رئيس کل بانک مرکزي گفت: انتظار ميرود با فروکش کردن انتظارات، نرخ ارز نيز به سمت تعادل و ارزش اقتصادي آن حرکت کند. عبدالناصر همتي در يادداشتي اينستاگرامي نوشت: اين روزها، در خصوص روند کاهشي نرخ ارز، بر اساس ديدگاههاي سياسي، تحليلهاي مختلف ارائه و قضاوتهاي خاص ميشود. او افزود: روند نرخ ارز، بر اساس مباني بنيادي بازار شکل ميگيرد. لذا، براساس آنچه طي دو سال و نيم گذشته شاهد آن بوديم، فشار ناشي از تحريمها، خصوصا تشديد انتظارات، در افزايش قيمت ارز مؤثر و تعيينکننده بوده است. رئيس کل بانک مرکزي ادامه داد: همانگونه که رياست جمهوري تاکيد کردند با دسترسي بهتر بانک مرکزي به منابع مسدودي خود و نيز شرايط پيش رو، امکان مديريت موثرتر در بازار ارز، در راستاي اهداف کلان بانک مرکزي، فراهم ميشود. در اين ميان، حفظ قدرت رقابتپذيري اقتصاد، به همراه صيانت از ذخاير ارزي، براي بانک مرکزي اهميت دو چندان دارد. به گفته همتي، بانک مرکزي در طول دو سال و نيم گذشته تلاش کرده است با برنامه و تدبير، تحريمهاي دولت آمريکا را خنثي و در حد توان از سقوط بيش از حد ارزش پول ملي جلوگيري و دشمن را، از رسيدن به هدف فروپاشي اقتصادي، مايوس و ناموفق بسازد. بانک مرکزي تمام توان خود را براي ايجاد تعادل در بازار ارز و تقويت ارزش پول ملي بهکار ميگيرد. انتظارم از فعالان سياسي اين است، رقابتهاي حزبي و جناحي خود را به تلاشهاي بانک مرکزي براي بهبود شرايط اقتصاد و استفاده از فرصتهاي بينالمللي براي خنثيسازي و کاهش تحريم و تقويت ارزش پول ملي وصل نکنند. او افزود: نهايتا، اينجانب هرچه را که بتوانم براي منافع ملي و رفاه مردم عزيز انجام ميدهم و در اين مسير، براساس خوشآمد افراد و گروههاي سياسي تصميم نميگيرم.
اميدواري کارشناسان بازار ارز
کاهش حدود 1500 توماني قيمت دلار و 2000 هزار توماني يورو در هفته گذشته، کارشناسان بازار ارز را اميدوار کرد تا بازار ارز در هفته آتي با شکستن مقاومت دلار در کانال 23 هزار تومان، شاهد عقبنشيني تا کانال 21 هزار تومان باشد. اميدي که اين نگراني وجود دارد تا تحولات سياسي مانع تحقق آن شود. به گزارش ايرنا، بازگشت دلار به کانال 23 هزار تومان و يورو به کانال 29 هزار توماني در هفتهاي که گذشت بيانگر تحولات مهمي بودند در بازار ارز بود. اين کاهش قيمت در حالي رخ داد که در هفته پيش از آن دلار توانسته بود به کانال 26 هزار تومان ورود کند و يورو هم به آستانه ورود به کانال 32 هزار توماني رسيده بود.
کاهش شديد قيمت ارز
در هفتهاي که گذشت بهاي دلار در بازار آزاد و صرافيهاي بانکي کار خود را در محدوده 25 هزار و 300 تا 25 هزار و 400 هزار تومان آغاز کرد، اما فورا و در همان روز ابتدايي هفته به محدوده 24 هزار و 800 هزار تومان کاهش يافت. محدودهاي که طي سه روز بعد بازار با افزايش نسبي تقاضا براي خريد، با مقاومت مواجه بود، اما مجددا از روز چهارشنبه روند کاهش قيمتها به کار خود ادامه داد تا جاييکه در آخرين معاملات روز پنجشنبه، دلار در صرافيهاي بانکي با بهاي 23 هزار و 950 تومان به فروش رسيد. اين روند براي يورو هم کمابيش مشابه بود. اين ارز معتبر بينالمللي ابتداي هفته را در صرافيهاي بانکي با قيمت فروش 31 هزار و 50 تومان آغاز کرد و در همان روز شنبه به بهاي 30 هزار و 520 تومان رسيد. اما در ادامه هفته در محدود 30 هزار و 150 تومان تا 30 هزار و 350 تومان نوسان داشت، تا اينکه از روز چهارشنبه مجددا به روند نزولي قيمت تمايل نشان داد و در آخرين ساعات روز پنجشنبه به بهاي 29 هزار و 250 تومان فروخته شد. قيمت يورو در بازار آزاد نيز در طول اين هفته کار خود را در قيمت 30 هزار و 800 تومان آغاز کرد و در پايان هفته با کاهش دو هزار و 100 توماني به بهاي 28 هزار و 700 تومان رسيد. در هفتهاي که گذشت قيمت ميانگين معامله حواله دلار در سامانه نيما هم از حداکثر قيمت 25 هزار و 420 تومان در روز شنبه به حداقل قيمت 25 هزار و 20 تومان در روز چهارشنبه رسيد. يورو در بهاي 31 هزار و 360 تومان کار خود را در ابتداي هفته آغاز کرد و در روز دوشنبه به سقف 31 هزار و 380 تومان رسيد و در روز سهشنبه شاهد رسيدن به کف قيمت 30 هزار و 930 تومان بود. روندي که روز چهارشنبه مجددا صعودي شد و يورو با بهاي ميانگين 31 هزار و 160 تومان در سامانه نيما معامله شد.