| کد مطلب: ۱۱۷۶۱۲۹
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» بسته پیشنهادی جبهه اصلاحات به رئیس‌جمهور برای عبور از بحران را بررسی می‌کند

تصمیمات هوشمندانه؛ تحقق آشتی ملی

آرمان ملی- حمید شجاعی: بازگشت به شرایط پیش از جنگ 12 روزه در کشور نشانگر بروز برخی نارضایتی‌ها در جامعه، در حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی بود و شاید همین رویه نارضایتی‌ها از گذشته باعث شد تا سال گذشته مردم با مشارکت در انتخابات مسعود پزشکیان را با وعده‌های جذاب در جهت پیاده‌سازی عدالت اجتماعی و تلاش برای حل مشکلات کشور برای ریاست جمهوری برگزینند. حال اما یک سال از آن دوران گذشته و با وجود انواع و اقسام مشکلات و اتفاقاتی که طی این یک ساله رخ داده امروز باز هم شاهدیم که جامعه بعضا با همان وضعیت دست و پنجه نرم می‌کند و هنوز هم با وجود اقدامات دولت در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی در این خصوص گلایه‌هایی دارد و در حوزه اجتماعی نیز با وجود اقدامات مثبت دولت در جهت حل و فصل قانون حجاب و مسکوت گذاشتن آن، اما هنوز هم بعضا برخی وعده‌ها به ویژه وعده رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی که ماه‌ها است مطالبه جامعه است و دولت همچنان کاری از پیش نمی‌برد موجب نارضایتی جامعه شده است.

تصمیمات هوشمندانه؛ تحقق آشتی ملی

چه اینکه روز گذشته نیز برخی بهارستان نشینان وزیر ارتباطات را به فیلترینگ و بستن همه شبکه‌های اجتماعی خارجی ترغیب کردند. این در حالی است که جنگ 12 روزه اخیر و مقاومت و ایستادگی مثال زدنی مردم باعث شد تا دولت و حاکمیت نیز به این درک برسند که باید تغییراتی در شرایط جامعه بدهند و گام‌هایی در جهت تغییر شرایط بردارند. آنچه که مسلم است مردم و مسئولان به خوبی می‌دانند که جامعه به شرایط پیش از جنگ بر نمی‌گردد و باید راهبردها، رویکردها و عملکردها تصحیح و اصلاح شود تا شاهد بهبود شرایط رو به جلو باشیم. در همین مسیر برخی معتقدند که باید به سمت اصلاحات ساختاری در حوزه اداری و اقتصادی رفت و روندها را اصلاح کرد یا تغییر داد. قدر مسلم هر آنچه که بتواند جامعه را با حاکمیت همراه کند می‌تواند در دستور کار قرار گیرد و در این مسیر باید دید چه مسائلی مورد مطالبات جامعه است که بر پایه آن شاهد تحکیم انسجام ملی و وفاق ملی باشیم.

* نامه به پزشکیان

پس از اتفاقات اخیر در جامعه رئیس جبهه اصلاحات ایران در نامه‌ای به رئیس‌جمهور بسته پیشنهادی راهبردی این جبهه براى عبور از بحران را تشریح کرد. در نامه آذر منصوری خطاب به مسعود پزشکیان آمده است: اکنون دیگر تردیدی وجود ندارد که برای جبران ناترازی‌ها و ناکارآمدی‌ها، کشور بیش از هر چیز نیازمند بازنگری در سیاست‌ها و رویکرد‌ها و نیز مدیریت چابک، قاطع و منسجم است تا با پرهیز از روزمرگی و آشفتگی گفتمانی به اقدامات اصولی و اصلاحات ساختاری اقدام کند. وی در ادامه با اشاره به شعار دولت و تاثیرات آن آورده است: سرمایه‌گذارى شما در ایجاد وفاق در سطح حاکمیت که بعضاً با بی‌اعتنایی به مطالبات جامعه و انتظارات طرفداران و نیرو‌های اصلاح‌طلب حامی همراه بود، علی القاعده امروز و درچنین شرایطی باید به همراهی و حمایت همه‌جانبه در تصمیم‌گیری‌های کلان بینجامد، اما رخداد‌هایی نظیر مصوبه اخیر مجلس در تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تعلل مداوم و عامدانه در پیوستن به FATF، و نهایتاً تصویب نیم‌بند آن، سیاست‌های تبلیغاتی جنگ طلبانه و رویکرد تخریبی رسانه‌ملی علیه دولت، نشان دهنده آن است که متأسفانه چنین سرمایه و پشتوانه‌ای شکل نگرفته است. رئیس جبهه اصلاحات ایران در ادامه وضعیت ایران در آینده را مورد توجه قرار داده و نوشته است: در روز‌ها و ماه‌های آینده سه وضعیت محتمل در انتظار ایران است: نخست؛ شروع مجدد جنگ و تخریب زیرساخت‌های حیاتی کشور که خواست اسرائیل و جریان نومحافظه‌کار حاکم بر آمریکاست. دوم؛ ادامه وضعیت نه جنگ و نه صلح و محاصره کامل سیاسی و اقتصادی و انزوای ایران و در نتیجه تشدید بحران‌های کنونی و فرسایش توان ملی کشور و سوم؛ تجدید نظر در سیاست‌های گذشته و اتخاذ راهبرد توسعه همه‌جانبه و تعامل سازنده با جهان به جای راهبرد ستیز و بقا که خروج ایران از انزوا و توسعه و پیشرفت و سربلندی ایران و ایرانی را در پی خواهد داشت تحقق هریک از سه وضعیت مذکور به میزان زیادی بستگی به انتخاب و تصمیم نظام دارد. طبعاً در صورت درک منطق موقعیت و اتخاذ تصمیمات هوشمندانه، وضعیت سوم برای ایران به هیچ وجه دور از دسترس نیست. لازمه چنین انتخابی چنان که گفتیم بازنگری در رویه‌های گذشته و اتخاذ سیاست‌ها و تصمیمات اصولی و سرنوشت ساز در عرصه‌های داخلی و خارجی و نیز چالاکی، قاطعیت و ابتکار عمل در سطح مدیریت اجرایی کشور است.

* بسته پیشنهادی

رئیس جبهه اصلاحات ایران در ادامه بسته پیشنهادی این جبهه را تشریح کرده است که در بخشی از این بسته آمده است: . تجربه جنگ دوازده روزه، ناکارآمدی روند‌های گذشته را آشکار ساخته است. عدم پیش‌بینی وضعیت حاضر و فقدان آمادگی برای مواجهه با آن کشور را دچار وضعیت تعلیق کرده و فعالیت و برنامه‌ریزی در عرصه اقتصاد و اجرا را متوقف نموده است. مدیریت عالی کشور هرچه سریع‌تر باید میان ادامه مسیر گذشته یا انتخاب راهبردی جدید در اداره کشور تصمیم بگیرد. حتی تصمیم اشتباه نیز کم هزینه‌تر از بی‌تصمیمی است. اصلاحات جزئی و قطره چکانی در چارچوب راهبرد‌های گذشته گرهی از مشکلات کشور نمی‌گشاید. امروز کشور نیازمند انتخاب‌ها و تصمیمات سخت و شجاعانه است. مواضع قابل تحسین شما در مصاحبه اخیر با فاکس نیوز و پیام به ایرانیان خارج کشور اگرچه نشانه‌ای از درک این ضرورت است، اما مادام که نشانه‌هایی از عزم و اراده بخش‌های دیگر حاکمیت برای چنین تصمیمی مشاهده نشود، امید و اعتماد عمومى را در پی نخواهد داشت. نقش تاریخی شما به‌عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی در هماهنگ‌سازی این تصمیم‌سازی بسیار کلیدی است. منصوری در ادامه آورده است: مردم ایران به رغم انتظارات برآورده نشده و نارضایتی سیاسی، با همبستگی ملی و مدنی در جنگ ١٢ روزه اخیر، صبوری، بلوغ سیاسی و انسجام اجتماعی بی‌نظیری از خود نشان دادند. این سرمایه ملی را نباید به وفاق یک جانبه تقلیل داد و با روایت سازی‌های کاذب آن را به نفع سیاست‌های گذشته مصادره کرد، بلکه باید با اقدامات عملی از آن برای تحقق آشتی ملی و تقویت بنیاد‌های مشارکت اجتماعی بهره برد. اصلاح سیاست‌های داخلی، پایان دادن به رویکرد‌های امنیتی در اداره کشور، اصلاح سازمان گزینش براساس کفایت و توانمندی و نه ارادت و ایدئولوژی، اعلام عفو عمومی، اصلاح فوری صداوسیما و استفاده از نیرو‌های آشنا با مقوله رسانه و راه‌اندازی کارزار گفت‌وگوی ملی در این رسانه، پایان دادن به تنگ‌نظری‌های بی‌مورد و توهم‌آلود از جمله فیلترینگ و... از جمله اقداماتی است که علاوه بر بسیج این سرمایه ملی به سوی اتحاد میهنی علیه تهدید خارجی و فعال کردن ظرفیت‌های عظیم اجتماعی، دولت و حاکمیت را از پشتوانه اجتماعی لازم برای اتخاذ تصمیمات راهبردی و حرکت آرام و مطمئن در این مسیر بهره‌مند خواهد ساخت.

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار