برای اینکه سلامت بمانید حتما از این رفتارها جلوگیری کنید
روانشناس و استاد دانشگاه گفت : حضور زیاد در فضای مجازی و پیگیری بیش از اندازه اطلاعات جنگ از منبع غیر رسمی میتواند باعث بیخوابی و اختلال در خواب شبانه شود.

به گزارش آرمان ملی آنلاین؛ این روزها مراقبت از سلامت روان ضرورتی انکار ناپذیر است، در همین باره مهدی دوایی روانشناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» توصیه های کاربردی درباره شناخت ، مدیریت اضطراب و استرس به ویژه در شرایط بحران را ارائه کرده است.
این روانشناس با بیان اینکه راهکارهای عملی برای کاهش استرس و اضطراب در شرایط بحران هایی مانند جنگ وجود دارد، گفت: برقراری تماس تلفنی با دوستان، آشنایان و افراد خانواده و پرس و جو از وضعیت سلامتی و احوالات آنها یکی از راه های موثر در این زمینه است.
وی با بیان اینکه اخبار و اطلاعات در فضای رسانه کشور باید اولویت ایجاد اطمینان بخشی و آرامش مردم داشته باشد، خاطرنشان کرد: پیگیری مداوم و بیش از اندازه اخبار و اطلاعات در شرایط بحران به سبک زنگی آسیب می زند، این وضعیت باعث می شود در جمع دوستان بزرگنمایی و تحلیل های ناقص از موضوعات داشته باشیم و زمینه ساز بر هم خوردن امنیت روانی در بین خانواده ها می شود، اطلاعات، نگرش و خبرهایی که از منابع گوناگون و به ویژه غیر رسمی دریافت می کنیم فکر را به سمت افسردگی می برد.
به باور این استاد دانشگاه، بهترین راهکار کنترل استرس در شریط بحران و جنگ، تداوم زندگی روزمره است و بررسی اخبار، حضور زیاد در فضای مجازی و پیگیری بیش از اندازه اطلاعات جنگ از منبع غیر رسمی میتواند باعث بی خوابی و اختلال در خواب شبانه شود.
دوایی توصیه کرد: پرهیز از مصرف غذاهای فست فودی، بیان احساسات و ترس ها با اعضای خانواده و دوستان و انجام فعالیت های ورزشی میتواند به کاهش و مدیریت استرس کمک کند، باید انتظارات خود و دیگران را تعدیل کنیم، چرا که شرایط فعلی با گذشته متفاوت است و لازم است با خود مهربان تر باشیم در این شرایط ممکن است برخی مشاغل و افراد به استراحت بیشتری نیاز داشته باشند تا بتوانند استرس و اضطراب را مدیریت کنند و این نیازها نباید نادیده گرفته شود.
این روانشناس درباره انتشار و نشر اخبار گفت: نباید اخبار غیر موثق را منتشر کنیم، چرا که حتی اخبار تکذیب شده نیز ممکن است اثرات منفی روانی در ذهن افراد برجای گذارند.
ارسال نظر