بستن
کد خبر: ۱۰۰۴۰۷۳

دلالان خودرو حتما ضرر می‌کنند

دلالان خودرو حتما ضرر می‌کنند

آرمان‌ملي: عليرضا رزم‌حسيني- وزير صمت- که پيش از اين طي اظهاراتي کيفيت، تنوع و قيمت خودروهاي داخلي را در شان مردم ايران ندانسته و تاکيد کرده بود که بايد رقباي جديد در حوزه خودروسازي وارد شده و بخش خصوصي نيز بايد تقويت شود، جمعه‌شب با حضور در يک برنامه تلويزيوني،‌ عنوان کرد: «پس از نشست‌هاي متعددي که طي دو ماه گذشته با خودروسازان، مصرف‌کنندگان، شوراي رقابت و انجمن‌ها برگزار شد، در نهايت به اين نتيجه رسيده‌ايم که سامان‌دادن به بازار خودرو، تنها با شکستن انحصار توليد امکان‌پذير خواهد شد.»

اين روزها بازار خودرو در سراشيبي قيمت قرار گرفته و گفته مي‌شود تنها کساني که براي مصرف شخصي به خودرو نياز دارند، راهي اين بازار مي‌شوند و مي‌توان گفت خريد براي سرمايه‌گذاري در اين بخش تقريبا به صفر رسيده است. برخي خودروها نيز در بازار ديروز اينگونه قيمت خوردند؛ قيمت پرايد از 105 به 100 ميليون تومان رسيد. تيبا صندوق‌دار از 117 ميليون به 110 ميليون تومان، تيبا هاچ بک از 130 ميليون به 125 ميليون تومان، ساينا از 130 ميليون به 125 ميليون تومان، پژو 205 از 185 ميليون به 180 ميليون تومان، پژو پارس از 210 ميليون به 190 ميليون تومان، پژو 206 تيپ 2 از 195 ميليون به 175 ميليون تومان رسيد. بر اساس اظهارات مطرح‌شده خودروهاي خارجي نيز با کاهش قيمت مواجه‌ شده‌اند و در اين ميان نايب رئيس اتحاديه نمايشگاه‌داران خودرو مي‌گويد: اگر واردات انجام شود و عرضه مناسبي داشته باشد احتمالا کاهش بيشتري در بازار خودروهاي خارجي اتفاق مي‌افتد. با اين حال، دلالان در اين بازار نيز بيکار ننشسته و با ايجاد جو هيجاني، قيمت‌هاي کاذبي در اين بازار به وجود آورده‌اند که در اين باره، وزير صمت تاکيد کرده است که «با افزايش توليد خودرو و متعاقب آن متعادل‌شدن قيمت‌ها، دلالان حتما متضرر خواهند شد.»

اصلاح تدريجي صنعت خودرو

رزم‌‌حسيني در جريان بازديد از گروه صنعتي ايران‌خودرو اظهار کرد: انجام اصلاحات ساختاري در صنعت خودرو براي داشتن يک خودروسازي موفق ضروري است و با ايجاد بازار رقابتي، خودروهاي با کيفيت و با قيمت مناسب به دست مردم خواهد رسيد. او با بيان اينکه به دنبال اصلاح صنعت خودرو هستيم، بيان کرد: اين اتفاق بايد مرحله به مرحله اتفاق بيفتد تا با ايجاد بازار رقابتي خودروي با کيفيت به‌دست مردم برسد. او با بيان اينکه تصميمات لازم براي اين برنامه گرفته شده است، گفت: حدود دو ماه است که در کميته تخصصي خودروي وزارت صنعت، معدن و ‌تجارت با حضور فعالان اقتصادي، توليدکنندگان و کارشناسان با توجه به تجربه 40 ساله در اين حوزه تصميمات خوبي گرفته شده است. رزم‌حسيني در ادامه با اشاره به سياست‌هاي وزارت صمت در خصوص ايران خودرو در چند ماه گذشته، اضافه کرد: رفع تعهدات خودرويي به مشتريان و کاهش هزينه‌هاي سربار را در اين گروه صنعتي دنبال کرديم. وزير صمت همچنين تصريح کرد: فضاي کشور بايد به سمتي برود که همه خودروسازان نسبت به افزايش توليد خود مبادرت ورزند. رزم‌حسيني با اعلام افزايش توليد قابل توجه در گروه صنعتي ايران خودرو، ادامه داد: تا پايان سال بيش از 50 درصد در حوزه خودرو کشور افزايش توليد خواهيم داشت که با اين افزايش توليد قيمت‌ها نيز در بازار متعادل خواهد شد. رزم‌حسيني بيان کرد: به دنبال ارتقاي توان توليد بخش خصوصي براي ايجاد بازار رقابتي هستيم. او با تاکيد بر ساخت داخل، گفت: يقينا به خودروسازان و شرکت‌هايي که در جهت خودکفايي، قطع وابستگي و تکيه بر ساخت داخل با استفاده از توان داخلي گام بردارند بايد امتيازهاي ويژه‌اي داده شود. وزير صمت همچنين در پايان ابراز اميدواري کرد که با اصلاح صنعت خودرو، حمايت از توان بخش خصوصي توانمند و ايجاد بازار رقابتي خودروهايي باکيفيت و با قيمت مناسب به دست مردم عزيز کشورمان برسد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی