| کد مطلب: ۱۰۶۳۹۷۳
لینک کوتاه کپی شد

سرویس طلای عروس‌و دامادها بدلی شد | کاهش عجیب تقاضا در بازار طلا و سکه

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به کاهش میزان تقاضا برای خرید طلا گفت: 20 تا 40 درصد تقاضا برای خرید طلا کاهش یافته است و 20 درصد زوج ها برای خرید طلا به جایگزین کردن بدلیجات و نقره روی آورده اند.

سرویس طلای عروس‌و دامادها بدلی شد | کاهش عجیب تقاضا در بازار طلا و سکه

به گزارش‌  آرمان ملی آنلاین، نادر بذرافشان در یک نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین درباره وضعیت بازار طلا، از کاهش شدید تقاضا در بازار خبر داد و اظهار داشت: میزان کاهش تقاضا از ابتدای سال تاکنون در حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد بوده است.

بذرافشان با تاکید بر اینکه تقاضا برای خرید طلا کاهش پیدا کرده‌است، متذکر شد: بین ٢٠ تا ۴٠ درصد تقاضا برای خرید طلا کاهش یافته و حتی تا ٢٠ درصد تقاضای عروس و دامادها برای خرید طلا به سمت بدلیجات و نقره رفته‌است.

وی با اشاره به این‌که از ابتدای امسال رکورد سنگینی را در صنعت طلا شاهد بودیم، افزود: در دوران کرونا این میزان رکود و کاهش تقاضا را نداشتیم و امروز ٧٠ درصد از واحدهای تولیدی دچار مشکل شده‌اند.

بذرافشان با اشاره به کاهش قیمت‌ها در بازار طلا از ابتدای سال تاکنون، عنوان کرد: از ابتدای امسال تا به امروز قیمت انس جهانی ١.۶ درصد یعنی ٣١ دلار، هر مثقال طلا ۶.۶ درصد، قیمت سکه ٧.٧ درصد، قیمت سکه قدیم ٨.٩ درصد و حباب سمت ١٢.۵ درصد کاهش پیدا کرده‌است.

فعالیت کانال‌های غیررسمی مورد تایید نیست

بذرافشان همچنین با بیان اینکه فعالیت کانال‌های غیررسمی در فضای مجازی مورد تایید نیست، اظهار داشت: یکسری کانال‌های غیررسمی فعال هستند که مورد تایید اتحادیه نیستند و کانال رسمی مورد تایید هنوز راه اندازی نشده‌است.

وی تاکید کرد: نرخ روز طلا با توجه به انس جهانی و اولین معامله فیزیکی که ساعت ١١ به بعد در بازار تهران انجام می‌شود، قابل اتکا است و معاملات فردایی مورد تایید نیست.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران با بیان اینکه پلیس امنیت اقتصادی تعدادی از گرداننده کانال‌های غیر رسمی را شناسایی کرده، گفت: ٩٠ درصد گرداننده این کانال‌ها از افراد خارج از صنف هستند اما در شبکه‌های مجازی حضور پیدا کردند. افرادی از این کانال‌ها معامله‌ای انجام دهند در صورت اشکالی اگر به اتحادیه مراجعه کنند، رفع این مشکل قابل پیگیری و رسیدگی نیست.

بذرافشان افزود: اخیرا با پلیس امنیت اقتصادی به این جمع‌بندی رسیدیم که با توجه به نیاز به فعالیت گروه خاصی که در فضای مجازی معاملات را انجام دهد، نسبت به ایجاد و تشکیل یک گروه واحد در فضای مجازی اقدام شود که با جلسات پلیس امنیت اقتصادی اساسنامه‌ای تدوین شد و قرار شده تا پایان مرداد ماه این کانال به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کند. البته تنها افراد دارای مجوز می توانند در این کانال فعالیت و معامله کنند و معاملات هم در نهایت به صورت فیزیکی انجام می‌شود.

وی درباره علت تفاوت قیمت بازار و اتحادیه تاکید کرد: این تفاوت قیمت معمولا به دلیل نوسانات قیمت در ساعات مختلف است.

داستان طلای ۱۲ عیار چیست؟

رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران درباره ورود طلای عیار پایین به بازار و طلاهایی چون ۱۲عیار تاکید کرد: ورود طلای با عیار پایین به بازار به صورت جعلی به جای طلا با عیار ١٨ شایعه‌ است و هیچ گزارشی در این باره نداشتیم. اما پیشنهاد شده که به دلیل کاهش قدرت خرید مردم از طلای پایین استفاده کنیم تا با کاهش قیمت میزان تقاضا افزایش پیدا کند که هنوز این پیشنهاد تصویب نشده‌است.

انحلال کانون صرافان روی بازار طلا و سکه چه اثری دارد؟

همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اثرگذاری انحلال کانون صرافان بر روی بازار سکه گفت: انحلال کانون صرافان تاثیری در بازار سکه نداشت البته نرخ ارز بر روی بازار سکه اثرگذار است اما به طور مستقیم تاثیری بر روی بازار سکه ندارد.

طلافروشان چقدر مالیات می‌پردازند

رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران با تکذیب فرارهای مالیاتی عمده در صنف طلا و جواهر و پایین بودن عدد مالیاتی ادامه داد: از سال ٩٩ مالیات این صنف، براساس اظهارنامه اخذ می‌شد اما بعد از آن تراکنش‌ها ملاک مالیات قرار گرفت. به دلیل انجام تراکنش‌های غیر از معاملات مذاکراتی انجام و براساس ادله‌ها قرار بر این شد از ١٠٠ درصد تراکنش‌ها ٣٠ درصد کاهش پیدا کند و ٧٠ درصد تراکنش‌ها مبنای مالیات قرار بگیرد. اما در سال ١۴٠٠ چرخش حساب کل افراد حقیقی و حقوقی و تراکنش‌های و جابه جایی‌های پول مبنا قرار گرفت اما در هر شرایط صنف طلا و جواهر جزو صنوفی بوده که مالیات به حق را پرداخت می‌کند و درباره مالیات شفاف‌سازی انجام می‌شود و فرار مالیاتی در حداقل است و فرارهای مالیاتی را تکذیب می‌کنم.

بذرافشان تاکید کرد: اینکه گفته می‌شود طلافروشان ۵ تا ١۵ میلیون تومان مالیات می‌پردازند درست نیست. شاید در تهران ١٠ درصد از فعالان این صنف چنین مالیاتی را پرداختند و معمولا از جمله کارگاه‌هایی هستند که وضعیت مطلوبی ندارد. در سراسر کشور مالیات پرداخت شده از این صنف بین ۵ تا ١۵٠ میلیون تومان بوده‌است.

رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران با اشاره به معاملات و فعالیت فروش طلا در فضای مجازی اظهار داشت: بسترهای فعالیت در فضای مجازی فراهم شده ‌است اما شرط حضور در فضای مجازی این است که افراد جواز مورد نظر را از اتحادیه دریافت کنند و حتما باید محل فیزیکی داشته باشد.

وی تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند صفحه‌های خرید و فروش طلا در فضای مجازی قابل پیگیری نیستند و اکثر تخلفات درباره عیار و سکه های غیر بانکی مربوط به فضای مجازی است.

وضعیت صادرات طلا چگونه است؟

بذرافشان همچنین درباره افزایش صادرات طلا گفت: در ١٠ ساله گذشته صادرات طلا از ایران به نقطه مثبت رسیده است و می‌تواند نقش مهم در ارزآوری داشته باشد و تولیدات به حدی رسیده که می‌توانیم صادرات قابل توجه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: اما کشوری مانند ترکیه که سال‌های گذشته از ایران کپی می‌کرد امروز با پیشی گرفتن از ایتالیا رتبه اول در صادرات را دارند.

 

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار