مجتبي اميني دبير جشنواره بينالمللي فيلم فجر:
خودي و غيرخودي در جشنواره فجر نداريم
دبير چهلويکمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر با بيان اينکه ما چيزي به اسم خودي و غيرخودي در سينما نداريم، گفت: تا اين لحظه نميتوانيم 24 اثر را در سبد بخش رايگيري مردمي قرار دهيم ولي باز هم جلسه داريم تا درباره سيمرغ مردمي تصميمگيري کنيم. مجتبي اميني صبح دوشنبه 10بهمن ماه در نشست خبري چهلويکمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر که در پرديس ملت برگزار شد، ضمن همدردي با زلزله زدگان خوي گفت: خدا را شاکريم که شرايط برگزاري چهل و يکمين جشنواره فيلم فجر مهيا شد و به روزهاي آغازين اين رويداد نزديک ميشويم. انشاءا... با کمک و همراهي شما بزرگواران در 12بهمن ماه 1401 جشن شروع سال سينماي ايران اتفاق خواهد افتاد. برگزاري و برنامهريزيهاي جشنواره به علت مشکلات و التهابات چند ماه اخير در کشور و روند سينماي کشور با تاخير روبهرو شد و سرعت توليد هنرمندان در مباحث توليدي کاهش يافت اما ما در چارچوب ارزيابي فيلمها با بسته توليدي خوبي روبهرو بوديم و 75 اثري که به دبيرخانه رسيد نسبت به سالهاي گذشته آثار قابل توجهي بودند. وي ادامه داد: برخلاف سالهاي گذشته که آثار در چارچوب تک لوکشين و شهري توليد ميشد، امسال با گرافيک و اقليمهاي جديد، نشاط و شادابي در خط توليد سينما به چشم خواهد آمد و خط توليدي سينما، با تنوع اقليم و ژانرهاي مختلف مخاطب را راضي نگه خواهد داشت و براي اکران سال آينده با بسته خوبي روبهرو خواهيم بود.
حضور 26 اثر از 25 کشور
دبير چهل و يکمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر بيان کرد: امسال شاهد مهمانان خارجي و آثار بينالملل هم هستيم؛ براي حوزه بينالملل فيلم فجر 578 اثر شرکت کردند و پس از بازبيني 26 اثر از 25 کشور در اين جشنواره حضور خواهند داشت و براي اولين بار اکران خود را در جشنواره دارند و برخي از آنها توليدات و محصولات مشترک است. امسال از 28 کشور پذيراي مهمانان خارجي خواهيم بود و بازار جشنواره در خانه جشنواره (برج ميلاد) برگزار خواهد شد. اميني تصريح کرد: همچنين ورکشاپهاي تخصصي در موزه سينما در نظر گرفتيم و براي مهمانان بينالملل نيز در همان برج ميلاد ورکشاپهايي برگزار خواهد شد. همزمان با افتتاح جشنواره، سينماهاي اطلس مال و پرند بازگشايي خواهند شد. ما بايد به خانواده سينماي کشور کمک کنيم و اين جشنواره بستري است براي خانواده سينما تا زحمات چندين ماهه خود را در آن ارائه کنند و مخاطب خود را راضي کنند. انشاءا... مردم عزيز هم ميزبان خانواده سينما هستند و در اين ايام، جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند ديد و با همدلي و مودت جشن سينماي ايران را رقم خواهيم زد. وي در پاسخ به قاچاق فيلم و موضوع حفاظت از فيلمها، بيان کرد: براي امنيت فضاي مجازي و آيتي در ستاد برگزاري و وزارت فرهنگ و ارشاد تمهيداتي انجام شده است و کشور در حمله سايبري است و سرويس تکنولوژيهايي وجود دارد که از امنيت بالايي برخوردار است. تاريخ و زماني در نظر گرفته شده است تا در استانهاي ديگر اتفاقي نيفتد و بتوانيم جشنواره منظم برگزار کنيم.
نتيجه سيمرغ مردمي
وي همچنين در خصوص سيمرغ مردمي جشنواره پس از حاشيههاي سال قبل ضمن اشاره به درخواست فيلمسازان براي زمان بيشتر جهت آماده کردن آثار خود گفت: ما موضوع دوستان را درک کرديم وگرنه يک ماه قبل ميتوانستيم 20 اثر را انتخاب کنيم و درگير کيفيت نشويم ولي امسال 6 فيلم با پروداکشن بزرگ داريم به همين دليل صبر کرديم و با توجه به ترافيک استوديوها همراهي کرديم. با اين حال يکسري آثار از نيمههاي جشنواره به ناوگان اکران اضافه ميشوند بنابراين اينها شرايط را براي برقراري عدالت در بخش آراي مردمي فراهم نميکند. تا الان که اينجا هستيم نميتوانيم 24 اثر را در سبد بخش رايگيري مردمي قرار دهيم. اميني در خصوص جلسههاي نقد و معرفي فيلم بيان کرد: نشستهاي خبري طبق روال قبل است و موضوع مجري نشست را نيز فردا اعلام خواهيم کرد و در اين زمينه برنامهريزيهاي جامعي انجام شده است و براي اهالي رسانه نشستهاي داغي را پيشبيني خواهيم کرد. دبير چهل و يکمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر در خصوص اختصاص سيمرغ اقتباس در جشنواره عنوان کرد: سيمرغ آثار اگر در بخش رقابتي بر پايه اقتباس شکل گرفته باشد و وزني داشته باشد ميتوان به آن توجه ويژه کرد و بايد ديد موضوع اقتباس و کيفيت آن در جشنواره به چه صورت خواهد بود.
اختلالِ سامانههاي بليتفروشي
وي درباره اختلال در سامانه تهيه بليت گفت: من قبل از ورود به جلسه چک کردم که شايد سؤال پيش بيايد. اختلالي در زمانهايي به دليل کندي اينترنت وجود دارد. سه سامانه را ماهها بررسي کرديم. در مجموعه سمفا برنامهريزيهايي انجام داديم. ديتا سنترها يک جاهايي کند ميشود. همه ميدانيم شرايط چگونه است و فقط ربطي به سامانه فروش اينترنت بليتهاي جشنواره ندارد. اميني بيان کرد: جشنواره براساس چارچوب استانداردهايش پيش ميرود. صاحبان آثار با يک تأخيري کارهايشان را به اتمام ميرسانند يعني فيلمشان يک ماه پيش تمام شده و براي آن آنونس، تيزر و پوستر و اقلام تبليغي بسازند.