بستن
کد خبر: ۱۵۱۸۳۸۴
آیت‌ا... محسن غرویان در گفت‌و‌گو با «آرمان ملی»:

مجلس باید در مسیر مطالبات جامعه حرکت کند

مجلس باید در مسیر مطالبات جامعه حرکت کند
آرمان ملی- سهیل ثابت: شرایط حساس کنونی باعث شده تا دولت و سایر قوا به دنبال اقداماتی برای حفظ و تحکیم انسجام ملی و حل مشکلات جامعه باشند.

 با این حال برخی جریانات خاص همچنان با برخی اقدامات خود، دنبال ایجاد اختلاف در جامعه هستند که شاید بتوان مصوبه اخیر مجلس را در زمره همین اقدامات به حساب آورد. در همین راستا «آرمان ملی» با آیت‌ا... محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه به گفت‌و‌گو پرداخته است که می‌خوانید.

* عملکرد مجلس بعد از ۵ ماه بازگشایی به ویژه پس از مصوبه جنجالی اخیر را چطور می‌بینید؟

امام خمینی (ره) جمله معروفی دارند که فرمودند مجلس در راس همه امور است. از این جمله این برداشت می‌شود که در نظر حضرت امام مجلس، چون نمایندگان مردم هستند، باید در مسیر مطالبات و خواسته‌های مردم حرکت کنند و اینکه مجلس در راس همه امور است، بدین معنا است که ملت در راس همه امورند و حکومت و حکمرانی باید در جهت مطالبات مردم باشد. امام شهید هم فرمودند که حکومت ما و نظام ما مردمسالاری دینی است یعنی مردمسالار هستند و مجلس و همه قوانین باید در جهت مطالبات مردم حرکت کنند. اما گاهی متاسفانه برخی از جبهه‌ها و جناح‌های سیاسی اعمال نفوذ کرده و حرکت مجلس را منحرف می‌کنند و به خواسته‌های مردم توجه نمی‌کنند. الان متاسفانه مجلس دچار چنین آسیبی شده و خواسته‌های اکثریت ملت مورد توجه قرار نمی‌گیرد. این برخلاف فرمایش حضرت امام است که مجلس در راس همه امور است. اما تندرو‌ها در مجلس با جوسازی و موضع‌گیری علیه دولت، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه فعال شده‌اند. اخیراً می‌بینیم که یک جناح خاص از تندرو‌ها در مجلس حتی علیه رئیس مجلس هم تحرکاتی انجام می‌دهند و سخنرانی‌هایی می‌کنند که نشان می‌دهد مجلس در حال از دست دادن جایگاه خود است. مصوبه اخیر هم نوعی محدود کردن است و بر خلاف منافع ملت محسوب می‌شود و برخی علاقه دارند آزادی‌های ملت را محدود کنند درحالی که در قانون اساسی ما آزادی مردم محترم شمرده شده است. به نظرم باید هیات‌های نظارت، به‌خصوص از طرف رهبر انقلاب مورد توجه قرار گیرد. باید تلاش کرد که مجلس باعث شکاف بین ملت و حاکمیت نشود. مجلس باید در جهت انسجام ملی و وحدت و هماهنگی بین دولت مردان، قوای سه‌گانه و دولت و ملت حرکت کند؛ لذا باید جلوی چند نفر نماینده تندرو که باعث تفرقه‌افکنی می‌شوند گرفته شود و حتی دادستان کل و قوه قضاییه هم می‌تواند به این مساله ورود کنند. چرا که نمایندگان مجلس هم باید در جهت اهداف کلی نظام حرکت کنند و نباید باعث شقاق و نفاق و چند دستگی در کشور شود. 

 *در شرایط نابسامان اقتصادی کنونی با توجه به فشار اقتصادی و محاصره دریایی آمریکا باید چه اقداماتی در جهت افزایش تاب‌آوری جامعه صورت پذیرد؟

همانطور که آقای رئیس‌جمهور هم اظهار نظر کردند ما باید زمانی این جنگ را به پایان ببریم و جنگ خاتمه پیدا کند. چون جنگ هیچ منفعتی برای کشور نمی‌آورد؛ بلکه تماماً تخریب و از بین رفتن سرمایه‌های ملی و زیرساخت‌ها را در پی خواهد داشت؛ بنابراین ما باید راه حلی پیدا کنیم که این جنگ خاتمه پیدا کند. الان اولویت اول مسائل اقتصادی کشور است و ما در اثر این محاصره و تحریم‌ها روز به‌روز سرمایه‌ها را از دست می‌دهیم خسارت‌های بزرگی بر اقتصاد کشور وارد می‌شود. از طرفی تاب‌آوری مردم هم حدی دارد و باید مسئولان بنشینند تدبیر کنند و راه‌هایی برای گفت‌و‌گو، مذاکره و تفاهم پیدا کنند که به نفع مردم باشد. سفره مردم روز به‌روز کوچک‌تر می‌شود و گرانی، تورم و فقر بیداد می‌کند. رئیس‌جمهور هم فرمودند که کسانی هستند که از دور دستی بر آتش دارند و نمی‌دانند که این جنگ چه خسارت‌ها و چه مصیبت‌هایی برای کشور به دنبال می‌آورد و در عین حال افرادی که دور از صحنه نشسته‌اند به گرانی‌ها اعتراض می‌کنند. منظور آقای رئیس‌جمهور این است که کسانی که خود در متن جنگ و مسائل جنگ نیستند و بار خود را بسته‌اند، از روی خونسردی صحبت از اقتصاد مقاومتی می‌کنند، در حالی که هیچ ضرری در منافع و درآمد آنها ایجاد نشده است و مردم را توصیه به تاب‌آوری و مقاومت می‌کنند. این مشکل اساسی ما است. بسیاری شغل از دست داده و بیکار شدند و زیرساخت‌های کشور ضربه خورده است. این مسائل باید با تفاهم هوشمندانه حل شود و راه حل آن همانطور که پیش‌تر رهبری شهید گفتند نرمش قهرمانانه است. باید با زیرکی و هوشیاری هرچه تمام‌تر توافق‌هایی انجام دهیم که متضرر نشده، جنگ را خاتمه دهیم. 

* تندرو‌ها از حمله به دولت و سیاه‌نمایی عملکرد‌ها چه هدفی را دنبال می‌کنند؟

جناح‌های مقابل دولت از زمان انتخابات ریاست جمهوری که کاندیدای مورد نظر آنها انتخاب نشد، موضع تخریبی نسبت به دولت آقای پزشکیان گرفتند. این نوعی عقده‌گشایی است که این جناح‌ها انجام می‌دهند، چون مردم اینها را پس زده‌اند، اینها می‌خواهند به هر طریقی که هست دولت را شکست دهند و کشور را به مسیر افراطی‌گری مورد نظرشان بازگردانند. تندرو‌ها می‌خواهند خودشان به قدرت برسند، چون اینها یک روحیه قدرت‌طلبی افراطی دارند؛ لذا می‌بینیم که موج‌هایی را در مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایجاد می‌کنند تا دوباره قدرت را در دست بگیرند و تفکرات عقب‌افتاده و افراطی را به جامعه تحمیل کنند. اینها می‌خواهند انتقام شکست از آقای پزشکیان را بگیرند.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار