بستن
کد خبر: ۱۰۴۳۴۳۱

نوبت به نهی از منکر، ستاد امر به معروف رسید

نوبت به نهی از منکر، ستاد امر به معروف رسید

آرمان ملی - مطهره شفیعی: شاید هیچگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر به اندازه ماه‌های اخیر خبرساز نبوده است که به واسطه اظهارات دبیر این ستاد است. سید محمدصالح‌ هاشمی‌گلپایگانی روزی می‌گوید: « وقتی وزیری نمی‌تواند کارمندان ساختمانی که خود در آن مستقر است را ملزم به رعایت حجاب کند چگونه می‌تواند دیگران را ملزم به رعایت حجاب کند؟ دولت تا مشکل حجاب کارمندان خود را حل نکند، نمی‌تواند برای مردم نسخه بپیچد.» و روز دیگر چنین شرح می‌دهد که « اگر شخصی در معابر عمومی مثل مترو رعایت حجاب نکند؛ دوربین مترو از او عکس می‌گیرد و یک مبلغ اثرگذار جریمه می‌شود و جریمه برای او پست می‌شود.» اما آنچه روز گذشته خبرساز شد؛ اظهارات جدید دبیر ستاد امر به معروف است. گلپایگانی گفته است: «تاکسی‌های اینترنتی اگر بدانند با سوار کردن فرد بی‌حجاب جریمه می‌شوند ۵۰ درصد مشکل کشف حجاب خودروها حل می‌شود.» این اظهارات چنان بود که حتی دیروز محمد حسین پویانفر از مداحان اهل بیت در توییتی نسبت به اظهارات دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر واکنش نشان داد و نوشت: ‏« چرا کسی دکمه این آقای... را نمی‌زند؟ وی از هشتگ ساکت_شو در توییت خود استفاده کرده است.» علی اکبر رائفی پور مدیر مؤسسه مصاف نیز در توییتی در این زمینه نوشت: « ‏اظهارات ‎هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر مصداق دقیق دمیدن در آتش عصبانیت مردم است. اگر مسئولان ذی ربط او را کنترل نمی‌کنند برای دفاع از کشور و ‌مردم چاره‌ای جز افشاگری درباره او نمی‌ماند.»
وقتی گاندو هم شاکی می‌شود
نکته قابل تامل انتقاد تهیه‌کننده سریال گاندو از گلپایگانی است. مجتبی امینی در توییتی از دستگاه‌های اطلاعاتی خواست پرونده و عقبه دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند. وی نوشت: «به عنوان یک دلسوز نظام و شهروند از دستگاه‌های اطلاعاتی کشور خواهشمندم پرونده و عقبه جناب آقای هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف را بررسی کنند. پروژه «دوقطبی سازی مشهود است، ردپای خرابکاری و نفوذ دیده می‌شود.» دولت هم از غافله منتقدان عقب نماند و عرفاتی، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در واکنش به اظهارات اخیر دبیر ستاد امر به معروف و نهی ازمنکر در خصوص مقابله با بی‌حجابی، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: « بصیرت فقط در اعلام موضع نیست، گاهی در سکوت است! » در نهایت سید محمود رضوی، مشاور فرهنگی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در واکنش به اظهارات جدید دبیر ستاد امر به معروف نوشت: «عدالت آن است که در کنار تذکر به هنرمندان و ورزشکاران بابت اتفاقات اخیر، دستگاه‌های امنیتی و قضائی با افرادی همچون آقای هاشمی گلپایگانی که اظهارات تحریک آمیز می‌کنند به سرعت و شدت برخورد نمایند.»
پایه قانونی ندارد
یک حقوقدان در واکنش به صحبت‌های اخیر محمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از گفت: از طرف ستاد امر به معروف مواردی که مطرح می‌شود پایه قانونی ندارد و بسیار عجیب است. اگر در نظر بگیریم که رعایت قانون در نظام جمهوری اسلامی خود یک معروف است؛ گفتن حرف‌هایی که قانونی نیست، حکم منکر پیدا می‌کند. کامبیز نوروزی معتقد است: صحبت اخیر دبیر ستاد امر به معروف، یک بیان غیرقانونی است؛ زیرا بین یک موسسه تاکسیرانی و رانندگان آن، قراردادهایی منعقد می‌شود که باید طبق آن عمل شود و خود قانون اجازه نمی‌دهد که یک موسسه بخواهد به صورت خودسر حقوق افراد را از آن‌ها سلب کند؛ لذا حرف دبیر ستاد امر به معروف، غیرقانونی است. این حقوقدان تصریح کرد: از طرفی در شرایط فعلی تولید چنین مطالبی که بیشتر به اختلاف‌ها دامن می‌زند، صحیح نیست و هر حرفی که به اختلافات دامن بزند، خطاهای بزرگی است. نوروزی در پایان گفت: در همین روزهای اخیر افرادی بودند که حرف‌های نادرست زدند و کسی هم به آنها تذکری نداده است و صحبت اخیر دبیر ستاد امر به معروف هم یکی از موارد جدیدی است که بیان می‌شود و بسیار غیرمسئولانه، ناآگاهانه و غیرقانونی است و به بحران‌ها دامن می‌زند.
سعی برای بدتر نشدن داریم!
نکته قابل تامل آنجاست که دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر حاضر به پذیرش نقد نیست چنانکه 18 مرداد تاکید کرد: مجلس درباره حجاب خود را کنار کشیده و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز قوانینی را تصویب می‌کند که ضمانت اجرایی ندارد. گلپایگانی با بیان اینکه ستاد امر به معروف در برابر ناهنجاری‌های اجتماعی مانند دستگاه‌های دیگر منفعل نیست، گفت: طرح جامعی را برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت فعلی عفاف و حجاب در جامعه تدوین کرده‌ایم که عدم تشکیل پرونده قضائی برای بدحجابان، دولتی نکردن موضوع عفاف و حجاب و جلوگیری از ورود مستقیم پلیس به برخورد با بدحجابان، سه راهکار پیش بینی شده در این طرح است.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی