روغن کلزا و گردو بهعنوان منبع گياهي غني از امگا3 است. امگا3 ضدالتهاب است و بلوک آبشار التهابي در بدن، از جمله وظايف امگا3 است. اسيد چرب امگا6، در روغن ذرت و روغن آفتابگردان وجود دارد که زمينه التهاب در بدن را افزايش ميدهد، بههمخوردن تعادل بين امگا3 و امگا6، باعث ايجاد التهاب در بدن ميشود. پروبيوتيکها منابع غذايي فراويژهاي هستند که با اثري که بر فلور طبيعي روده دارند، توليد آنها را افزايش ميدهند و باعث افزايش سلامت دستگاه گوارش و همچنين افزايش مقاومت به انسولين، جلوگيري از افزايش چربيهاي خون، جلوگيري از سندروم متابوليک، چاقي و… ميشوند. پروبيوتيکها در جلوگيري از عفونتهاي تنفسي هم نقش دارند، هرچه تعداد باکتريهاي مفيد و مثبت افزايش يابد، اثرات مثبت آنها نيز افزايش خواهد يافت. حبوبات و لبنيات با چربيهاي تخميرپذير، زمينه مساعدي را براي افزايش باکتريهاي روده و در نتيجه توليد پروبيوتيکها فراهم ميکنند. سير و پياز با داشتن مادهاي بهنام آليسين مقاومت بدن را در قبال ويروسها و قارچها افزايش ميدهند. توصيه ميشود به اشکال مختلف، از اين 2 ماده غذايي در غذاي روزانه استفاده شود.
«آلو» از پوکياستخوان جلوگيري ميکند
گنجاندن «آلو» در رژيمغذايي روزانه به سلامت استخوان کمک ميکند. پوکي استخوان، بهويژه در افراد بالاي 50 سال رخ ميدهد که منجر به افزايش خطر شکستگي ميشود. يک مطالعه جديد نشان داد که خوردن 5 تا 6 آلوخشک در روز ميتواند توده و تراکم استخوان را حفظ کرده و از ابتلاء به پوکياستخوان جلوگيري کند. محققان دريافتند که ازدستدادن سلامت استخوان با فرآيندهاي التهابي در بدن مرتبط است و آلوخشک بهعنوان ضدالتهاب شناخته شده است. پوکياستخوان وضعيتي است که در آن استخوانهاي فرد تراکم و جرم خود را از دست ميدهند و احتمال شکستگي استخوانها افزايش مييابد. نيمي از زنان بالاي 50 سال و از هر چهار مرد يک نفر در معرض خطر شکستگي استخوان قرار دارند. از دست دادن توده و تراکم استخوان ميتواند در هر سني رخ دهد. با اين حال، پوکياستخوان در ميان افراد مسن شايعتر است. دکتر «مري جين سوزا»، خاطرنشان کرد: التهاب ممکن است عامل مهمي براي از دستدادن استخوان و يک هدف بالقوه براي درمانهاي تغذيهاي باشد.