| کد مطلب: ۱۱۸۲۷۴۴
لینک کوتاه کپی شد
بارش برف شدید و سرما پنجشنبه ۳ و جمعه ۴ مهر در این مناطق/ یخبندان و کولاک

بارش برف شدید و سرما پنجشنبه ۳ و جمعه ۴ مهر در این مناطق/ یخبندان و کولاک

سازمان هواشناسی کشور برای فعالیت دو سامانه جوی در شمال، شرق، جنوب شرق و ارتفاعات و دامنه‌های تهران، البرز و قزوین هشدار داد که در نواحی مختلف احتمال وقوع سیلاب و کاهش کیفیت هوا را در پی دارند.

از صبح روز یکشنبه ۳۰) شهریور با نفوذ سامانه بارشی بارندگی قابل ملاحظه ای در مناطق مرکزی و شمالی استان رخ داده که بیشترین بارش از ایستگاه زهرا (موران) شهرستان گرمی ۴۲ میلی متر و شهرستان انگوت ۳۴ میلی متر و از ایستگاه آلوارس ۶ سانتی متر برف ثبت گردیده است.

بر اساس آخرین نقشه های هواشناسی با تداوم فعالیت سامانه سرد و بارشی تا صبح روز سه شنبه (۱) مهر آسمان استان ابری و مه آلود همراه با وزش باد بوده و در برخی مناطق بارش پراکنده گاهی بصورت رگبار و رعد و برق پیش بینی می شود. ضمن اینکه طی امشب تا صبح فردا هوای سردی در انطب مناطق استان بویژه در مناطق مرکزی و جنوبی استان حاکم می گردد. لازم به ذکر است  تا صبح چهارشنبه در نوار شرقی و دشت اردبیل هوای مه آلود تداوم داشته و از اینرو اختلال در عملیات پروازی فرودگاه اردبیل دور از انتظار نیست. فردا تواسط روز از میزان ابرناکی کاسته شده و از روز چهارشنبه (۲) مهر) تا آخر هفته جاری ضمن پایداری شرایط جوی، افزایش تدریجی دمای هوا پیش بینی می شود.

 سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی از فعالیت دو سامانه «حرکت شرق‌سو و تقویت سامانه بارشی» و «افزایش گرادیان فشاری» خبر داد. بر اساس هشدار هواشناسی فعالیت اولین سامانه جوی از سه‌شنبه (اول مهرماه) تا پیش از ظهر چهارشنبه (۲ مهرماه) مورد انتظار است.

سامانه «حرکت شرق‌سو و تقویت سامانه بارشی» بارش باران، رعد و برق، وزش باد نسبتاً شدید و موقتی، کاهش محسوس دما، احتمال تگرگ و احتمال گرد و خاک در نواحی مستعد و احتمال بارش برف در ارتفاعات را به همراه خواهد داشت که ابتدا در شرق گیلان، مازندران و ارتفاعات و دامنه در استان‌های تهران، البرز و قزوین و چهارشنبه (۲ مهرماه) بر مازندران، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های تهران، البرز و گلستان اثرگذار خواهد بود. 

احتمال سیلاب و رانش کوه در محورهای کوهستانی 

سازمان هواشناسی کشور برای این شرایط احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، جاری شدن روان آب، صاعقه، مه، آب گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، احتمال رانش کوه، احتمال ریزش سنگ در محورهای کوهستانی و خسارت به محصولات کشاورزی و سازه‌های موقت را پیش‌بینی و در همین رابطه خودداری اکید از برپا کردن چادرهای مسافرتی و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و بستر مسیل‌ها، احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو و فعالیت‌های گردشگری و کوه‌نوردی، احتیاط در سفرهای بین‌شهری، پاک‌سازی دهانه پل‌ها و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان را توصیه کرده است.

هشدار کاهش کیفیت هوا در نوار شرقی کشور 

هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌کند که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. این هشدار برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شوفعالیت سامانه دوم «افزایش گرادیان فشاری» نیز از امروز دوشنبه (۳۱ شهریورماه) آغاز می شود و تا چهارشنبه (۲ مهرماه) ادامه خواهد داشت. وزش باد شدید در نواحی مستعد، گرد و خاک، احتمال طوفان گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا از آثار این سامانه بارشی است که امروز در خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، شمال سیستان و بلوچستان، سمنان؛ سه‌شنبه در نیمه جنوبی خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی سمنان و چهارشنبه در شرق خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان مورد انتظار خواهد بود.

بر اساس هشدار صادر شده از سوی سازمان هواشناسی کشور این شرایط در نواحی مستعد، کاهش کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها را به همراه‌خواهد داشت علاوه بر این با احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، شکستن نهال و درختان فرسوده، خسارت به سازه‌های موقت، آسیب به تأسیسات حساس به گرد و خاک و سازه‌های سبک و اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید همراه است. برای جلوگیری از وقوع این مخاطرات باید در زمینه ترددها، به ویژه بین‌شهری و عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز احتیاط کرد. 

سازمان هواشناسی کشور توصیه کرده در صورت ضرورت، استفاده از ماسک الزامی است همچنین خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها نیز از دیگر نکات توصیه شده در این شرایط است.

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار