بستن
کد خبر: ۱۰۰۷۹۰۴

افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی به 100میلیون تن

افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی به 100میلیون تن

آرمان‌ملي: چهاردهمين دوره نمايشگاه ايران‌پلاست، صبح روز گذشته با حضور بيژن نامدار زنگنه- وزير نفت- آغاز به‌کار کرد. در نمايشگاه ايران‌پلاست که بزرگترين نمايشگاه صنعت پلاستيک منطقه محسوب مي‌شود، وزير نفت با بيان اينکه براي تکميل زنجيره ارزش از هلدينگ‌ها خواستيم تا در اين زمينه ورود کنند، گفت: تا سال 1400 ظرفيت توليد پتروشيمي ايران به 100 ميليون تن و ارزش 25 ميليارد دلار مي‌رسد. معاون وزير نفت در امور پتروشيمي نيز اعلام کرد که امسال با بهره‌برداري‌هاي جديد ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي ايران به 80 ميليون تن رسيده است.

گفتني است، نمايشگاه ايران پلاست نگاه به صنايع پايين‌دستي پتروشيمي دارد. طبق اطلاعات موجود، اين نمايشگاه با حضور 200 شرکت داخلي برگزار مي‌شود که 14 شرکت دانش‌بنيان نيز در اين نمايشگاه حضور دارند. همچنين، بيش از 200 بازرگان از کشورهاي هند، ترکيه، آذربايجان، بوسني، عراق، سوريه، اردن، افغانستان، کنيا، اقليم کردستان عراق در اين نمايشگاه حضور خواهند داشت. همزمان، برگزاري نمايشگاه مجازي با حضور 72 شرکت داخلي و دو شرکت خارجي نيز به مدت دوهفته برنامه‌ريزي شده است.

سال طلايي پتروشيمي

وزير نفت با اشاره به اينکه تا سال 1400 ظرفيت توليد پتروشيمي ايران به 100 ميليون تن و ارزش 25 ميليارد دلار مي‌رسد، تاکيد کرد: تا سال 1404 ارزش محصولات پتروشيمي توليدي به 33 ميليارد دلار مي‌رسد. زنگنه با بيان اينکه امسال سال طلايي پتروشيمي بوده، افزود: اين در حالي است که با شديدترين تحريم‌ها روبه‌رو بوديم، به‌طوري که افتتاح 17 طرح براي امسال برنامه‌ريزي شده که تا کنون 11 طرح به بهره‌برداري رسيده و ساير طرح‌ها نيز در ماه‌هاي آينده بهره برداري خواهد شد، همچنين 9 طرح نيز در سال 1400 به بهره برداري مي‌رسد. وزير نفت به طرح‌هاي جهش سوم نيز اشاره کرد و گفت: برخي از اين طرح‌ها تا 60 درصد پيشرفت دارند. به گفته زنگنه، خوراک دريافتي صنعت پتروشيمي روزانه معادل 900 هزار بشکه نفت خام است که شامل گاز، ال. ان. جي و هيدروکربورهاي مايع است. او ادامه‌داد: آنچه در پتروشيمي اتفاق مي‌افتد همه اجزاي اقتصاد مقاومتي شامل درون‌زا بودن و مردمي بودن را داراست و دولت نقش ناچيزي در مالکيت پتروشيمي‌ها دارد. اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه بيش از هميشه بايد شرايط را براي توسعه پايين‌دست پتروشيمي فراهم کنيم، گفت: البته اين موضوع از وظايف ما نيست اما از آنجا که زنجيره ارزش را تکميل مي‌کند از هلدينگ‌هاي پتروشيمي خواستيم تا در اين موضوع ورود کنند. او تاکيد کرد: بايد بتوانيم سازو کارها و صندوقي براي توسعه صنايع پايين‌دست پتروشيمي ايجاد کنيم، از همين رو توسعه پايين‌دست در چهار زنجيره متانول، پروپيلن، اتيلن و بنزن در دستور کار است. به گفته وزير نفت، طرح‌هاي توليد و انتقال پروپيلن به مناطق مرکزي از طرح‌هاي مهمي است که بر اساس آن يک ميليون تن پروپيلن در عسلويه توليد و با خط لوله به مرکز کشور منتقل مي‌شود و مي‌تواند توسعه مناطق کمتر پيشرفته را به دنبال داشته باشد. او با تاکيد بر اينکه آغاز عمليات ساخت پتروشيمي اسلام‌آباد هم در همين مسير بود، گفت: در اين طرح، دو زنجيره متانول و پروپيلن مورد توجه است و مي‌تواند صدها صنعت پايين‌دست را در ادمه زنجيره توسط بخش خصوصي ايجاد کند. زنگنه به اقدامات انجام‌شده براي توسعه پايين‌دست پتروشيمي اشاره کرد و ادامه‌داد: براي اين کار، سود تسهيلات را يارانه داده و تضمين خوراک و تضمين خريد محصول مي‌کنيم. او افزود: صندوق پژوهش و فناوري نفت قدمي بر مي‌دارد و شرکت‌هاي پتروشيمي 50 درصد سهام آن صندوق را در اختيار دارند. وزير نفت تاکيد کرد: بايد با تکيه بر شرکت‌هاي دانش بنيان، فرآيند توسعه را تکميل کنيم و اين کار از طريق پارک فناوري و نوآوري نفت در ري قابل انجام است و زمينه رشد صنايع پايين‌دستي را فراهم مي‌کند.

افزايش خيره‌کننده شيب مصرف

معاون وزير نفت نيز تصريح کرد: رشد تقاضاي سالانه محصولات پتروشيمي 5/4 درصد است و در دهه‌هاي آينده شيب مصرف با افزايش خيره‌کننده‌اي روبه‌رو خواهد بود. به گزارش ايسنا، بهزراد محمدي ادامه داد: هم‌اکنون توليد پليمرهاي عمومي 9 ميليون تن است که با بهره‌برداري از طرح‌هاي جديد تا 1404 به 21 ميليون تن مي‌رسد. به گفته او، در سال 1404 با طرح‌هاي راهبردي توليد پروپيلن به ظرفيت 5/4ميليون تن مي‌رسيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی