بستن
کد خبر: ۱۰۵۳۹۵۳

ذره بین

ذره بین

وزیر اقتصاد:
بسته دولت برای «مهار تورم و رشد تولید» نهایی می‌شود
وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: جزئیات بسته ده بندی دولت برای مهار تورم و رشد تولید که به تایید مشترک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه رسیده است، امروز برای اخذ نظر تشکل‌های تولیدی و اقتصادی کشور در اتاق‌های سه گانه ارسال شد، برای اینکه ما نظرات بخش غیر دولتی را هم داشته باشیم و ان شاءا... ظرف روزهای آینده پس از اخذ نظر فعالان بخش غیر دولتی با حضور رئیس‌جمهور جزئیات این بسته نهایی شده و ابلاغ خواهد شد. سید احسان خاندوزی گفت: امیدواریم با توجه به هدف‌گذاری‌های دقیقی که در بسته ده بندی برای مهار تورم و رشد تولید پیش بینی شده است ما بتوانیم یک سند هماهنگ کننده بین تمام اجزای دولت برای نیل به اهداف شعار امسال داشته باشیم. وی در ادامه اظهار کرد: در خصوص استیضاح نیز باید بگویم اولا دولت در مسأله حمایت از وزرا و اعضای کابینه یکدست و هماهنگ و کاملا جدی است. از طرف دیگر حل و فصل واقعی مشکلات اقتصادی به ویژه مسائل فرابخشی مانند موضوع مسکن، موضوع تورم، موضوع خودرو و امثال آن نیازمند دو مقدمه است. در وهله اول مسأله هماهنگی و در وهله دوم مسأله ثبات سیاست‌ها لازم است. هماهنگی هم در داخل دولت و هم بین دولت و مجلس لازم است. ثبات سیاست‌ها نیز هم در داخل دولت و هم بین دولت و مجلس ضروری است. حتما در شرایط کنونی اسیتضاح وزرا کمکی به هماهنگی سیاست‌ها و ثبات سیاست‌های اقتصادی نخواهد کرد. وزارتخانه‌ها را برای چندین ماه با چالش‌های تصمیم گیری مواجه می‌کند. خاندوزی بیان کرد: از طرف دیگر فرصت سال حمایت از تولید از دست خواهد رفت. امیدوار هستیم بهترین تصمیم برای ادامه همکاری بین اعضای دولت و همکاری بین دولت و مجلس اتخاذ شود. وی ادامه داد: محتوای لایحه مالیات بر مجموع درآمد توسط وزارت اقتصاد آماده شد و در کمیسیون اقتصادی دولت نیز با برخی از اصلاحات مورد تایید قرار گرفت. در نوبت خود جلسه هیات وزیران قرار دارد که به محض اینکه در هیات دولت هم مصوب شود به عنوان یکی از گام‌های مهم تحولی از آنجا که تمام ساختار نظام مالیاتی کشور را به نفع شفافیت و عدالت اصلاح خواهد کرد، به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد. وزیر اقتصاد تصریح کرد: برخی از منتقدان می‌گفتند مسأله شفافیت چه اثری بر خروجی عملکرد اقتصادی دارد؟ بنده با عدد و رقم می‌گویم که در بسیاری از موارد شرکت‌هایی که اطلاعات آنان شفاف شده است به سرعت دست به کار شده و ناکارآمدی‌های مدیریتی را اصلاح کرده و صورت‌های مالی و سود و زیان خود را اصلاح کردند. به عنوان یک مورد اگر بخواهم مثالی مطرح کنم یکی از شرکت‌های حوزه سرمایه‌گذاری خارجی کشور که در آخرین سال دولت قبل زمانی که اطلاعات شفاف نبود، زیان ۳ هزار میلیارد تومانی داشت، با افشای اطلاعات و اصلاح روش‌های مدیریتی خود در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ توانست از زیان دهی خارج شود. به لحاظ عملکردی نیز به سرعت خود را اصلاح کرد.

جزئیات واگذاری اقساطی سهام عدالت
به ۳ دهک جدید
تصویب‌نامه شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی درخصوص نحوه واگذاری سهام عدالت جدید طی نامه شماره 80/14552 مورخ 04/02/1402 توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیر شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شد. شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی در بیست و چهارمین نشست خود که در تاریخ 16/12/1401 برگزار شد در ابلاغیه احسان خاندوزی آمده است، به استناد ماده 42 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی مواردی را به شرح زیر تصویب نمود: در اجرای بخش پایانی بند (الف) تبصره (2) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 و به موجب تصویبه‌نامه شماره 220573 ت 560791 مورخ 30/11/1401 هیأت وزیران نحوه واگذاری سهام عدالت جدید موضوع قانون مذکور به شرح ذیل تصویب گردید.
سازمان خصوصی سازی مکلف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های قابل واگذاری نسبت به تخصیص سهام به افراد فاقد سهام عدالت که تا تاریخ ابلاغ این مصوبه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و ایثارگران مشمول سه دهک اول قرار گرفته‌اند؛ اقدام نماید. صرفا عرضه سهام شرکت‌های دولتی بورسی در دستور کار است.
میزان و سهام شرکت‌های مورد واگذاری صرفا از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس با پیشنهاد سازمان خصوصی سازی به تصویب هیأت واگذاری خواهد رسید قیمت سهام مورد واگذاری مطابق با آیین نامه جزء (3) بند (الف) ماده 40 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 توسط هیأت مذکور تعیین می‌شود.
افراد مشمول بند (11) این تصویب‌نامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد؛ احراز عدم تخصیص سهام عدالت به آنان در طرح توزیع سهام عدالت 1385 لغایت 1395 برعهده سازمان خصوصی سازی خواهد بود.
مبلغ سهام مورد واگذاری به هریک از مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کل کشور و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با اعمال 50 درصد تخفیف و به مشمولین دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید بدون اعمال تخفیف معادل حداکثر یک صد میلیون ریال به صورت اقساط سالانه و به مدت 10 سال است که از محل سود سالانه شرکت‌های سرمایه پذیر تسویه خواهد شد.
شرکت‌های موضوع بند (1 (2) این تصویبه‌نامه مکلفند در طول مدت قرارداد و به منظور تسویه اقساط سود سهام واگذار شده را به حساب سازمان خصوصی سازی نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند همچنین نحوه اعمال حقوق مالکانه سهام واگذار شده از تاریخ ابلاغ تصویب‌نامه تا پایان فرآیند آزادسازی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و پس از آن از طریق کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت و یا هر ساز و کار دیگری که با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب شورای عالی بورس خواهد رسید تعیین خواهد شد.
مجموع سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در کد واسط سازمان خصوصی سازی و به حالت وثیقه قرار خواهد گرفت آزادسازی سهام موصوف پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله‌ای طی سه مرحله انجام خواهد شد.
سازمان خصوصی سازی مکلف است پس از تصویب الگوی نهایی ساماندهی واگذاری سهام عدالت واگذاری سال 1385 نسبت به پیشنهاد ساز و کار لازم برای واگذاری نهایی سهام عدالت جدید به روش غیرمستقیم به این شورا اقدام نماید.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی