بستن
کد خبر: ۱۰۰۷۱۸۳

بازی بدون زاویه« زاویه»!

بازی بدون زاویه« زاویه»!

آرمان ملي - ياسمين طالقاني: برنامه زاويه با مجري جديد شامگاه چهارشنبه پخش شد؛ برنامه‌اي که اظهارات يک مهمانش حاشيه‌ساز شد و تناقضاتي را آفريد که تا به امروز بي‌پاسخ مانده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که احمد جهان‌بزرگي عضو هيات‌علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در مناظره شبکه چهار در اظهاراتي بي‌سابقه گفت: «مسئولي که در خانه نشسته و شايد پاي منقل هم باشد، جايي سر نمي‌زند و وزرايش نمي‌توانند با او تماس بگيرند، اين مسئوله؟ مسئولان جمهوري اسلامي خيلي خيانت کردند... شايد رئيس‌جمهور «پاي منقل» نشسته‌!» همين توهين‌ها کاسه صبر دولتمردان را لبريز کرد و نتوانستند در برابر تخريب‌هاي جام‌جم سکوت کنند. ميزان اعتراضات به حدي بود که علي‌عسگري عذرخواهي کرد اما يک عذرخواهي 27 ثانيه‌اي که انتشار کمي داشت. حتي خبرگزاري مهر نوشت: «نحوه انعکاس عذرخواهي وي البته خود حاشيه ديگري را رقم زد، اين عذرخواهي تنها از طريق يکي دو خبرگزاري متعلق به صداوسيما مخابره شد و به ابهامات بيشتري دامن زد و جاي تعجب داشت که اين سخنان مهم رئيس صداوسيما در بخش‌هاي خبري منعکس نشد و روابط عمومي رسانه ملي هم آن را به‌صورت رسمي مخابره نکرد.» وزرا تصميم گرفتند در صورت دعوت از علي‌عسگري براي حضور در هيات دولت از حضور در جلسه خودداري کنند که بر همين اساس، دعوتنامه براي علي‌عسگري ارسال نشد و تا صندلي او به دليل توهين‌هاي رسانه تحت مديريتش خالي بماند.

اخراج مجري از شعار تا عمل

تصميم ديگر براي جبران توهين به دولت اخراج مجري برنامه زاويه يعني همان برنامه‌اي بود که جهان‌بزرگي به رئيس‌جمهور و مسئولان توهين کرده بود. اخراج او را در بوق و کرنا کردند اما واقعيت ظاهرا متفاوت بود چرا که فردي که مدعي اخراجش شدند، حبيب رحيم‌پور ازغدي تنها مجري زاويه نبود و سردبير اين برنامه هم بود يعني اگر اشکالي وارد است با تغيير مجري اصلاحي صورت نگرفته است بلکه راهنما و خط‌دهنده جريان همان مجري است که سردبير هم هست. رحيم‌پور ازغدي گفت‌وگو کرده و گفته بود که «من اخراج شده‌ام. به‌نظر مي‌رسد دنبال بهانه‌اي مي‌گشتند، به اين دليل که برنامه زاويه انتقادي بود، استقلال راي داشت و به‌دنبال اين بود که فضا را از تک‌صدايي دربياورد.» اما مجري جديد برنامه «زاويه» درباره اجرا نکردن حبيب رحيم‌پور ازغدي گفت: با توجه به مسائلي که براي برنامه زاويه در هفته اخير پيش آمد، آقاي رحيم‌پور با من‌ تماس گرفت و گزارشي از شرايط پيش‌آمده برنامه داد. وي ادامه داد: او به‌خاطر علاقه‌اي که به برنامه دارد و نمي‌خواهد به آن خدشه‌اي وارد و تعطيل شود، شخصا از من خواست که عهده‌دار اجراي اين برنامه شوم. بيگدلي عنوان کرد: آقاي رحيم‌پور براي ادامه اجراي برنامه مذاکراتي با صداوسيما داشته است که تا قبل از شروع برنامه ادامه داشت و تا اين لحظه به نتيجه مطلوب نرسيده است.

مدير شبکه 4 خبر نداشت يعني؟

تناقض‌ها درباره زاويه به همين يک مورد ختم نشد چنانکه مهر نوشت: «زاويه در حالي آغاز شد که اين‌بار حبيب رحيم‌پور مجري و سردبير آن روي آنتن ديده نشد درحالي‌که مسعود معيني‌پور مدير شبکه چهار سيما پيش از اين در توئيتي نبود وي در «زاويه» را تکذيب کرده بود و گفت هم «زاويه» هست هم مجري.» نکته جالب اينکه بيگدلي در جايگاه مجري برنامه زاويه در اولين حضورش در اين برنامه عنوان کرد: «من مجدد از آقاي رحيم‌پور دعوت مي‌کنم اجراي برنامه را برعهده بگيرند.» به‌طور طبيعي اگر رحيم‌پور ازغدي اخراج شده باشد مجري جايگزين نمي‌تواند از فرد اخراجي بخواهد تا مجددا به عرصه اجراي برنامه زوايه بازگردد پس احتمالا اخراجي در کار نيست و تنها براي کم کردن فشارها بوده که ادعاي اخراج رحيم‌پور ازغدي را منتشر کردند!!

اپيزود بعدي: اعتراض نمادين

اما اين بازي تمام نشده است و اقدام بعدي محکوميت اخراج مجري برنامه زاويه بود. بسيج دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي(ره) طي نامه‌اي نسبت به اقدامات عبدالعلي علي‌عسکري رئيس رسانه ملي بعد از ماجراي حاشيه ايجادشده در برنامه تلويزيوني زاويه انتقاد کرده و خواستار لغو حکم اخراج مجري برنامه شد. بسيج دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره مجدد به اينکه در برنامه‌ زنده که حاضران اهل نظرند و لاجرم نظر خود را مي‌گويند، چنين وقايعي محتمل است، خاطرنشان کرده است: برنامه زاويه و برنامه‌هاي مشابه نظير برنامه جهان‌آرا، در راستاي اعتلابخشي به فضاي سالم گفت‌وگو ميان قشرها و طيف‌هاي مختلف فکري و سياسي، وظيفه‌اي الهي را بر دوش داشتند و تاحد قابل‌قبولي هم اين رسالت را پيش بردند. همچنين بسيج دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي(ره) در نامه‌اي به علي‌عسگري، رئيس سازمان صداوسيما نکاتي را درباره حواشي برنامه اخير زاويه مطرح کردند. در اين نامه آمده است: «آنچه غيرمعمول و تاسف‌برانگيز بود، رفتار غيرحرفه‌اي و سياست‌زده حضرت‌عالي و معاونان سازمان متبوعتان در خبر اخراج عوامل برنامه و‌ توبيخ آنها بود. شما از گناهِ‌نکرده عذرخواهي کرديد و شخص ديگري را هم به‌خاطر گناهي نکرده «اخراج» نموديد. شما مي‌دانيد که در برنامه‌ زنده که حاضران اهل نظرند و لاجرم نظر خود را مي‌گويند، چنين وقايعي محتمل است. پس چرا و به چه حقي و با استناد به کدام قانون و با اتکا بر کدام حجت شرعي، مجري و عوامل برنامه را «مجازات» کرديد؟!»

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی