بستن
کد خبر: ۱۵۱۹۷۲۴
جلال رشیدی‌کوچی در گفت‌و‌گو با «آرمان ملی»:

اکثریت جامعه از تندروی خسته است

اکثریت جامعه از تندروی خسته است
آرمان ملی- سهیل ثابت: رهبری شهید همواره بر حفظ و تقویت وحدت ملی و انسجام اجتماعی و پرهیز از اختلافات و دوقطبی کردن‌ها تاکید داشتند. رهبر حاضر انقلاب نیز همین معنا را مورد تاکید قرار داده و سران قوا هم از وحدت و انسجام سخن گفته‌اند.

 با این حال برخی جریانات تندرو و متصلب حتی در شرایط حساس کنونی نیز کار خود را دنبال می‌کنند و ابایی از این ندارند که رفتار آنها ممکن است موجب تفرقه و اختلاف شود. آنها حتی مسئولان را مورد تخطئه و تخریب قرار می‌دهند و روشن نیست که چه زمانی با این افراد برخورد لازم و قاطع صورت می‌گیرد. در همین راستا «آرمان ملی» با جلال رشیدی کوچی نماینده پیشین مجلس گفت‌و‌گو کرده که می‌خوانید. 

*با وجود تاکید رهبر انقلاب و سران قوا بر لزوم حفظ انسجام ملی و پرهیز از اختلاف افکنی و تفرقه، شاهدیم که تندرو‌ها و رسانه‌هایشان برخلاف این رویه مقامات و مسئولان را تخریب می‌کنند. چرا تندرو‌ها برخلاف بیانات رهبری عمل می‌کنند؟

راجع به این موضوع خیلی صحبت شده و بار‌ها صحبت کرده‌ایم. تعجبم از این است که چرا با این افراد برخورد لازم صورت نمی‌گیرد؟ اعتماد به نفس این افراد از کجا آمده که می‌توانند چنین راحت و بی‌دغدغه روسای قوا را تهدید کنند؟ در مواردی حتی کار به تهمت و توهین کشیده شده و هیچ نگرانی به خود راه نداده‌اند. همین جریان بار‌ها راجع به تفاهمنامه موضع‌گیری تندی داشته‌اند، در سخنرانی‌های خود با تندترین لحن، مخالفت خود را ابراز کرده‌اند و امروز می‌بینیم در نتیجه بهم خوردن تفاهمنامه، چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است و شاید امروز اهمیت تفاهمنامه روشن‌تر شده باشد. صرف نظر از اعتماد به نفسی که گفته شد، جالب این است که با وجود تهمت‌ها، توهین‌ها و تهدید‌ها، کاسه کوزه‌ها را سر دیگران می‌شکنند و گویی نمی‌توانند برای یک لحظه هم که شده، فکر کنند تا شاید متوجه اشتباه خودشان بشوند. گاهی این افراد مواضعی می‌گیرند که به شکل عجیبی به دشمنان این کشور همراستا به نظر می‌رسد. چنین است که در نگاهی برخی، این افراد و کسانی در خارج از کشور دو لبه قیچی را تشکیل می‌دهند و اینکه برخوردی صورت نمی‌گیرد. ما دیده‌ایم که گاهی نهاد‌های مسئول در برابر مواضعی رقیق‌تر و سطحی‌تر از این، به سرعت واکنش نشان داده‌اند. برخی از صفحات معلوم‌الحال و کسانی که در انتها به انجمن حجتیه می‌رسند و البته موضوع پنهانی هم محسوب نمی‌شود، مواضعی می‌گیرند که از اخلاق و اصول فاصله دارد. نکته مهم این است که عدم برخورد با این افراد که هتاکی را از حد گذرانده‌اند، شائبه‌های ناخوشایندی پدید می‌آورد. عدم برخورد مناسب و به‌موقع با کسانی که به مسئولان این کشور تهمت می‌زنند و توهین می‌کنند، از این جهت نگران کننده است که مواضع آنها ممکن است به دیگر مسئولان کشور هم تسری داده شود و افکار عمومی تصور کند که دیگر مسئولان هم ... فکر کرده و دیدگاه خود را از زبان اینها بیان می‌کنند و این موضوع بدون تردید باعث آسیب به کشور بوده و خواهد بود. مهم این است که بدانیم اکثریت مردم با این تفکر ذره‌ای همراهی و همسویی ندارند و اینها در حد همان ۳ یا ۴ درصد جامعه هستند. یکه‌تازی و بی‌توجهی آنها به اصول و اقتضائات کشور به این نگرانی دامن می‌زند که نکند در دوایر حساس نفوذ کرده باشند. 

* تصور می‌کنید این اقدامات چه تاثیری در جامعه دارد؟

در مساله تاثیرپذیری باید به دو جنبه نگاه کرد؛ مثبت و منفی. اگر منظور این است که جامعه از حرف‌ها و مواضع آنها تاثیر مثبت می‌گیرد، قطعا چنین نیست و باید گفت چیزی که در حال اتفاق افتادن است، تاثیر منفی این افراد است. با قاطعیت می‌گویم مردم واقعا از این جماعت خستهاند. همانطور که گفته شد، نگرانی این است که عدم برخورد موجب تسری دیدگاه این افراد به کل حاکمیت باشد. عموم مردم از این جماعت خسته و بیزار شده‌اند و من امیدوارم یک بار برای همیشه موضوع تندروی و تندرو‌ها حل شود. از فرصت استفاده می‌کنم و با اشاره به پایان دوره پنج ساله آقای جبلی بر صداوسیما در مهرماه یادآوری می‌کنم که پایداری‌ها در صداوسیما نفوذ گسترده‌ای دارند. پایان دوره پنج ساله ریاست سازمان فرصت خوبی است که نشان داده شود که مسئولان با پایداری‌ها همسو نیستند. 

*در شرایط حساس کنونی شاهدیم که با وجود وضعیت نه‌جنگ نه‌صلح و فشار اقتصادی، تندرو‌ها دوباره مباحثی مثل اجرای قانون حجاب را پیش می‌کشیده‌اند. آیا این اقدامات باعث ایجاد دوقطبی و التهاب نمی‌شود؟

دامن زدن به التهاب در شرایط حساس بسیار عجیب و شائبه‌برانگیز است. هیچ بعید نیست دشمنان این کشور در انتظار التهاب اجتماعی باشند تا بتوانند وارد معرکه شوند. دانستن اینکه دشمنان کشور مترصد سوءاستفاده از التهاب اجتماعی هستند، باید موجب شود که در برخی زمینه‌ها جانب شرایط در نظر گرفته شود. این نقطه جایی است که فعالان سیاسی باید مواظب باشند که مواضع آنها و دشمنان کشور همسو نشود.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار