با کشورهاي اروپايي و ساير کشورهاي جهان مکاتبه و تماس داريم اما تا امروز به نقطه مطلوب نرسيديم چرا که پيشنهادهايي که داشتند، متعادل نبوده است، اما همچنان روند فعاليتهاي سياسي را ادامه خواهيم داد و چنانچه به نتيجه نرسيم و فرصت 60 روزه دوم هم به پايان برسد، حتما گام سوم را نيز برميداريم. مردم عزيز کشورمان بدانند که ما اهل لجبازي و دنبال جنگ و تنش نيستيم، اما در عين حال حاضر نيستيم زير حرف زور برويم و در برابر قلدري تسليم شويم. تنگه هرمز از موقعيت بسيار مهمي برخوردار است و نه جاي شوخي است و نه جاي اينکه کشوري بخواهد مقررات بينالمللي را در آن ناديده گرفته و برخلاف جهت و بيتوجه به هشدارهاي سپاه پاسداران که مسئوليت امنيت تنگه هرمز را برعهده دارد، وارد اين تنگه شود. مسئوليت اصلي حفاظت از تنگه هرمز و خليج فارس، عمدتاً بر عهده ايران و کشورهاي همجوار است و ارتباطي به ديگران ندارد و ملت ايران همواره حافظ خليج فارس بوده است. اجازه نميدهيم کسي در خليج فارس و تنگه هرمز بينظمي کند، ما در عين حال به دنبال تنش و برخورد نظامي نيستيم و اقداماتي که تاکنون انجام دادهايم متناسب با تخلفات طرف مقابل بوده است، همچنان که در سرنگوني پهپاد متجاوز نيز واکنش انجام شده دقيق و حرفهاي بود و چنانچه باز هم تجاوزي به حريم کشورمان انجام شود، دو مرتبه همان پاسخ را در شرايط لازم خواهيم داد. به دنبال ادامه تنش با برخي از کشورهاي اروپايي نيستيم و چنانچه به چارچوبهاي بينالمللي متعهد باشند و از اقدامات خلاف خود از جمله آنچه در جبل الطارق انجام دادند دست بردارند، پاسخ متناسبي نيز از ايران دريافت خواهند کرد.
دستگاه اطلاعاتي و قضايي کشورمان اقدام بجا و ارزشمندي را عليه سيستم جاسوسي آمريکا انجام دادند که ضربه مستحکمي عليه آنها محسوب ميشود و اين اقدام با ارزش نشان ميدهد که وقتي همه با هم هستيم همه امور نيز بهتر پيش ميرود.
در زمينه ساماندهي به اوضاع اقتصادي به اين نتيجه رسيدهايم که برخي از اختياراتي که در زمينه بازرگاني بر عهده وزارت جهاد کشاورزي بود، به وزارت صنعت، معدن و تجارت، برگردد؛ در اين زمينه در شوراي عالي اقتصادي به جمعبندي رسيده و مصوبه آن را خدمت مقام معظم رهبري ارسال کرديم و در اين زمينه موافقت گرديد که تمام فعاليتهاي بازرگاني در يک جا متمرکز شود و قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگاني همه اختيارات را در اين زمينه برعهده دارد. وزير مسکن و شهرسازي نيز قول داده که در 2 سال باقيمانده از دولت دوازدهم، يک ميليون و 300 واحد مسکوني در سطح کشور احداث و يا تکميل خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب دستور دادند که در خصوص تنظيم بازار هم تلاش مجدانهاي صورت بگيرد که قطعا اين کار نيز انجام خواهد شد تا شاهد رفاه بيشتر مردم باشيم.