بستن
کد خبر: ۱۰۳۳۱۶۴

پول سرخابی‌ها به جیب دولت می‌رود

پول سرخابی‌ها به جیب دولت می‌رود
معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی در خصوص نحوه واگذاری 2 باشگاه پرسپولیس و استقلال در فرابورس صحبت‌هایی را مطرح کرد.
عرضه در بازار
سعید فائقی درباره آغاز عرضه ۱۰ درصد سهام استقلال و پرسپولیس از طریق سازمان فرابورس اظهارداشت: نسبت به سایر روش‌های مربوط به واگذاری مثل مزایده این روش شفاف‌تر است. با ارائه ۱۰ درصد سهام دو باشگاه، بازار شفاف و قیمت پایه تعیین می‌شود. سپس می‌توانند به‌تدریج این روند را ادامه بدهند. ضمن اینکه با این روش احتمال حضور برخی افرادی که خیلی به بحث ورزش مسلط نیستند یا علاقه‌ای ندارند کمتر خواهد شد و علاقه‌مندان به ورزش، فوتبال و فعالان بازارسرمایه ورود پیدا می‌کنند. وی ادامه داد: این روش واگذاری به شکل‌گیری بازارسرمایه در حوزه ورزش کمک می‌کند. جای تشکر دارد که پس از این همه سال مسئولان دولت جدید کار واگذاری را به مرحله ابتدایی رساندند. متاسفانه مشکلات دو باشگاه سبب حذف پرسپولیس و استقلال از آسیا شد و با این اقدامات AFC هم می‌بیند برای خصوصی‌سازی دو باشگاه کارهایی انجام و گام‌هایی برداشته شده است.
سود
معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی در مورد نگرانی‌ها در خصوص به‌سودرسیدن سهامداران با توجه به شفاف‌نبودن اسناد مالی و مثبت‌نبودن تراز مالی آنها، گفت: همه موارد را یک شبه نمی‌توان به‌دست آورد و عدم شفافیت مالی هم برای یک یا دو سال اخیر نیست. وقتی سهام دو باشگاه به فرابورس می‌رود، برای تداوم روند واگذاری از این طریق باید هر سال صورت مالی حسابرسی شده استقلال و پرسپولیس در سایت کدال قرار بگیرد. اکنون در مورد اسناد ارائه شده ابهاماتی وجود دارد که باید به‌تدریج حل شود ولی وقتی تمام درآمد و هزینه‌ها در سایت منتشر شود، افرادی که سهام خریده‌اند حساس می‌شوند و نظارت می‌کنند.
مقصد پول
وی در خصـــوص اظهارنظر حسیـــن قـــربان‌زاده، رئـــــیس سازمـــان خصوصی‌سـازی مبنی بر اینکه در این روش عرضه سهام پول به جیب دولت نخواهد رفت، بیان داشت: استقلال و پرسپولیس باشگاه دولتی هستند و وقتی به‌فروش بروند، این پول به خزانه دولت می‌رود‌. دولت می‌خواهد مال خود را بفروشد و پول را به باشگاهی که می‌خواهد آن را بفروشد بازنمی‌گرداند. این حرف درست نیست. در بودجه سالانه آمده که قانون خصوصی‌سازی مکلف است سالانه فلان مقدار از اموال و دارایی‌هایی شرکت‌های دولتی را بفروشد و پولش را وارد خزانه کند‌. طبق تبصره قانون بودجه سال ۱۴۰۰ سازمان خصوصی‌سازی مکلف به انجام چنین کاری است و درست نیست بگوییم پول به جیب دولت نمی‌رود و مستقیم به خود باشگاه‌ها تعلق می‌گیرد.
شفافیت
معاون اسبق سازمان تربیت‌بدنی تصریح کرد: فردی که اکنون برای خرید سهام پرسپولیس و استقلال پول داده سهامدار است و برای آن سهام از طریق سازمان بورس حق نظارت دارد. به همین دلیل باید هر اتفاقی در ۲ باشگاه رخ می‌دهد در سایت کدال و بورس بگذارند‌. انتشار اسناد و هزینه‌ها هم شفافیت ایجاد می‌کند. فائقی خاطرنشان کرد: اگر تاکنون مسائل مرتبط با شفاف‌سازی را رعایت نمی‌کردند، حالا که تصمیم به چنین کاری گرفته شده چاره‌ای جز رعایــت‌کردن شفافیت نداریم در غیر این صورت هر دو باشگاه از بورس اخراج می‌شوند. البته هنوز همه‌چیز تمام نشده بلکه باید به‌تدریج نگرانی‌ها را از بین ببرند.
انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی