بستن
کد خبر: ۱۰۱۱۹۴۳

فــــــراســـو

فــــــراســـو

استعفای پلیسِ قاتل جوان
سیاه‌پوست آمریکایی
در پی اعتراضات مداوم به قتل جوان 20 ساله به ضرب گلوله مامور پلیس شهر «بروکلین سنتر» در ایالت مینه‌سوتا، این مامور و همچنین رئیس پلیس این شهر استعفا کردند. مقامات آمریکایی از استعفای مامور پلیس ضارب «دانته رایت» جوان ۲۰ ساله سیاه‌پوست آمریکایی و رئیس پلیس شهر «بروکلین سنتر» در ایالت مینه‌سوتا خبر دادند؛ قتلی که بار دیگر بعد از قتل «جورج فلوید» اعتراضات علیه خشونت و نژادپرستی پلیس آمریکا را در پی داشته است. به گزارش شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، «کیم پاتر» مامور زن ۲۶ ساله اداره پلیس این شهر این جوان را از ناحیه قفسه سینه هدف گلوله قرار داد که بر اثر جراحت ناشی از آن جان خود را از دست داد. «مایک الیوت» شهردار بروکلین سنتر هم از استعفای «تیم گانون» رئیس پلیس این شهر در پی این حادثه و اعتراضات پس از آن خبر داد. ساعاتی بعد از اعلام این استعفاها، درگیری‌هایی بین معترضان به قتل جوان سیاه‌پوست و ماموران نزدیک اداره پلیس این شهر رخ داد و پلیس به معترضان ۹۰ دقیقه قبل از ساعت منع آمد و شد شبانه که برای ممانعت از اعتراضات وضع شده، دستور داد متفرق شوند. در سومین شب پیاپی از اعتراضات مردم آمریکا به قتل این جوان، معترضان با تجمع در مقابل اداره پلیس شهر بروکلین سنتر نام دانته رایت را فریاد ‌زدند و شعار «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» سر ‌دادند. انتشار تصاویر ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی، نیروهای پلیس را در حال شلیک نارنجک‌های صوتی و دودزا به سمت جمعیت معترضان نشان می‌دهد و مأموران پلیس از پشت بلندگو از خبرنگاران حاضر در جمعیت معترضان می‌خواهد تا هرچه سریع‌تر محل اعتراضات را ترک کنند. پیش از این، رئیس‌ پلیس بروکلین سنتر در حومه مینیاپولیس، محل قتل فلوید، در توجیه این حادثه گفته بود که افسر پلیس مورد نظر در صدد استفاده از شوکر الکتریکی علیه دانته بوده اما به اشتباه با سلاح گرم به وی شلیک کرده است. در ماه‌های اخیر، اعتراضات در مینیاپولیس بسیار افزایش یافته و این در حالی است که دادگاه دو مامور سابق پلیس آمریکا که به قتل جورج فلوید متهم هستند، در شهر مینیاپولیس در حال برگزاری است و وارد سومین هفته خود شده است. از اوایل خرداد ماه و پس از اقدام پلیس مینیاپولیس به قتل جورج فلوید، شهروند ۴۶ ساله سیاه‌پوست از طریق فشردن زانو بر روی گردنش به مدت حدود ۹ دقیقه، اعتراضات سراسری علیه خشونت پلیس آمریکا و تبعیض‌های نژادپرستانه از شهر مینیاپولیس آغاز شد و به دیگر شهرهای آمریکا و حتی کشورهای دیگر سرایت کرد.

روسیه سفیر آمریکا را احضار کرد
‌رسانه‌های روسی از احضار سفیر واشنگتن برای دیدار با دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه خبر دادند. خبرگزاری «تاس» به نقل از وزارت خارجه روسیه اعلام کرد از «جان سالیوان» سفیر آمریکا در روسیه خواسته شده به دیدار «یوری یوشاکوف» دستیار پوتین برود. شبکه روسی «ریانووستی» به نقل از یک منبع آگاه در وزارت خارجه روسیه گزارش داد به اطلاع سفیر آمریکا رسانده شده که اگر طرف آمریکایی به‌رغم اظهارات بایدن (در تماس دیروز با پوتین) درباره قصدش برای بهبود روابط با روسیه، دست به اقدامات غیردوستانه جدید در شکل تحریم بزند، طرف روسی با قاطعیت هر چه تمام‌تر پاسخ خواهد داد. در میانه تنش‌های اخیر بین واشنگتن و مسکو بر سر مساله اوکراین، کاخ سفید سه‌شنبه شب به وقت تهران از دومین تماس رئیس‌جمهور آمریکا با همتای روس خود و اعلام حمایت از اوکراین در جریان این رایزنی خبر داد. به گفته سخنگوی کاخ سفید، جو بایدن نسبت به تقویت مواضع نظامی روسیه در کریمه و مرزهای اوکراین ابراز نگرانی و به مسکو توصیه کرده از شدت تنش‌ها بکاهد. کاخ سفید همچنین اعلام کرد که بایدن برگزاری نشستی با پوتین را در ماه‌های آینده و در یک کشور ثالث برای بحث در مورد موضوعات مختلف پیشنهاد کرد. شبکه خبری راشاتوی نیز گزارش داد که جو بایدن با ولادیمیر پوتین درباره طیفی از مسائل از جمله حملات سایبری، دخالت در انتخابات و موضوع اوکراین رایزنی کردند. پیشتر «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه از حضور نظامی آمریکا در مرز اوکراین و روسیه انتقاد کرده و در واکنش به اظهارات مقام‌های کشورهای غربی مبنی بر حضور تجهیزات روسیه در مرز اوکراین این سئوال را مطرح کرد که مشخص نیست نیروهای آمریکایی در مرز روسیه و اوکراین چه می‌کنند. یک مقام آمریکایی پنجشنبه گذشته گفت دولت آمریکا در بحبوحه تشدید تنش‌ها میان روسیه و اوکراین، اعزام چند ناو جنگی به دریای سیاه طی هفته‌های آتی را بررسی می‌کند. همزمان با تشدید تنش بین مسکو و غرب، رسانه‌ها از سفر وزیر دفاع و خارجه آمریکا به بروکسل برای برگزاری نشستی مجازی با وزرای دفاع و خارجه کشورهای عضو ناتو خبر دادند. سخنگوی کرملین بعد از گزارش‌ها مبنی بر این که دولت آمریکا بررسی اطلاعاتی ادعای دخالت روسیه در انتخابات و حملات هکری به واشنگتن را کامل کرده و درصدد تنبیه مسکو است، گفته بود کشورش برای بدترین سناریوها در روابط با آمریکا آمادگی دارد.

هشدار کیسینجر به بایدن درباره چین
وزیر خارجه دهه هفتاد میلادی آمریکا در مراسم افتتاحیه یک مجمع اقتصادی به نامزد دموکرات انتخابات آمریکا که بر اساس گزارش رسانه‌ها برنده شده، توصیه‌هایی کرد. هنری کیسینجر به «جو بایدن» توصیه کرد که باید به سرعت در پی احیای روابط با چین باشد. کیسینجر در پیام خود به بایدن هشدار داده که در صورت عدم احیای روابط با چین، خطر درگیری نظامی بین آمریکا و چین وجود دارد. او همچنین افزود، در صورت عدم‌وجود برخی اقدامات مشترک، جهان با یک فاجعه قابل قیاس با جنگ جهانی اول مواجه خواهد شد. این سیاستمدار سرشناس آمریکایی پیشتر نیز گفته بود شکل گیری جنگ سرد جدید میان آمریکا و چین او را به طور فزاینده‌ای نگران کرده و پیشرفت‌های فناوری را که موجب تغییر چشم‌انداز ژئوپولیتیک شده‌اند با آن مرتبط دانست. به گفته او آمریکا به «طرز فکری جدید» نیاز دارد تا بتواند بفهمد جهان پیچیده‌تر از آن است که یک کشور بتواند به برتری یک‌جانبه از لحاظ راهبردی و اقتصادی دست یابد و هیچ‌کس آن را تهدید نکند. آمریکایی‌ها از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده، تقابل و تنش با چین را به طوری بی‌سابقه افزایش داده‌اند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی