کاهش 70 درصدي صادرات خشکبار
رئيس اتحاديه صادرکنندگان خشکبار خاطرنشان کرد: امسال حدود 130 هزار تن پسته توليد کرديم که از اين عدد حدود 10 درصد آن در داخل کشور مصرف ميشود؛ به نظر ميرسد در سال جاري مازاد توليد پسته خواهيم داشت چرا که ميزان مصرف و تقاضا براي خريد به شکل چشمگيري کاهش پيدا کرده است و ميتوان گفت که خشکبار از سبد خانوارها حذف شده است.محمدحسن شمس فرد از کاهش 70 درصدي صادرات خشکبار در سال جاري خبر داد و افزود: افزايش نرخ ارز در کشور و متعاقب آن افزايش نرخ خشکبار باعث شد حجم صادرات خشکبار از ايران افت کند و ديگر صادرات براي صادرکنندگان صرفه اقتصادي ندارد.وي با بيان اينکه صادرکنندگان با دلار آزاد از باغداران خشکبار خريداري ميکنند، گفت: باغداران ساعتي نرخ دلار را رصد ميکنند و با نرخ روز جنس را به تجار ميفروشند؛ صادرکنندگان بعد از اينکه محموله را به مقصد رسانند حداقل 4 ماه زمان ميبرد که پول محمولهاي که صادر کردند به دست آنها برسد. اين در حاليست که بعد از دريافت ارز حاصل از صادرات، بايد مطابق با قانون پيمان سپاري ارزي آن را در سامانه نيما ثبت کنند و اينگونه در هر دلار 20 هزار تومان ضرر ميکنند و همين عامل انگيزه صادرکنندگان را ميگيرد؛ چراکه صادرکننده بايد با دلار آزاد خريد و خرج کنند اما از سوي ديگر در سامانه نيما بايد ارز خود را بفروشند.رئيس اتحاديه صادرکنندگان خشکبار آمار گمرک در زمينه صادرات خشکبار را غيرواقعي دانست و افزود: صادرکنندگاني که از سالهاي پيش تعهد دادهاند ناچاراند که به روند صادرات ادامه بدهند تا اينگونه اعتبار خود را در بازارهاي جهاني از دست ندهند. بهترين راهکار براي رونق صادرات اين است که قانون پيمانسپاري ارزي برداشته شود و تجار با ارز آزاد به صادرات ادامه بدهند؛ به صادرکنندگان تهمت ميزنند که ميخواهند ارز را از کشور خارج کنند اما اين سخن با واقعيت مطابقت ندارد.شمس فرد با اشاره به کاهش توليد پسته در سال گذشته، افزود: امسال حدود 130 هزار تن پسته توليد کرديم که از اين عدد حدود 10 درصد آن در داخل کشور مصرف ميشود؛ به نظر ميرسد در سال جاري مازاد توليد پسته خواهيم داشت چراکه ميزان مصرف و تقاضا براي خريد به شکل چشمگيري کاهش پيدا کرده و ميتوان گفت که خشکبار از سبد خانوارها حذف شده است.
تخفيف بليت قطار براي متولدين اين سالها
شرکت حملونقل ريلي رجا در آستانه سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي طرح تسهيلات ويژه سفر را براي متولدان اين ايام با عنوان «رهپويان فجر 1401» اجرا ميکند.عضو هيات مديره شرکت حملونقل ريلي رجا در اينباره اظهار کرد: شرکت رجا در راستاي بزرگداشت ايام مبارک دهه فجر، در بازه زماني 12 تا 22 بهمن ماه سال جاري، تسهيلات سفر را براي متولدان اين دهه در نظر گرفته است.به گزارش تسنيم ، وي افزود: در قالب اين طرح، 25 درصد تخفيف براي متولدان 12 تا 22 بهمن سال 57 و 20 درصد تخفيف براي متولدان 12 تا 22 بهمن ماه سالهاي پس از سال 57 که قصد سفر در بازه حرکتي 12 تا 22 بهمن ماه سال جاري، مصادف با دهه فجر انقلاب اسلامي را دارند، ارائه ميشود.وي تأکيد کرد: اعمال اين تخفيفات در صورتيکه متقاضيان از طريق وبسايت رجا به نشاني www.raja.ir اقدام به تهيه بليت کنند (به شرط وجود ظرفيت فروش در سامانه آنلاين)، بدون نياز به هيچ گونه مراحل اداري در فرآيند خريد بليت، به صورت خودکار و بدون محدوديت مسير انجام ميشود.
سايت فروش سايپا همچنان از دسترس خارج است
در حالي که قرار بود، از ساعت 14 روز گذشته (سهشنبه) طرح فروش فوقالعاده دو محصول گروه خودروسازي سايپا آغاز شود اما سايت فروش سايپا از دسترس خارج و اين شرکت از مردم خواست ثبت درخواست خود را به ديروز (5 بهمن ماه) موکول کنند؛ اما همچنان اختلال سايت سايپا رفع نشده و از اين بابت اين گروه خودروسازي از مردم عذرخواهي کرده است. فروش فوقالعاده دو محصول شاهين و کوييک آر پلاس اتومات که قرار بود از ساعت 14 سهشنبه (4 بهمن ماه) آغاز شود و تا زمان تکميل ظرفيت براي متقاضيان عادي و تا سه روز براي مادران اجرايي شود، به سبب از دسترس خارج شدن سايت فروش گروه خودروسازي سايپا به امروز (چهارشنبه) موکول شد.به گزارش ايسنا، در ابتدا به نظر ميرسيد که به سبب هجوم تقاضا براي ثبت درخواست در ساعتهاي اوليه آغاز ثبتنام، سايت از دسترس خارج شده باشد اما اين اختلال ادامهدار شد و بر همين اساس، سايپا اعلام کرد : به دليل انجام پارهاي بهبودها، سايت فروش محصولات سايپا براي ساعاتي از دسترس خارج ميشود؛ لذا خواهشمند است براي تکميل فرآيند خريد وکالتي خودرو از روز چهارشنبه 5 بهمن به سايت مراجعه کنيد.