بستن
کد خبر: ۱۰۲۷۵۳۴

بازیگری را دوست نداشتم

بازیگری را دوست نداشتم
کارگردان ایرانی در مسترکلاسی در جشنواره ترکیه‌ای بیان کرد که همه تصور می‌کنند امکانات زیادی بود که توانستیم این فیلم‌ها را بسازیم ولی ما از صفر شروع کردیم و برای هر فیلم جنگیدیم. مجید مجیدی کارگردان فیلم‌های مطرح سینمای ایران به‌عنوان مهمان ویژه چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «دوستی هلال‌احمر استانبول» بــا حضــور در سینمـــا اطلس ترکیــه تجربیات خود در زمینه فیلمســازی را با سینماگران، دانشجویـــان و علاقه‌مندان ترکیه‌ای و خارجـــی سینما به اشتراک گذاشت. مجیدی ضمن ابراز خرسندی از حضــور در این مسترکلاس که با اجرای فیصل سویســال کارگـــردان تــرکیه‌ای دانش‌آموخته در ایران برگزار شد، در ارتباط با نحوه ورود خود به سینما گفت: ورود من به این عرصه بسیار دراماتیک و زیبا بود. در مرکزی بودم که بچه‌ها در آنجا بازی می‌کردند و گاهی هنـــرهای تجسمــی و تئـاتر برگزار می‌شد. من همیشه صداهای عجیبی را از سال تئاتر می‌شنیدم و کنجکاو بودم که پشت دیوار چه چیزی می‌گذرد. به این ترتیب با تئاتر وارد عرصه هنری شدم و در این رشته تحصیل کردم. کارگردان فیلم «بچه‌های آسمان» با بیان اینکه «به بازیگری احترام دارم ولی دوستش نداشتم، فقط دوست داشتم که وارد فضای سینما بشوم» ادامه داد: به این دلیل در حین بازیگری در کمتر از یک دهه فیلم‌های کوتاه نیز می‌ساختم. هدف من همواره تبدیل‌شدن به یک کارگردان خوب بود. مجیدی اهمیت و توجه به انسان را موضوع اصلی فیلم‌هایش دانست و بیان کرد: انسان دوست دارد تجربه‌های جدیدی را رقم بزند. ایده‌های زیادی برای فیلمسازی دارم که دوست دارم به عرصه ظهور برسد. ما همیشه درواقع یک مسیر را ادامه می‌دهیم که آن توجه به انسان و اهمیت به انسان است. انسان ابعاد بسیار زیبایی دارد که باید به آن پرداخته شود. کارگردان فیلم‌های «محمد رسول‌ا...» و «بیدمجنون» با بیان اینکه نسبت به انتقال تجربیات به نسل‌های آینده احساس مسئولیت داریم، افزود: سوالاتی در مورد انسان دارم که در پی یافتن پاسخ به آنها هستم.
برای ایده‌هایتان تلاش کنید
این کارگــردان با اشــاره بــه دشواری‌هایی که در زمینه ساخــت فیلم‌ها تاکنون با آنها مواجــه شده است، گفت: تصور انسان‌ها ایــن است که امکانات زیادی بود که توانستیم این فیلم‌ها را بسازیم ولی واقعیت این است که از صفر شروع کردیم. برای هر فیلم جنگیدیم. برای «بچه‌های آسمان» دو سال تلاش کردم چون تهیه کنندگان رد می‌کردند، اما من به تلاش ادامه دادم. وی تاکید کرد: جدا از ایده‌ها و نگاه‌هایی که نسل جوان برای هر کاری دارد، باید مبارزه کنند. کارگردان فیلم «رنگ خدا» در رابطه با اینکه آثار انسان‌ها از خود آن‌ها فراتر می‌رود، گفت: برای خودم لذت‌بخش‌ترین بخش کار ایده‌ای است که به آن می‌رسم. ایده مانند یک جوانه است که از زمین رویش پیدا می‌کند که نیاز به نگهداری دارد. این ایده در پس ذهن شما زایش پیدا کرده و پس از یک روندی، اکران می‌شود و فراتر از شما می‌رود. مثلا «بچه‌های آسمان» در همه جای جهان اکران شده، اما من هنوز به آن مناطق نرفتم.
اهمیت فیلمنامه در موفقیت فیلم
مجیدی با بیان اینکه وقتی شما ایده‌ای دارید، تحقیقات میدانی خیلی به شما کمک خواهد کرد تا به وجوه آن ایده بپردازید، بیان کرد: ایده از چهار مرحله الهام، تخیل، عالم محسوسات و عقلانی عبور می‌کند. اگر این چهار عنصر از آن مراحل به خوبی عبور کرده باشد بدانید که فیلمنامه خوبی از آن تولید خواهد شد. این کارگردان گفت: اصولا همه فکر می‌کنند که بهترین قصه دنیا را داشته و اسیر این احساسات می‌شوند. باید بدانیم چگونه از آن عبور کنیم و بدانیم که تا چه حدی واقعی است؛ من وقتی به این حس می‌رسم، از انسان‌هایی از طیف‌های مختلف تعدادی را انتخاب می‌کنم و با زبان قصه آن را تعریف می‌کنم. اگر قصه را خوب تعریف کرده و تاثیر آن را بتوانید ببینید می‌توانید بفهمید که تقریبا در مسیر درستی قرار دارید. فیلمنامه خوب به این معنی است که بیش از نیمی از این مسیر عبور کرده باشیم البته در بخش اجرا هم بسیار مهم است. اما عکس آن شما را به موفقیت نخواهد رساند.
انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی