بستن

با هر دردي سريع مسکن نخوريد

با هر دردي سريع مسکن نخوريد

برخي از سردردها خطرناکند

با هر دردي سريع مسکن نخوريد

يک‌فوق تخصص آنژيوپلاسي و سکته‌هاي مغزي با اشاره به انواع سردرد گفت: زماني سردرد خودش يک بيماري است و گاهي علامت يک بيماري خطرناک است، خيلي مهم است که بين اين دو تفاوت قائل شد. سيدحسين آقاميري با اشاره به اينکه در کل سردردها دو دسته‌اند، عنوان کرد: زماني سردرد خودش يک بيماري است و گاهي علامت يک بيماري خطرناک است، خيلي مهم است که بين اين دو تفاوت قائل شده و آنها را بشناسيم، اگر سردردي ناگهاني و با بيشترين شدت ايجاد شود با حداکثر شدت در ثانيه اول که تا به حال تجربه آن را نداشتيم، اين سردرد خطرناک است و فرد بايد سريع به اورژانس مراجعه کند، اين سردرد معني‌دار است، سردردي که همراه با تاري‌ديد است و دو سه هفته‌اي طول کشيد يعني فشارمغز بالاست و بايد سريع به اورژانس مراجعه شود. وي ادامه داد: سردردي که با استفراغ‌هاي جهنده همراه است و استفراغ و سردرد قطع نمي‌شود چون در ميگرن، درد به‌همراه استفراغ کم مي‌شود، سردردي که با بروز تشنج همراه است، اين سردرد نشانه يک بيماري مهم در مغز است و بايد حتما آنها را جدي گرفت. اما يکسري سردردهاي اوليه خودشان بيماري هستند مثل ميگرن و تنشن که دو گروه اصلي سردردهاي اوليه هستند، متاسفانه ريشه‌کن نمي‌شوند و فقط قابل‌کنترل هستند. مشکل اينجاست که اغلب داروهايي که براي اين افراد تجويز مي‌شوند خودشان با عوارضي مثل افزايش اشتها، افزايش وزن، ريزش مو، خشکي دهان، خواب‌آلودگي همراه هستند.

بي‌خوابي روي جسم تاثير مي‌گذارد

اين پزشک متخصص در خصوص اينکه افراد عصبي مشکل رواني دارند يا مشکل مغزي، تصريح کرد: اين يک ايراد ساختماني نيست، ايراد شيميايي و يا بيوشيمي است، مغز ما از ميلياردها سلول عصبي تشکيل شده و هر کدام ارتباطات الکتريکي و شيميايي با هم دارند که توسط يکسري موادشيميايي باهم مرتبط هستند و بالا و پايين‌شدن اين مواد مي‌تواند حالات روحي و رواني ما را تغيير دهد و بيماري‌هاي رواني ايجاد کند، مثلاً کم‌بودن سروتونين مي‌تواند خستگي، بي‌حوصله‌گي، افسردگي و وسواس ايجاد کند، يا کم بودن برخي مواد بدن را مستعد اعتياد مي‌کند، براي همين مي‌گويند اعتياد جرم نيست يک بيماري است، ممکن است کم بودن اين مواد در بدن به‌صورت ژنتيکي بوده و يا در طول زمان به‌دليل اتفاقات مختلف شخص را مستعد رجوع به مواد کند. آقاميري تاکيد کرد: اين مشکلات نهايتا به مغز برمي‌گردد اما ايراد ساختماني نيست براي همين اگر MRI کنيم مشکلي در جاي خاصي نمي‌بينيم، اينجا داروهايي تجويز مي‌کنيم که اين مواد شيميايي را متعادل مي‌کنند تا در نهايت شخص هم متعادل شود. اما عملي که به‌صورت طبيعي اين مواد را متعادل مي‌کند ورزش است. اين متخصص مغزواعصاب در پاسخ به اين سوال که «وقتي سه شبانه‌روز نمي‌خوابيم مغز عملکرد بدن را ضعيف مي‌کند يا برعکس» گفت: هيچکدام، مغز ما ظرفيت خيلي بالايي دارد، ما حتي اگر 24 ساعت هم نخوابيم مغز مي‌تواند توانايي‌اش را حفظ کند اما ممکن است عملکردش پايين بيايد، بي‌خوابي مزمن مشکلي است که نهايتا مي‌تواند روي جسم تاثير بگذارد، اما در طولاني‌مدت، برعکس آن هم خستگي جسمي و نامنظم بودن فعاليت جسمي مي‌تواند روي خواب ما تاثير بگذارد. وي در خصوص مصرف خودسرانه داروهاي خواب‌آور يادآور شد: توصيه من اين است که از اين داروها بيش از 10 روز استفاده نشود، مصرف اين داروها براي شرايط حاد گذرا است، علت اغلب بي‌خوابي‌ها سبک زندگي است مغز ما دوست دارد که شب بخوابد و حتي ساعتي از آن هم قبل از ساعت 12 باشد، اما ما تا ساعت چهار صبح سرمان در گوشي است، چون ما يک ساعت فيزيولوژيک داريم و اين‌طور نيست که بگوييم در هر ساعتي مي‌توانيم شش ساعت بخوابيم، بايد سبک زندگي‌مان را طوري تنظيم کنيم که شب بخوابيم و بعداز طلوع آفتاب بلند شويم، ديرخوابيدن و ديربيدارشدن هر دو در فعاليت روزانه ما تاثير دارد. آقاميري ادامه داد: اين افراد با دارو 10 روز خواب‌شان مي‌برد، بعداز آن بايد دوز آن را بالا ببرند و بعداز شش ماه بايد آن را بخورند تا در روز حالشان خوب باشد و ديگر تاثير خواب‌آور ندارد و بايد براي ترک آن مراجعه کنند، مثلا کسي که زولپيدن بخورد فراموشي قبل از خواب به او دست مي‌دهد يعني يکي دو ساعت قبل از خواب را هم فراموش مي‌کند.

خواب‌رفتن دست‌وپا قابل درمان است

فوق‌تخصص آنژيوپلاسي در خصوص خواب رفتن دست‌وپا گفت: برخي از گزگز دست‌وپا مي‌ترسند که شايد از علائم M.S باشد، اين علامت مشکلي ندارد و قابل درمان است و اغلب علت اضطرابي يا کم‌خوني و کم‌حرکتي داشته و يا ممکن است به‌دليل بيماري اعصاب محيطي در دست باشد، اما گاها مي‌تواند نشانه M.S باشد که در آن صورت بايد بيش از 24 ساعت طول بکشد و حتي ماه‌ها. آقاميري در ادامه با اشاره به اينکه پس از شيوع کرونا ما شاهد علائم عجيب و غريب مغزي هستيم، تصريح کرد: کرونا يک اتفاق جديد با رفتارهاي ناشناخته است، شايد در آينده بيماراني که خوب شدند علائمي پيدا کنند که ناشي از کرونا باشد، چون ما نمي‌دانيم اين ويروس بعداز بهبود با بدن ما چه کار مي‌کند. وي همچنين در خصوص علامت‌هاي قبل از سکته‌مغزي نيز توضيح داد: ممکن است قبل از سکته بدن علامت دهد که يکجايي از بدن در حال ايجاد لخته است، در سکته گذرا لخته‌اي به مغز وارد شده که مکانيسم ضدلخته بدن ما خودش فعال شده و آن لخته کوچک را برطرف کرده و علامت برطرف شده، اما بايد اين علامت را جدي گرفت، شرايط در اين بيمار طلايي است چون بيمار مي‌تواند سريع به بيمارستان مراجعه کرده تا آن محلي که در حال ايجاد لخته است را پيدا کرده و برطرف کنيم. اين پزشک متخصص در خصوص رفع مشکل افراد عصبي نيز اظهارکرد: اگر شدت و تعداد مشکلات عصبي در يک فرد از يک حدي بيشتر باشد بايد دارو استفاده شود، ولي شدت کمتر آن با تکنيک‌هاي روان‌درماني و فراگيري يکسري از اصول درمان مي‌شود. اما در خصوص اينکه برخي از پزشکان همه مشکلات را به اعصاب ربط مي‌دهند بايد بگويم اختلالات روانپزشکي وقتي تشديد شوند مي‌توانند جسم را هم تحت‌تاثير قرار دهند اما اين تشخيص آخر ماست و بايد دردها در ابتدا خوب معاينه و تشخيص داده شوند. وي در پايان در خصوص سندروم پاي بيقرار گفت: اين سندروم در بيداري و بي‌حرکتي وجود دارد و معمولا افراد قبل از خواب پاي‌شان را مرتب تکان مي‌دهند يا پاشنه پا را به زمين مي‌کوبند چون درغير اين صورت احساس ضعف مي‌کنند، علت آن مي‌تواند پايين‌بودن يکي از موادشيميايي در مغز باشد که با يک قرص درمان مي‌شود اما اينکه افراد در وقت ايستادن اين پا و آن پا مي‌کنند و يا زمان نشستن روي صندلي يا مبل پاي‌شان را مرتب تکان مي‌دهند اکثر مواقع پاي بي‌قرار نيست و مي‌تواند علت اضطرابي، مشغله‌ذهني بوده و يا براي ايجاد تمرکز باشد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی