بستن

چه کساني مشمول يارانه دولت براي بيمه سلامت مي‌شوند؟

چه کساني مشمول يارانه دولت براي بيمه سلامت مي‌شوند؟

طرح پوشش بيمه اجباري سلامت کار خود را از 13 آبان ماه سال جاري آغاز کرده است. اين طرح در حالي مطرح شده که پيش بيني مي‌شود حدود 6 تا 7 ميليون نفر در کشور فاقد هر نوع بيمه درماني باشند. به اين ترتيب بر اساس طرح پوشش اجباري بيمه سلامت همگاني، افراد فاقد بيمه درماني موظفند نسبت به بيمه کردن خود اقدام کرده و به شعب دفاتر پيشخوان دولت مراجعه کنند. آيين‌نامه اجرايي بيمه پايه اجباري سلامت و ارزيابي وسع،‌ به استناد بند الف ماده 70 قانون برنامه پنج‌ ساله ششم توسعه، توسط هيات وزيران در جلسه 27 مرداد 1398 به پيشنهاد مشترک وزارتخانه‌هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعي و تاييد سازمان برنامه و بودجه، تصويب شده است. پس از انجام ارزيابي وسع که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي صورت مي‌گيرد، اين وزارتخانه ظرف مدت يک ماه بايد نتايج را به بيمه سلامت اعلام کند تا مشخص شود چه کساني استحقاق برخورداري از يارانه دولت در بخش بيمه سلامت را دارند. دهک‌هاي درآمدي يک و دو و سه يا به عبارتي افرادي که تا 40 درصد حداقل حقوق مصوب شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي را دريافت مي‌کنند، بايد ارزيابي وسع شده تا براي استحقاق دريافت بيمه سلامت رايگان ارزيابي شوند. بر همين اساس کساني که در اين سه دهک درآمدي قرار دارند، حق بيمه‌شان به طور صد‌در‌صدي توسط دولت پرداخت خواهد شد. ‌گروه دومي که براي ارزيابي وسع‌شان اقداماتي صورت مي‌گيرد، افرادي هستند که 40 درصد حداقل حقوق را دريافت مي‌کنند و در دهک درآمدي چهار قرار دارند. 50 درصد حق بيمه اين دهک را نيز دولت پرداخت مي‌کند. اما افرادي که حقوق‌شان بالاتر از حداقل حقوق مصوب است، صد‌در‌صد سرانه حق بيمه خود را خودشان پرداخت مي‌کنند. نکته قابل تامل اما آغاز طرح پوشش بيمه اجباري سلامت در اواسط سال جاري و بدون در نظر گرفتن بودجه‌اي مجزا براي آن بود. ابهامي که با ابراز اميدواري مديرعامل سازمان بيمه سلامت اين‌گونه به آن پاسخ داده شد: از آنجايي که در اواسط سال هستيم طبيعتا براي سال جاري بودجه‌اي براي طرح پيش‌بيني نشده است، اما طبق فرمايشات دکتر جهانگيري و دکتر نمکي، در اين شرايط خاص اقتصادي دولت توجه ويژه‌اي به بيمه سلامت خواهد داشت. در بودجه سال آينده، ممکن است بودجه اين طرح از محل يارانه‌ها يا محل ماليات بر ارزش افزوده تامين شود، اما در حال حاضر براي 180 روز پيش‌رو نمي‌خواهيم مردم را نگران کنيم و با کمک دستگاه‌هاي‌ مرتبط مانند سازمان برنامه و بودجه و دولت محترم، مشکلات را حل مي‌کنيم. اما سرانجام تامين بودجه اين طرح و جبران آن در بودجه سال آينده چگونه صورت خواهد گرفت؟ در اين راستا، ‌ مهندس طاهر موهبتي، مديرعامل سازمان بيمه سلامت در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به اينکه تا‌کنون 478 هزار نفر در سامانه بيمه سلامت تقاضاي ارزيابي وسع کرده‌اند تا کل يا بخشي از حق بيمه آنها توسط دولت پرداخت شود، اظهار کرد: البته نتيجه درخواست اين تعداد ياد شده، طبق مهلت مقرري که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي دارد، ‌ ظرف يک ماه يعني تا روز 14 آذرماه به ما ابلاغ خواهد شد.

هزينه پوشش بيمه‌شدگان جديد

وي در خصوص تامين بودجه اين طرح تصريح کرد: شخص وزير بهداشت نامه‌اي براي محمد باقر نوبخت، رئيس سازمان برنامه و بودجه کشور نوشت که طبق آن اعلام کرد به ازاي هر يک ميليون نفري که در طرح پوشش بيمه اجباري به سازمان بيمه سلامت اضافه شده‌اند، 580 ميليارد تومان براي سال جاري و حدود 650 ميليارد تومان هزينه براي سال آينده براي سازمان بيمه سلامت خواهد داشت. در صورتي که در نظر بگيريم مقرر شود کل يا بخشي از حق بيمه‌ چهار ميليون نفر را پس از آزمون ارزيابي وسع بايد دولت پرداخت کند، در آن صورت بايد حداقل 2400 ميليارد تومان به ما کمک شود که اين رقم جدا از اعتبار سالانه‌اي است که براي سازمان بيمه سلامت در نظر گرفته مي‌شود. موهبتي با تاکيد بر اينکه در سال جاري هيچ بودجه جداگانه‌اي براي آغاز پوشش بيمه اجباري در اختيار اين سازمان قرار نگرفته است، ‌ بيان کرد: همچنان منتظر اعلام نتايج آزمون ارزيابي وسع از سوي وزات تعاون، کار و رفاه اجتماعي هستيم، اما پس از اعلام اين وزارتخانه، هزينه‌هاي ايجاد شده در اين طرح را بايد از بودجه فعلي سازمان متقبل شويم که ممکن است باعث ايجاد بدهي برايمان شود.

فريب کلاهبرداران را نخوريد

وي در پاسخ به سوال ايسنا درباره زمينه ايجاد شده براي سوءاستفاده برخي از افراد سودجو با آغاز به کار طرح پوشش بيمه اجباري، خاطرنشان کرد: برخي افراد يا شرکت‌ها طي تماس تلفني با مردم مدعي مي‌شوند که اگر نسبت به بيمه شدن خود اقدام نکنند، بايد جريمه بپردازند يا مواردي از اين دست؛ بنده به صراحت اعلام مي‌کنم به هيچ عنوان فرد يا شرکتي از سوي سازمان بيمه سلامت يا وزارت بهداشت موظف به تماس گرفتن با مردم جهت تشويق به پيوستن به پوشش بيمه نيستند و هرگونه اتفاق اين‌چنيني مي‌تواند از سوي افرادي سودجو انجام شود. در اين ميان از مردم مي‌خواهيم تخلفات و موارد مشکوک را با سامانه 1666 در ميان بگذارند. مديرعامل سازمان بيمه سلامت در پايان رضايت مردم را مهم‌ترين اولويت اين سازمان خواند و افزود: سازمان بيمه سلامت تمام تلاش خود را براي ارتقاي کيفيت خدمات انجام داده است؛ اما همچنان بايد بر تلاش خود بيفزاييم تا رضايت کامل مردم را به دست آوريم. گاهي کاستي‌هايي وجود دارد که مقصر اصلي آن ما نيستيم، اما خدمات ما را هم تحت‌تاثير قرار مي‌دهد. در اين ميان ‌ تمام تلاش خود را به کار بسته‌ايم تا از بروز مشکلات اين‌چنيني جلوگيري کنيم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار
تبلیغات متنی