بستن
کد خبر: ۱۰۲۱۹۱۴

قبرستان لاکچری در امامزاده صالح!

قبرستان لاکچری در امامزاده  صالح!
آرمان ملی: بازهم ماجـــرای قــبرهای لاکچری در کشـــور حاشیه‌ساز شد و این‌بار نیز به بالای شهر تهران و منطقه لواسان مربوط است. هر زمان که فروش قبرهای چند ده‌ میلیاردی در کشور مطرح شده، مسئولان این موضوع را فقط تکذیب کرده‌اند ولی طی روزهای اخیر، از قبرهای 3 تا 4 میلیارد تومانی در امامزاده صالح (ع) تهران منتشر شده است. موضوعی که تولیت امامزاده صالح (ع) ضمن تایید آن، حتی می‌گوید: «بعضا در قبال دریافت املاکی به قیمت 10 تا 20 میلیارد تومان، قبرهایی به عنوان هدیه به افراد مختلف داده می‌شود.» ابتدا در توصیف این تصاویر که به شکل وسیعی در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده، گفته شد که قبرستان لاکچری در تهران در منطقه لواسان قرار گرفته است. اما بعدا حجت‌الاسلام احسان بی آزار تهرانی، تولیت امامزاده صالح تایید کرد که قبرستان لاکچری در تهران در این امامزاده واقع شده است. منتشرکننده فیلم اعلام کرده بود: «قیمت قبرها 3 تا 4 میلیارد تومان است و دستمزد حفاظت ماهانه از قبر، ماهانه 5 میلیون تومان است.» در این میان اما تولیت امامزاده صالح تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران ضمن رد موضوع دریافت شارژ ماهیانه برای قبرها، اصل مساله قیمت میلیــاردی بــرای برخی قبرهای واقع در امامزاده صالح تهران را تایید کرده است. اما ساعاتی بعد او مصاحبه‌اش با رکنا درباره هدیه قبر به افرادی که تا ۱۰ میلیارد تومان به این امامزاده کمک کنند، این موضوع را تکذیب کرد. تولیت امامزاده صالح تهران به رکنا گفته بود: «این طور نیست که حتما یک وجه الزامی برای دفن اموات در این آستان گرفته شود، بلکه برخی افراد به صورت خیریه تصمیم می‌گیرند که یک کار بزرگی برای امامزاده انجام دهند، مثلا املاک معارضی را که در منطقه تجریش وجود دارد، برای امامزاده بخرند. در این شرایط ممکن است برخی افراد یک ملک را با نرخ 10 میلیارد تومان برای توسعه امامزاده تهیه کنند که ما به عنوان هدیه به این افراد یک قبر در این بخش از امامزاده هدیه می دهیم. البته برخی افراد نیز ممکن است ملکی را تهیه کنند که قیمت آن 20 میلیارد تومان باشد.»
مقایســه قیمت قبر با تدفین در حرم امام هشتم (ع)
آن‌طور که رکنا گزارش داده، در شرایطی قیمت قبر در بخشی از امامزاده صالح تهران به 10 تا 20 میلیارد تومان مــی‌رسد که پیگیری‌ها درباره قیمت قبر در مشهد نشان می‌دهــد که قیمت قبر در خواجه ربیــع بین 35 تا 45 میلیون تومان و نرخ قبر در حرم امام رضا (ع) بیــن 300 تا 500 میلیون تومان است؛ یعنی در شرایطی که قیمت قبر در مهمترین مکان مذهبــی ایــران به ارقام میلیاردی نمی‌رسد، در امامزاده صالح تهران شاهد فروش قبرهای میلیاردی هستیم. حسن خلیل آبادی، عضو پیشین شورای شهر تهران در این باره گفته است: «نرخ قبر در امامزاده‌های تهران توسط سازمان اوقاف تعیین می‌شود و حداقل قیمت حدود 30 میلیون تومان است که البته اوقاف به متولیان امامزاده‌ها اجازه می‌دهد که تا 10 درصد به افراد نیازمند تخفیف بدهند. البته بسته به مکان قبر ممکن است قیمت قبر در برخی امامزاده ها مثل امامزاده صالح یا ابن بابویه به 80 میلیون تومان هم برسد و فروش قبرهای میلیاردی در امامزاده صالح به نوعی خارج از عرف تلقی می‌شود.
ماجــرای واسطه گری در فروش قبرها
خلیل آبــادی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره موضوع واسطه گری در فروش قبر تاکید کرد: سال هاست که سازمان اوقاف متولیان امامزاده‌ها و نحوه فروش قبر در این اماکن متبرکه را ساماندهی کرده است و کسی نمی‌تواند خارج از ارقام تعیین شده توسط این سازمان، قیمتی را برای یک قبر تعیین کند. اگر هم قبری در امامزاده صالح تهران با نرخ‌های میلیاردی به فروش می‌رسد، حتما این مساله خارج از دید سازمان اوقاف اتفاق نمی‌افتد. البته به گفته خلیل آبادی، ممکن است برخی شرکت‌ها که مراسم ترحیم برگزار می‌کنند، پول‌های بیشتری را بابت خرید قبر در بعضی نقاط خاص امامزاده‌ها از مردم بگیرند و به این شکل به واسطه گری بپردازند، ولی بازهم شهروندان باید توجه داشته باشند که اگر خودشان به دفاتر امامزاده ها مراجعه کنند، می‌توانند با نرخ های معقول تری قبر تهیه کنند.
انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی