بستن
کد خبر: ۱۰۵۱۹۹۸

آخرين جزئيات پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت

آخرين جزئيات پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت

معاون فناوري و توسعه نوآوري شرکت سپرده‌گذاري مرکزي در خصوص واريز بخش دوم سود سهام عدالت در سال 1401 گفت: ما منتظر واريز سود شرکت‌هاي بورسي هستيم، هر زمان اين شرکت‌ها سودهايشان را واريز کنند، دو سه هفته بعد ما سودهاي سهام عدالت را واريز مي‌کنيم و آخر پاييز بود که در مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت بيش از 26 هزار ميليارد تومان سود به حساب دارندگان سهام عدالت واريز شد. براساس مصوبه شوراي عالي بورس، سود سهامداران مستقيم و غيرمستقيم سهام عدالت از چهارشنبه 30 آذرماه امسال توسط شرکت سپرده‌گذاري مرکزي اوراق بهادار به صورت متمرکز، با توجه به سود تقسيم شده عملکرد سال مالي 1400 شرکت‌هاي سرمايه‌پذير سهام عدالت، پرداخت شد. مجموع سود سبد سهام عدالت بالغ بر 64 هزار ميليارد تومان است که نسبت به سال 1399 بيش از دو برابر شده است. وي افزود: سال گذشته کل سود سهامداران سهام عدالت در اسفندماه پرداخت شد، اما در سالجاري با مصوبه شوراي عالي بورس و با دريافت مبالغ سود از شرکت‌ها، قرار شد که اين سود در دو مرحله پرداخت شود؛ که مرحله اول از 30 آذر ماه امسال طي چند روز پرداخت شد. در مجموع 12 شرکت سرمايه پذير سهام عدالت بخشي از سود و 11 شرکت کل سود مشمولان سهام عدالت را پرداخت کردند تا شرايط براي واريز سود علي‌الحساب در پايان آذرماه جاري مهيا شود. سهامداراني که در پرتفوي سهام خود 452، 492 و 532 هزار تومان دارند به ترتيب 510، 555 و 600 هزار تومان و افرادي که پرتفوي يک ميليون توماني در اختيار دارند، مبلغ يک ميليون و 128 هزار تومان سود علي‌الحساب در مرحله اول دريافت کردند.

سود مرحله دوم چه زماني پرداخت مي‌شود؟

سهامداران اواخر امسال يا حداکثر اوايل سال آينده منتظر دريافت سود سهام عدالت باشند اين خبر را دي ماه امسال سخنگوي کانون سهامداران عدالت در گفت‌وگو با همشهري آنلاين داد. با وجودي که در حال نزديک شدن به نيمه اسفندماه هستيم اما هنوز خبري از پرداخت مرحله دوم سود سهام عدالت نيست. محمود حسنلو، معاون فناوري و توسعه نوآوري شرکت سپرده‌گذاري مرکزي در گفت‌وگو با همشهري آنلاين در خصوص واريز بخش دوم سود سهام عدالت گفت: ما منتظر واريز سود شرکت‌هاي بورسي هستيم، هر زمان اين شرکت‌ها سودهايشان را واريز کنند، دو سه هفته بعد ما سودهاي سهام عدالت را واريز مي‌کنيم. وي ادامه داد: خيلي از شرکت‌ها مجمع‌شان را برگزار کردند، اما چون 8 ماه براي پرداخت سود فرصت دارند، سودي به ما واريز نکرده‌اند، ما نيز بايد منتظر باشيم.

فرصت 8 ماهه شرکت‌هاي بورسي براي پرداخت سود

يک منبع آگاه گفت: شرکت سپرده‌گذاري مرکزي هفته گذشته به شرکت‌ها نامه زده است و از آنها خواسته تا سودهايشان را واريز کنند تا شرکت سپرده‌گذاري مرکزي بتواند سود سهام عدالت را براي مردم واريز کند اما با وجود گذاشتن سررسيد براي انجام اين کار، هنوز اتفاق خاصي نيفتاده است و شرکت‌ها حاضر به واريز سود سالانه مجمع به شرکت سپرده‌گذاري نيستند. به گفته وي، شرکت سپرده‌گذاري مرکزي با سازمان بورس رايزني‌هايي در اين خصوص انجام داده تا اين سازمان نيز به شرکت‌هاي بورسي فشار بياورد که تا نيمه اسفندماه سود مجمع را واريز کنند تا شرکت سپرده‌گذاري مرکزي بتواند تا اواخر اسفندماه بخش دوم سود سهام عدالت را به سهامداران واريز کند. البته طبق آخرين اطلاعات دريافتي ما، چون شرکت سپرده‌گذاري مرکزي آخر پاييز بخش اول سود سهام عدالت را پرداخت کرده، قرار بود که اواخر امسال يا اوايل سال آينده بخش دوم پرداختي‌ها انجام شود اما طبق گفته منبع آگاه، سودها اوايل سال آينده واريز خواهد شد. به گزارش همشهري آنلاين، وي ادامه داد: طبق قانون تجارت شرکت‌هاي بورسي تا 8 ماه فرصت دارند تا سود خود را پرداخت کنند، برخي شرکت‌ها مجامع خود را اواخر خرداد و تير برگزار مي‌کنند لذا بايد تا آخر سال سود را به شرکت سپرده‌گذاري مرکزي پرداخت کنند. اما مجامع برخي شرکت‌ها آذرماه يا شهريور ماه برگزار مي‌شود اما اين شرکت‌ها از آنجا که پول هنگفتي نصيبشان مي‌شود سعي مي‌کنند پول‌ها را تا آخرين فرصت نگه دارند و آخرين لحظه پرداخت کنند. البته نمايندگان مجلس قرار است به يک توافق و جمع بندي برسند تا مدت 8 ماهه به 3 ماه تقليل يابد. چون قانون تجارت مصوب سال 1346 است و شرکت‌ها با استناد به اين قانون سودهاي ميلياردي را تا آخرين لحظه نزد خود نگه مي‌دارند. البته معضل اصلي اين است که اکثر شرکت‌ها سودهايشان را به شرکت سپرده‌گذاري مرکزي واريز مي‌کنند اما تنها سود سهام عدالت را واريز نمي‌کنند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار