«آرمان ملی» در گفتوگویی مطرح میکند
دولت و ملت در تقابل با تندروها
آرمان ملی- گروه سیاسی: پیوند میان دولت و ملت از ابتدای جمهوری اسلامی همواره از تاکیدات اصلی اجتماعی و سیاسی کشور محسوب میشود و این مهم از ابتدا تاکنون همچنان در ادبیات مسئولان جای دارد و همچنین جامعه هم با تحریکات خود بر این مورد تاکید دارند. البته در این مورد چالشهای جدی وجود دارد ولی در زمانه جنگ بهنظر راهی بجز انسجام در تقابل با دشمنان نیست. برخی چالشها و در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، مدیریتی و ارتباطی، موجب شکلگیری فاصلهای محسوس میان بخشهایی از مردم و مسئولان شده است. این فاصله در ادبیات علوم سیاسی بهعنوان «شکاف دولت- ملت» شناخته میشود که البته دولت چهاردهم از ابتدا تلاش دارد تا این فاصله را کاهش دهد.

همانطوری که اشاره کردیم دولت و ملت در هفتههای اخیر بهیکدیگر نزدیک شدهاند ولی در برابر طیفی از تندروها هستند که همچنان به انتقادها و تخریب دولت ادامه میدهند و اگر از آنها بپرسیم چرا این روند را ادامه میدهید در پاسخ خواهند گفت که این نقد برای دولت نیاز است. همچنین باید به این مورد هم اشاره کنیم که دشمنان ایران، بهویژه دولتهای غربی در تلاشند با تمرکز بر گسترش این شکاف، زمینه بیثباتی داخلی را فراهم آورند. راهبرد آنها مبتنی بر تزریق بیاعتمادی عمومی، بزرگنمایی مشکلات و ناکارآمدیها نسبت به حاکمیت است. این جریانها از ابزارهای مختلفی چون فضای مجازی، رسانههای ماهوارهای، شبکههای اجتماعی و حتی جنگ ترکیبی بهره میگیرند تا وحدت ملی را تضعیف کرده و مسیر تحقق اهداف راهبردی نظام جمهوری اسلامی را با مانع مواجه سازند. روز گذشته رئیسجمهوری در نشستی رو به مخالفان گفت: «دشمن همچنان بهدنبال این است که بین مردم و حاکمیت فاصله بیندازند و اصلیترین راهکار خنثی کردن این توطئه دشمن، خدمت صادقانه و بیمنت به مردم است.» در همین مورد با یکی از تحلیلگران سیاسی گفتوگویی انجام دادهایم. کنعانی مقدم معتقد است باید حدود بین نقد و تخریب رعایت شود تا به انسجام ملی آسیبی وارد نشود. در این مورد بیشتر میخوانید.
نقدهای ناعادلانه
حسین کنعانیمقدم، تحلیلگر سیاسی در واکنش به افزایش مخالفتها با دولت بهخبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که سیاستمداران و رسانهها و آنهایی که تریبون در اختیار دارند باید فرق بین تخریب و انتقاد را بدانند. در مورد آنهایی که از رئیسجمهور انتقاد میکنند باید بگوییم که بسیاری از این نقدهای مطرح شده ناعادلانه و غیرمنصفانه است. بهنظر میرسد بیشتر بهدنبال دیده شدن و مطرح کردن خودشان در رسانهها برای انتخابات آینده هستند. با همه حواشی باید بر این موضوع تاکید کنیم که در شرایط کنونی که همچنان مورد تهدید دشمنان هستیم ارکان نظام و مجموعه مجلس شورا باید به دولت کمک کنند تا چالشها برطرف شود. اینکه بخواهند برای تضعیف دولت در برنامه دشمن بازی کنند یک خیانت به اتحاد و انسجام ملی است خواهد بود که باید برخورد جدی شود.» این تحلیلگر در ادامه و با اشاره به عملکرد پاستور در ایام جنگ اضافه میکند: «بر اساس ارزیابیها میتوانیم بگوییم که دولت در زمینه مسائل دوران جنگ نمره قبولی گرفت. در جلسهای که داشتیم به مومنی، وزیر کشور اعلام کردم باتوجه به روند مطلوب باید در بحث مدیریتی تمرکز بیشتری داشته باشیم. بعد از شروع جنگ مشاهده کردیم که همه اعضای کابینه در محل فعالیت حضور داشتند که این خود نشان میدهد که دولت در کنار مردم، همراه با مردم و برای مردم دارد تلاش میکند و این قابل تقدیر است. حالا که دشمن با همه قوا با یک جنگ ترکیبی وارد میدان شده است، نباید دولت را با ایرادات بیخود یا نقدهای غیرمنصفانه تضعیف کنیم. البته هفته گذشته هم مقام رهبری اشاره کردند که اگر نقدی صورت میگیرد، باید بهگونهای باشد که جنبه تخریب نداشته باشد. ما نمیخواهیم اتحاد ملی، همبستگی و پیوستگی ملت که در قالب امت و امام در این جنگ دفاع مقدس ۱۲ روزه خودش را نشان داد، آسیب ببیند و این دوره میتواند الگویی برای امنیت ملی کشور باشد.»
مخالف لزوما دشمن نیست
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری در نشستی با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به افزایش مخالفتها با دولت در هفتههایی اخیر گفت: «خوشبختانه میبینیم که مثلا طیف گستردهتری از آحاد جامعه فرصت حضور در صداوسیما و طرح نظراتشان را پیدا کردهاند که این شایسته قدردانی است. ما نباید بین مردم بهخاطر نظرات و دیدگاههای متفاوتشان تفاوت قایل شویم. پس باید بپذیریم که اگر کسی نظری مخالف ما داشت، لزوما دشمن ما نیست و چه بسا از دیگران که چاپلوسی هم میکنند، نسبت به ما دلسوزتر است.» رئیسجمهوری که مخالفان و منتقدان خود را مخاطب قرار میداد ادامه داد: «نباید بهصرف ابراز یکنظر مخالف کسی را دشمن تلقی کنیم. این مردم نشان دادهاند و اثبات کردهاند که حاضرند جان خود را فدای میهن و کشور کنند. نقشه دشمن این بود که مردم نیز با حملات او همراهی کرده و به خیابان میریزند، اما مردم آب پاکی را روی دست دشمنان ریختند و تمام قد پای کشور خود ایستادند، لذا امروز وظیفه ما برای رسیدگی به آنها مضاعف است. مردم حتی در جریان شناسایی شبکه نفوذ نیز به یاری دستگاههای اطلاعاتی آمدند. امروز نوبت ماست که فارغ از جنسیت، قومیت، باور و نژاد بر مبنای حق، انصاف و عدالت، هر آنچه از دستمان بر میآید برای خدمت به مردم انجام دهیم. دشمن همچنان بهدنبال این است که بین مردموحاکمیت فاصله بیندازند و اصلیترین راهکار خنثی کردن این توطئه دشمن، خدمت صادقانه و بیمنت به مردم است.»
ارسال نظر