بستن
کد خبر: ۱۰۵۲۰۲۵

عاشقانه ناصرالدین شاه

عاشقانه ناصرالدین شاه

از کوچه پس‌کوچه‌هاي روستاي امامه که عبور کنيد به پاي رودخانه مي‌رسيد؛ جايي که تفرجگاه آخر هفته‌اي اهالي روستا و اغلب ساکنان تهران است. روبه‌رو تپه‌اي است که بقاياي قلعه‌اي سنگي بالاي آن به چشم مي‌خورد؛ قلعه مازيار که قدمتي 1200 ساله دارد و مربوط به دوره خلافت عباسيان است. در ادامه پيشنهادهاي‌مان براي اينکه بتوانيد در ايام تعطيلات به ويژه تعطيلات نوروز به سفرهايي برويد که بتوانيد از عهده مخارج آن برآييد، پيشنهاد سفر به روستايي را به شما مي‌دهيم که شاه قاجار در آن عاشق شد.

مهم‌ترين قصه‌اي که هنوز بعد از دو قرن در روستاي امامه گفته و شنيده مي‌شود، ماجراي عشق ناصرالدين شاه قاجار به انيس‌الدوله است؛ عشقي که رد پاي آن به همين روستا مي‌رسد و دختري که خيلي زود سر از ارگ ناصري درآورد. اين روزها اگر به طبيعت روستاي امامه سر زديد، بد نيست اين قصه تاريخي را هم در ذهنتان مرور کنيد. روستاي امامه پشت پيچ و واپيچ‌هاي محدوده رودبار قصران پنهان شده است؛ روستايي حوالي آهار و ميگون که قرار گرفتن در سينه‌کش کوه‌هاي البرز آن را به روستايي سرد و برفگير تبديل کرده است.

نام اين روستا در کتابي از ياقوت حموي، مورخ و جغرافيدان قرن هفتم هجري هم آمده است و آن را «انبامه» ناميده است؛ روستايي که در ارتفاع واقع شده است.

روستا 7 آسياب آبي داشت که در مظهرهاي دو قنات روستا ساخته شده بودند. همه اهالي روستا گندم خود را در اين آسياب‌ها آرد مي‌کردند و براي اين کار از قبل نوبت مي‌گرفتند. سنگ آسياب را از دره‌هاي اطراف مي‌آوردند. يک سنگ‌تراش بايد تکه سنگ بزرگي پيدا مي‌کرد و 10 شبانه‌روز اين سنگ را مي‌تراشيد. سنگ که آماده مي‌شد صاحب آسياب گوسفند بزرگي را زمين مي‌زد و آبگوشت مفصلي تدارک مي‌ديد. سي نفر از مردان روستا بايد به دره مي‌رفتند تا سنگ آسياب را بياورند. سنگ را که سر جايش مي‌گذاشتند آبگوشت ظهرشان را مي‌خوردند که حکم دستخوش‌شان را داشت.

يکي از مشاغل رايج در روستاي امامه پالان دوزي بود. پالان‌هايي که مردم امامه مي‌دوختند شهرت زيادي داشت و به دليل قوام محکمي و خوش‌دوخت بودن‏، از شهرها و روستاهاي مختلف کشور براي خريد پالان به اين روستا مي‌آمدند. رسيدن به روستاي امامه در سال‌هايي که هنوز خبري از جاده آسفالته نبود و مردم بايد به کمک چهارپايان خود را به روستا مي‌رساندند کار سختي بود. براي همين هم اهالي روستا اغلب نيازهاي خود را خودشان تامين مي‌کردند.

بعيد است براي شب‌ماني در امامه ويلا يا خانه‌اي اجاره‌اي به چشمتان بخورد. اما براي اين کار مي‌توانيد روي هتل معروف روستاي ميگون که در همسايگي امامه است حساب کنيد.

خلاصه اينکه خودتان را به مرکز لواسان برسانيد که فاصله چنداني با روستا ندارد و مي‌توان سراغي از بومگردي يا هتل و سوييت اجاره‌اي را در آن گرفت. روستاي امامه آب و هوايي سردتر از روستاهاي نزديک به ميدان لواسان دارد و اگر در نوروز گذرتان به اين روستا افتاد، لباس گرم و کافي به‌همراه داشته باشيد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی