بستن
کد خبر: ۱۰۵۵۶۷۶

نان گران می‌شود؟

نان گران می‌شود؟

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه ما برای سال جدید خواستار تغییر نرخ نان هستیم و آنالیز خود برای نرخنامه جدید را در جلسات کارگروه آرد و نان ارائه کرده‌ایم، گفت: درخواست ما مورد کارشناسی قرار گرفته و در این زمینه قول‌هایی به ما داده‌اند که امیدواریم تا پایان اردیبهشت قطعی شود. رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه ما برای سال جدید خواستار تغییر نرخ نان هستیم و آنالیز خود برای نرخنامه جدید را در جلسات کارگروه آرد و نان ارائه کرده‌ایم، گفت: درخواست ما مورد کارشناسی قرار گرفته و در این زمینه قول‌هایی به ما داده‌اند که امیدواریم تا پایان اردیبهشت قطعی شود، چراکه با توجه به شرایط کنونی کار برای نانوایان ممکن نیست. بیژن نوروزمقدم ادامه داد: نرخ‌های کنونی نان مربوط به سال ۹۹ است که آنهم بعد از ۱۶ ماه دوندگی، ما موفق شدیم در تیر ۱۴۰۰ مجوز افزایش نرخ را بگیریم اما در همان نرخنامه هم اعلام شده است که نرخ‌ها مربوط به سال ۱۴۰۰ است یعنی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هیچ نرخ جدیدی نداشتیم، اما نانوایان مجبور هستند با همان نرخ گذشته ولی با تورم و هزینه‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مشغول به کار شوند. نوروزمقدم افزود: طبق گفته خود رئیس کل بانک مرکزی، تورم امسال حدود 5/46درصد و سال گذشته حدود ۴۶ درصد بود این در حالی است که نرخ تورم سال ۱۴۰۰ هم که ما موفق به دریافت نرخ‌های جدید شدیم همین میزان بود که با یک حساب ساده می‌شود متوجه شد ما در حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد از نرخ واقعی نان عقب هستیم این در حالی است که برای بازرس‌های سازمان‌های مختلف که به نانوایی‌ها مراجعه می‌کنند نرخ سال ۹۹ ملاک است در حالی که هزینه‌ها به سال ۱۴۰۲ است و بدون توجه به این موضوع نانوایان را جریمه می‌کنند که بعضا جرایم هم خیلی سنگین است.
نرخ نان نمی‌تواند ثابت بماند
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با تاکید بر اینکه نرخ نان نمی‌تواند همین‌طور ثابت بماند گفت: دولت‌ برای اینکه مردم نان ارزان‌تر بخورند سعی می‌کند به نانوا فشار بیاورد در حالی که نانوایان هم عضوی از همین جامعه هستند و همه تورم و گرانی‌ای که در جامعه وجود دارد برای نانوایان هم است و آنها هم مثل بقیه مردم با همین نرخ تورم، مایحتاج روزانه و حداقل‌ نیازهای خود را تامین می‌کنند این در حالی است که قیمت همه چیز از سال ۹۹ چندین برابر شده اما قیمت نان تغییر نکرده است. نوروزمقدم ادامه داد: کل فروش یک نانوایی لواش در طول روز حدود ۲ میلیون تومان است در حالی که حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان هزینه آرد دارد و حدود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم دستمزد دو سه کارگری است که در نانوایی کار می‌کنند. در کنار اینها پول آب و برق و گاز و بیمه و مالیات و خورد و خوراک کارگران و مهمتر از همه، اجاره مغازه‌ را لحاظ کنید چون مالکان توجه نمی‌کنند که حقوق کسی کم است یا زیاد، آنها سر ماه کرایه خود را می‌خواهند. بنابراین، با روزی ۲ میلیون تومان درآمد اصلا نمی‌شود از پس خرج و مخارج یک نانوایی برآمد.
نارضایتی نانوایان
محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که مطابق قول دولت، ۱۵ درصد کمک‌هزینه پرداختی به نانوایان بابت جبران افزایش اجاره و دستمزد به دوبرابر یعنی ۳۰ درصد افزایش می‌یابد تا خلأ درآمدی نانوایان بیشتر جبران شود. رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در این باره گفت: وقتی طرح هوشمندسازی یارانه نان اجرا شد برای اینکه نانوایان را ترغیب کنند که سامانه هوشمند را بپذیرند در ابتدای کار ۱۵ درصد شب به شب به حساب آنها می‌ریختند که از پایان بهمن‌ماه سال گذشته ۱۵ درصد را ۳۰ درصد کرده‌اند اما کل این ۳۰ درصد رقمی در حدود ۶۰۰ هزار تومان است که هیچ دردی از نانوا دوا نمی‌کند .بررسی‌ها نشان می‌دهد که تخلفات نانوایی‌ها با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان کم نشده و همچنان شاهد تخلفاتی مانند کم‌فروشی، فروش اجباری نان‌های ویژه و حتی دستکاری داده‌های دستگاه‌های کارت‌خوان هوشمند از سوی برخی نانوایان و مهمتر از همه افت کیفیت نان هستیم. رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در این زمینه گفت: بالارفتن هزینه‌های طبخ نان در مقابل ثابت ماندن نرخ آن به طور مستقیم با این تخلفات ارتباط دارد اما الان وضعیت به گونه‌ای است که نانوایان با چنین تخلفاتی هم دیگر نمی‌توانند هزینه‌های خود را جبران کنند، چراکه برای مثال سود کم‌فروشی ۲۰ تا ۲۵ درصد می‌شود اما ما ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد از هزینه‌ها عقب هستیم که فاصله بسیار زیادی است و کار برای نانوایان بسیار سخت شده است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی