عرض اندام 2 خودرو ايراني در نمايشگاه روسيه
وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه حرکت رو به رشد روابط اقتصادي ايران و روسيه در يک سال گذشته آغاز شده است، گفت: در نمايشگاه روسيه نيز دو مدل خودرو ايراني «تارا» و «شاهين» عرضه شد. سيدرضا فاطمي امين که با هدف شرکت در نمايشگاه خودرو روسيه و امضاي تفاهمنامههاي اقتصادي با اين کشور به روسيه سفر کرده است، اظهار کرد: در سالهاي گذشته روابط ايران و روسيه رو به رشد بوده و در يک سال گذشته اين رشد مشهودتر است و وارد فازهاي جديدتري شده است. وزير صمت با اشاره به آغاز صادرات توربينهاي گازي و محصولات فناورانه به روسيه، از احتمال امضاي تفاهم نامههاي اقتصادي در روسيه خبر داد و گفت: در اين سفر چندين موضوع پيگيري خواهد شد که مهمترين محورهاي آن، آغاز همکاري مشترک در حوزه صنايع کشتيسازي، صنعت هوايي و صنايع خودرويي است. او همچنين به حضور 50 شرکت ايراني براي نمايشگاه بينالمللي صنعت خودرو روسيه اشاره کرد و افزود: با برنامهريزيهاي انجام شده در ماههاي اخير تلاش شد تا شرکتهاي ايراني و روسي که در اين حوزه فعال هستند، همکاريهاي مشترکي را آغاز کنند. وزير صمت به ثبات توليد در صنعت خودرو ايران اشاره کرد و گفت: با رفع مشکلات سالهاي قبل، توليد خودرو به ثبات لازم رسيده و در نمايشگاه روسيه نيز دو مدل خودرو ايراني «تارا» و «شاهين» عرضه ميشود. فاطميامين افزود: ظرفيتهاي بسيار زيادي در زمينه همکاريهاي صنعتي بين دو کشور وجود دارد و در اين سفر چگونگي استفاده از اين ظرفيتها بررسي خواهد شد.
تکميل ابر پروژه ريلي ايران با همکاري روسها
مديرعامل شرکت ساخت و توسعه زيربناي حمل و نقل کشور از تکميل ابر پروژه ريلي رشت- آستارا طي 4 سال با همکاري روسها خبر داد. خيرا... خادمي در ديدار با هيات کارشناسي- فني راهآهن کشور با تاکيد بر اهميت کريدور شمال- جنوب به عنوان شاهراه حياتي حمل و نقل از سنت پترزبورگ به بنادر ايران و هند اظهار کرد: کريدور شمال- جنوب ارتباط ترانزيتي کشورهاي شمال اروپا، اسکانديناوي و روسيه را از طريق ايران با کشورهاي حوزه خليجفارس، حوزه اقيانوس هند و جنوبشرقي آسيا برقرار ميسازد و تکميل شدن آن کم هزينهترين و سريعترين مسير ترانزيت را در دسترس اين کشورها قرار ميدهد. وي با اشاره به ديدار رئيسجمهور ايران و نخست وزير روسيه و تاکيد سران دو کشور بر مشارکت در احداث راهآهن رشت- آستارا افزود: اين نشست با توجه به اهميت بهرهبرداري از اين مسير ريلي براي دو کشور برگزار شده است تا شرايط همکاري در حوزه طراحي و اجرا و مشخصات فني طرح بررسي شود. خادمي توسعه شبکه ريلي ايران را از مهمترين برنامههاي دولت اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 14 هزار کيلومتر مسير ريلي در ايران موجود است و برنامهريزي شده است تا طول شبکه ريلي به 25 هزار کيلومتر ارتقا يابد و در اين حوزه راهآهن رشت- آستارا در حال حاضر يکي از اولويت دارترين مسير ريلي در حال اجراي ايران محسوب ميشود. مديرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به تاکيد و ابلاغ رئيسجمهور ايران براي تسريع در اجراي اين مسير ريلي ادامه داد: در حال حاضر برنامه اجرايي منظمي تهيه شده است و بهترين واريانت با بررسي تمامي مسيرهاي ممکن به تصويب رسيده است، ارزيابي 50 کيلومتر از مسير پروژه نيز در مراحل پاياني قرار دارد که در صورت توافق براي اين همکاري عمليات اجرايي به سرعت آغاز خواهد شد. خادمي با تاکيد بر توان فني و مهندسي ايران در راهسازي تاکيد کرد و افزود: از لحاظ فني و مطالعاتي هيچ مانعي بر سر راه اجراي پروژه وجود ندارد و با توجه به تجربه مشابه احداث راهآهن قزوين- رشت از سوي ايران، در صورت تامين منابع مورد نياز از سوي کشور روسيه اين محور استراتژيک ريلي ظرف سه تا چهار سال به اتمام ميرسد.
خبر خوش به متقاضيان نهضت ملي مسکن
مديرکل راه و شهرسازي استان تهران از تأييد نهايي 102هزار متقاضي نهضت ملي مسکن خبر داد و گفت: پيشرفت فيزيکي سايتهاي نهضت ملي مسکن تهران 40درصد است و از آغاز ثبتنام متقاضيان طرح نهضت ملي مسکن در استان تهران تاکنون از مجموع 980 هزار نفر متقاضي ثبتنامي مسکن که حدود 102 هزار نفر يعني حدود 10 درصد کل ثبتناميها پس از بررسيهاي کامل تأييد نهايي شدهاند. خليل محبتخواه افزود: بر اساس برنامه ابلاغي وزارت راه و شهرسازي، سهميه استان تهران براي ساخت مسکن 600 هزار واحد است که شامل شهرهاي جديد پرديس، پرند، هشتگرد، ايوانکي، اداراتکل راه و شهرسازي و بنياد مسکن است. او از پيشرفت فيزيکي 40درصدي نهضت ملي مسکن در پاکدشت، اسلامشهر، رباطکريم و قرچک خبر داد و گفت: تسريع در ساختوساز نهضت ملي مسکن استان تهران و شروع واگذاريهاي جديد به کارگزاران ادامه دارد. مديرکل راه و شهرسازي استان تهران يادآور شد: در اين راستا تحويل زمين سه سايت در مجموع و بهمساحت 145 هکتار شامل عدلآباد اسلامشهر بهميزان 60 هکتار، بازارک رباطکريم بهميزان 82 هکتار و نسيمشهر در جوار شهرستان رباطکريم بهميزان 3 هکتار انجام شده است، ضمن اينکه قرار است در هفته دولت عمليات اجرايي سايتهاي جديد آغاز شود.