رئیسجمهور تونس در ادامه اتخاذ تدابیر فوقالعاده در کشور طی ۱۰ روز گذشته ۳۰ مسئول اعم از نخستوزیر، چهار وزیر و دیگر مسئولان نهادهای دولتی و قضایی را برکنار کرد. «قیس سعید» رئیسجمهور تونس ۲۵ جولای (۳ مرداد) در پی اعتراضات مردمی در چند استان این کشور و درخواست سرنگونی رژیم حاکم این کشور، اتخاذ تدابیر فوقالعاده را آغاز کرد. سعید پس از نشست اضطراری با فرماندهان نظامی و امنیتی، برکناری «هشام المشیشی» نخستوزیر تونس، تعلیق فعالیت پارلمان به مدت یک ماه و لغو مصونیت نمایندگان پارلمان را اعلام کرد و ریاست قوه مجریه و دادستانی کل را شخصا بر عهده گرفت. رئیسجمهور تونس همچنین طی فرمانی «ابراهیم البرتاجی» وزیر دفاع، «حسناء بن سلیمان» وزیر خدمات عمومی و سرپرست وزارت دادگستری را برکنار کرد و تاکنون نیز نخستوزیر و وزرای جدید تعیین نکرده است. سعید پس از آن طی فرمانی «علی الکعلی» وزیر اقتصاد و حمایت از سرمایهگذاری را عزل و «سهام البوغدیری» را به جای او منصوب کرد. همچنین وزیر فنآوری ارتباطات، وزیر کشاورزی، شیلات و منابع آبی را برکنار و «نزار بن ناجی» را به عنوان سرپرست وزارت فنآوری ارتباطات منصوب کرد. بنابر گزارش
خبرگزاری آناتولی، موج عزل مسئولان تونس همچنان ادامه و ریاست جمهوری تونس روز ۲۷ جولای (۵ مرداد) نیز از برکناری قاضی «توفیق العیونی» رئیس دستگاه قضایی نظامی ، «عبدالرزاق الکیلانی» رئیس اداره کل شهدا و زخمیهای انقلاب و عملیاتهای تروریستی، «المعز الدین ا... المقدم» مدیر دفتر و تمامی مشاوران نخستوزیر عزل شده، خبر داد. علاوه بر این 9نفر از کارکنان دولتی، «محمد لسعد الداعش» مدیر کل تلویزیون رسمی و «الأزهر لونقو» مدیر بخش اطلاعات در وزارت کشور را عزل و «محمد الشریف» را به عنوان جانشین لونقو تعیین کرد.
عزل سفیر تونس در واشنگتن
رئیسجمهور تونس سهشنبه شب نیز طی فرمانی «نجم الدین الأکحل» سفیر فوقالعاده تونس در واشنگتن و «أنیس الوسلاتی» استاندار ایالت صفاقس را عزل کرد. انتظار میرود سعید بهزودی نخستوزیر جدید را تعیین و دولت تحت نظارت مستقیم او آغاز بهکار کند. او میگوید که این تدابیر فوقالعاده را با استناد به فصل ۸۰ قانون اساسی و با هدف نجات کشور اتخاذ کرده و اقدامات او به هیچ عنوان «کودتا» نیست.