بستن

گــــزارش روز

گــــزارش روز

خبر ربيعي از يک نامه محرمانه

درباره خسارات ناشي از اعتراضات اخير

دولت و مجلس پيگير وضعيت خسارت‌ديدگان

سلحشوري:طرح کميسيون ويژه درمجلس براي پيگيري بازداشت‌ها

آرمان ملي: اکنون نهادهاي مسئول درباره بازداشتي‌هاي اعتراضات اخير توضيح مي‌دهند؛ بازداشتي‌هايي که همه آنها در صف اغتشاشگران نبودند و البته بخشي از آنها هم هدفي جز آشوب نداشتند. دولت در رسيدگي به وضعيت بازداشت شدگان وخانواده کشته شدگان پيشقدم است. ديروز سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي در مورد زمان اعلام آمار جانباختگان و دستگيرشدگان اعتراضات اخير تصريح کرد: وزير کشور در نامه‌اي محرمانه بخشي از خسارات مالي وارد به مردم را اعلام کرد که اين خسارات جبران خواهد شد؛ البته اين فقط بخشي از خسارات است و جمع‌بندي در مورد خسارات، دستگيرشدگان و مجروحان و کشته شدگان در حال انجام است. البته اين آمار بايد تفکيک شود که اين تفکيک نيز در حال انجام است. وزارت کشور به فرمانداري‌ها دستور داده است که افراد شناسايي شده تصحيح شود. علي ربيعي ادامه داد: قوه قضائيه نيز به سرعت عمل کرد و در حال تفکيک آمار است. درخواست اين بود که آزادي‌ها با سرعت بيشتري انجام شود که قوه قضائيه اين کار را انجام مي‌دهد. در شهرستان‌ها نيز سرکشي‌ها آغاز شده است. از رئيس قوه قضائيه بابت اقدامات خود در اين زمينه تشکر مي‌کنم.

تشکيل کميته‌اي سه نفره براي تفکيک بازداشتي‌ها

رئيس دفتر رئيس‌جمهور هم روز گذشته با اشاره به تشکيل کميته‌اي سه نفره شامل وزير کشور، وزير دادگستري و معاون حقوقي رئيس‌جمهور اعلام کرد که اين کميته موظف شد تا حساب کساني که قصد آشوب نداشتند را از آن‌هايي که خوف و ترس ايجاد کردند، جدا کند. محمود واعظي در مورد تشکيل کميته سه نفره براي بررسي وضعيت بازداشت شدگان و آسيب ديدگان ناآرامي‌هاي اخير اظهار کرد: کميته سه نفره‌اي که متشکل از وزير کشور، وزير دادگستري و معاون حقوقي رئيس‌جمهور هستند، براساس ابلاغي که شد وظيفه دارند بررسي‌هاي لازم را انجام دهند. وي افزود: قطعا در اين اتفاقاتي که افتاد کساني هستند که يا رهگذر بودند يا داشتند تماشا مي‌کردند. در واقع کساني بودند که قصد آشوب نداشتند، به هر حال اين‌ها به نوعي آسيب ديدند؛ لذا دولت وظيفه خودش مي‌داند که بررسي‌هاي لازم را انجام دهد تا آن‌هايي که بي‌گناه هستند حساب شان از کساني که آمدند، آشوب کردند و خسارت زيادي به اموال مردم زدند، جدا شود. رئيس دفتر رئيس‌جمهور همچنين بيان کرد: خوشبختانه اقدامي که ديروز انجام شد و قوه قضائيه هم در حال انجام اين کار است، در واقع به دنبال اين هستيم اگر کساني انتقادي دارند، آزاد هستند تا نظراتشان را بگويند. بررسي و جدا کردن حساب کساني که آشوب کردند با سلاح سرد يا گرم خوف و ترس ايجاد کردند وظيفه اين کميته است. همچنين معاون حقوقي رئيس‌جمهور گفت: کميته بررسي وضعيت آسيب‌ديدگان وقايع اخير در کشور از چهارشنبه کار خود را آغاز کرد. لعيا جنيدي افزود: وزارت کشور مکلف شده است فهرستي از آسيب‌ديدگان تهيه کنند و معاونت حقوقي نيز براساس اين فهرست‌ها اقدامات لازم را انجام مي‌دهند.

کميسيون ويژه براي بازداشتي‌ها در مجلس

مجلس هم در همين راستا گام بر مي‌دارد. نماينده مردم تهران در پاسخ به اين پرسش که مجلس تا کنون چه پيگيري‌هايي براي بازداشت ‌شدگان اعتراضات اخير انجام داده است، به ايرناپلاس مي‌گويد: قبل از تعطيلات مجلس قرار شد «کميسيون ويژه» تشکيل شود تا ساختار قانوني هم داشته باشد. ما کميسيون ويژه را پيگيري کرديم زيرا «کميته حقيقت‌ياب» بايد ذيل ساير کميسيون‌ها مثلا کميسيون امنيت ملي و يا اصل 90 قرار بگيرد و بنابراين پيگيري از طريق آن سخت‌تر است. پروانه سلحشوري ادامه داد: البته کميسيون ويژه، بايد در مواقع اضطراري شکل بگيرد که در حال حاضر نيز به نظر من، اضطرار وجود دارد. همچنين در کميسيون اصل 90 نيز اين موضوع مطرح‌شده و آنها نيز به اين نتيجه رسيده‌اند که کميسيون ويژه بايد تشکيل شود. نماينده مردم تهران همچنين خبر مي‌دهد که قرار شده است در تعطيلات مجلس طرح کميسيون، نوشته شود و در هفته اول مجلس بعد از تعطيلات، طرح آن به هيأت رئيسه تقديم شود. آقايان عليرضا رحيمي، نماينده مردم تهران، بهرام پارسايي، نماينده مردم شيراز و محمدجواد فتحي ديگر نماينده مردم تهران و تعدادي ديگر از نمايندگان پيگير اين ماجرا هستند. او همچنين بيان مي‌کند که طرح کميسيون ويژه بايد با امضا ارائه شود، طرح آن نيز در صحن علني مجلس اعلام و فوريت آن مشخص شود اما اين قابليت را دارد که ظرف 48ساعت، تصويب شود. او در ادامه مي‌گويد: ما پيشنهاد داديم اين کميسيون تشکيل شود تا با همکاري 10، 15نفر از نمايندگان اين ماجرا را پيگيري کنيم. سلحشوري اضافه مي‌کند که اين طرح از طرف فراکسيون اميد مجلس نيست و درواقع تعدادي از نمايندگان در حال پيگيري آن هستند.

مراجع رسمي آمار کشته‌شدگان را اعلام کنند

همچنين سلحشوري معتقد است: بهتر است نهادهاي امنيتي کشور آمار کشته‌شدگان را اعلام کنند زيرا به نظر من بهتر است که يک مرجع اطلاع‌رساني رسمي، تعداد کشته‌شدگان را اعلام کند. همچنين اگر اين نهادها اعلام نکنند، باعث مي‌شود مردم به رسانه‌هاي غيرخودي روي بياورند و آن رسانه‌ها هم مشخص نيست که آيا اطلاعات درستي در اختيار خواهند گذاشت يا نه؟

سابقه شر بودن دارند

جانشين فرمانده سپاه نيز روز گذشته خاطرنشان کرد: ‌ما خيلي‌ها را گرفته‌ايم و خيلي‌ها را از صداوسيما نشان مي‌دهيم اين‌ها اشراري نبودند که در اين موضوع شر شده باشند. بلکه سابقه شر بودن آنها براي سال‌هاي طولاني است که پرونده‌ها و محکوميت‌هاي متعدد داشتند. جالب است چون جنايت، خباثت و دزدي کردند در حال فرار از کشور بودند. ما خيلي‌ها را زماني که از کشور فرار مي‌کردند گرفتيم. سردار فدوي افزود: ‌طبق مکالمه‌ يکي از اين افراد که دستگير شده است او در صحبت با رفقاي شرورش از اين عبارت استفاده کرد که من اگر فرار نکنم حتما حکمم با توجه به کارهايم اعدام است و اگر من را بگيرند حتما اعدامم مي‌کنند به همين دليل من قبل از اين که اعدامم بکنند همه شما را لو مي‌دهم. براي همين من را زود از کشور رد کنيد تا بروم.

رئيس قوه قضائيه در سكوت دولت خبر داد

اينترنت ملي را به‌شدت دنبال مي‌كنيم

رئيس قوه قضائيه گفت: به هيچ وجه از حقوق مردم کوتاه نمي‌آييم چرا که آنان ولي نعمت انقلاب هستند. آيت‌ا... سيدابراهيم رئيسي اظهار کرد: چيزي که رهبري براي ما در گام دوم انقلاب ترسيم کرده‌اند اين است که به عدالت نزديک شويم. احساس مسئوليت حس مبارکي است، فردي که در جامعه به معروف و منکر حساس نباشد، مرده محسوب مي‌شود. وي افزود: امروز به عنوان يک مسئول، از اين همه احساس رضايتي که به دستگاه قضايي وجود دارد، خوشحالم. اين بايد به عنوان يک فرصت تلقي شود. بخش قضايي کنترل کيفيت است، اگر ساختارهاي فسادآور اصلاح شود و دستگاه‌ها وظايف خود را انجام دهند، کمتر به دستگاه قضايي ايراد وارد مي‌شود. وي ادامه داد: امروز حضور شما، توطئه ايجاد ناامني در کشور توسط بدخواهان را نقش بر آب کرد و امروز کشور ما در مقابل اين توطئه امن است. رئيسي خاطرنشان کرد: مرتب تاکيد مي‌کنيد بايد بر احياي حقوق عامه احساس مسئوليت شود، امام(ره) به مردم نگاه تشريفاتي نداشت، اگر مي‌گفت ميزان راي ملت است، عميقا معتقد بود. امروز به عنوان يک مسئول، از اين همه احساس رضايتي که به دستگاه قضايي وجود دارد، خوشحالم و اين بايد به عنوان يک فرصت تلقي شود. رئيسي ادامه داد: اين نکته درست است، شبکه ملي اگر فعال شود بسياري از مسائل را حل مي‌کند، شبکه ملي اطلاعات يکي از اهدافي است که به شدت دنبال خواهيم کرد و يکي از ضرورت‌هاي جدي کشور است. وي افزود: پرچمي را که رهبري برداشته‌اند، وظيفه داريم پاي اين پرچم بايستيم و ايستادگي را پيشه کنيم. امروز مساله مبارزه با ناهنجاري‌ها و فساد يکي از مهم‌ترين مسائل جامعه است. هم در اصلاح ساختارهاي فسادزا، هم در اصلاح قوانين و مقررات و هم براي برخورد با متخلفان بايد کار عملي کرد. حتما بدانيد، ملامت ملامت‌گران و حاشيه‌سازي‌هاي دشمن ما را از ميدان به در نخواهد کرد. امروز حضور شما، توطئه ايجاد ناامني در کشور توسط بدخواهان را نقش بر آب کرد و امروز کشور ما در مقابل اين توطئه در امنيت قرار دارد و نبايد فراموش کرد هم بايد به خواست مردم توجه کنيم. هم با اغتشاشگران برابر قانون برخورد مي‌کنيم و هم نسبت به مساله مردم، بايد توجه کرد. نبايد بگذاريم سفره مردم خالي بماند. در يک کلام از حقوق مردم کوتاه نخواهيم آمد.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی