بستن
کد خبر: ۱۰۳۷۵۴۵

انفجار قیمت در مسکن نزدیک است؟

انفجار قیمت در مسکن نزدیک است؟

آرمان ملي: در حالي دولت سيزدهم يکي از شعارهاي انتخاباتي خود را توليد و عرضه يک ميليون واحد مسکوني در سال اعلام کرده که با نزديک شدن به سال نخست فعاليت دولت طرح جهش مسکن که براي تحقق اين وعده ايجاد شد عملا هنوز توفيقي نداشته است اگرچه که در اين راستا دولت با ارائه طرح‌هاي متنوع همچون تهاتر نفت با ساخت مسکن و همچنين الزام بانک‌ها بر‌اي پرداخت تسهيلات تکليفي سعي کرد تا طرح جهش مسکن را به نتيجه برساند اما به گفته کارشناسان تهاتر نفت با مسکن ناموفق بوده و دولت براي اجراي ساخت 4 ميليون مسکن با چالش بزرگ تامين سرمايه مواجه است..

رشد 32 درصدي تورم خرداد ماه

بر اساس اين گزارش بازار مسکن در کل کشور، سومين ماه از سال‌جاري را با رشد 2. 3 درصدي قيمت نسبت به ماه گذشته پشت‌سر گذاشت. طبق اعلام مرکز آمار از شاخص قيمت کالاها و خدمات مصرفي خانوارهاي کشور، تورم ساليانه مسکن (دوازده ماهه منتهي به خرداد 1401) کل کشور به 5/27 درصد رسيد. رشد ماهيانه قيمت مسکن نيز 2. 3 درصد بود. ماه گذشته اين شاخص 2. 5 درصد اعلام شد که از افت 8 درصدي شتاب تورم ماهيانه بخش مسکن حکايت دارد. از طرف ديگر تورم نقطه به نقطه که شاخص تغيير قيمت خرداد امسال نسبت به خرداد سال گذشته را نشان مي‌دهد 31. 9 درصد به ثبت رسيد. اين شاخص براي سال‌هاي 1399 و 1400 به ترتيب 24. 2 درصد و 28. 1 درصد بود. رشد 27 درصدي ساليانه قيمت مسکن طي خرداد 1401 در شرايطي رخ داد که در همين زمان تورم عمومي ساليانه 39. 4 درصد و تورم نقطه به نقطه 52. 5 درصد شد. تورم عمومي ماهيانه نيز 12. 2 درصد به ثبت رسيد. تورم ساليانه مسکن کل کشور در خرداد سال‌هاي 1399 و 1400 به ترتيب 22. 6 درصد و 28. 8 درصد بود. در خردادماه سال 1401 اين عدد به 27. 5 درصد رسيد. اگرچه قيمت برخي کالاها در خرداد امسال با رشد مواجه شد اعداد و ارقام از افت 4. 5 درصدي تورم ساليانه مسکن حکايت دارد. با اين حال آمار توضيح مي‌دهد که طي سه سال گذشته قيمت مسکن حدود 79 درصد افزايش يافته است. از طرف ديگر نرخ رشد اجاره بها در ماه‌هاي خرداد سال‌هاي 1399 تا 1401 به ترتيب 24. 1 درصد، 27. 8 درصد و 31. 7 درصد بوده است. در واقع تورم اجاره بها در خرداد امسال در مقايسه با سال گذشته 14 درصد رشد داشت. تورم ماهيانه اجاره بها نيز در خرداد 1401 به ميزان 2. 3 درصد بود. ماه گذشته اين رقم 2. 5 درصد اعلام شد که آمار از افت 8 درصدي تورم اجاره در يک ماه اخير حکايت دارد.

تهاتر نفت با مسکن حذف شد

در اين رابطه ايرج رهبر نايب‌رئيس انجمن انبوه‌سازان تهران درباره علت عدم اجرايي شدن طرح تهاتر نفت در برابر مسکن سازي اظهار کرد: از همان ابتدا که موضوع تهاتر نفت با مسکن مطرح شد، وزارت راه و شهرسازي مدعي شد اين طرح مصوبه دولت دارد و ما توانسته‌ايم مجوز تهاتر نفت با مسکن را دريافت کنيم. وي افزود: در حال حاضر موضوع حضور شرکت‌هاي خارجي کمرنگ شده است. چون هم ما اعلام کرديم که بخش خصوصي توان ساخت و ساز را دارد و هم در ديدار 10 بهمن ماه 1400 فعالان اقتصادي با رهبر معظم انقلاب، ايشان تأکيد کردند که بايد از توان داخلي استفاده شود؛ همچنين ايشان در خصوص تکنولوژي نيز بر استفاده از دانش داخلي تأکيد داشتند و نظر ايشان اين بود که مي‌توانيم موضوع تکنولوژي را با استفاده از دانشمندان داخلي، بومي سازي کنيم. نايب‌رئيس انجمن صنفي انبوه سازان استان تهران ادامه داد: نظر ما اين است که مشارکت بخش خصوصي در ساخت مسکن استفاده شود ولي هيچ اراده‌اي براي استفاده از اعتبار و سرمايه اين بخش در ساخت و ساز ديده نمي‌شود. رهبر تصريح کرد: بخش خصوصي مي‌تواند سازنده مسکن باشد و بخشي از واحدهاي توليد شده را در بازار آزاد بفروشد؛ بخش ديگري از واحدها را هم به دولت بدهد تا در راستاي مسکن حمايتي مورد استفاده قرار گيرد؛ بايد هرچه سريع‌تر ساخت و ساز را به هر شکلي که شده انجام دهيم تا از برنامه عقب نمانيم و بتوانيم کمبود ساخت و ساز را جبران کنيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی