بستن
کد خبر: ۱۵۲۴۸۰۷
«آرمان ملی» از تحرک دیپلماتیک عراقچی گزارش می‌دهد

پیام تهران به همسایگان

پیام تهران به همسایگان
آرمان ملی: از مدت‌ها قبل از رسیدن انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا و انتخابات در رژیم صهیونیستی گمانه‌زنی‌های بسیار مطرح می‌شد. برخی عنوان می‌کردند که برد یا باخت جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای چه پیامد‌هایی در جهت افزایش یا کاهش تنش در خاورمیانه و مشخصا جنگ با ایران می‌تواند داشته باشد.

سرانجام انتخابات برگزار شد و در آمریکا جمهوری‌خواهان شکست سختی را متحمل شده‌اند. در سرزمین‌های اشغالی هم نتیجه انتخابات مورد انتظار نتانیاهو نبود و حزب لیکود نتوانست اکثریت صندلی‌های پارلمان را به دست آورد. با شکست جمهوری‌خواهان در آمریکا و نتانیاهو در اسراییل البته این احتمال هنور وجود دارد که هر آن ممکن است دست به حرکتی بزنند که موجب افزایش تنش در منطقه شود. بر این اساس طرح دوباره رسیدن به ترتیبات امنیتی منطقه بدون حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای با جدیت بیشتری دنبال می‌شود. به نظر می‌رسد وضعبت به‌گونه‌ای پیش رفته که کشور‌های منطقه کم‌کم به این درک نزدیک می‌شوند که حضور آمریکا در منطقه بیش از آنکه موجب امنیت آنها باشد، باعث بی‌ثباتی منطقه خواهد شد. در همین راستا وزیر امور خارجه کشورمان بر تحرک دیپلماتیک خود افزوده و برای رسیدن کشور‌های منطقه به این فهم مشترک از امنیت تلاش می‌کند. در ارتباط با احتمال شدت گرفتن جنگ باید یادآوری کرد که احتمال افزایش تنش را نمی‌توان صرفاً از نتایج دو انتخابات گفته شده نتیجه گرفت، اما نمی‌توان اثر سیاسی و محاسباتی آنها را هم نادیده انگاشت و باید میان سه موضوع انگیزه سیاسی برای حمله، توان و آمادگی نظامی برای اجرای آن و ارزیابی از هزینه‌های پاسخ ایران تفاوت گذاشت. از یک طرف، ترامپ ممکن است برای جبران شکست داخلی، به نمایش قدرت در سیاست خارجی روی بیاورد. رئیس‌جمهوری که دیگر امکان نامزدی مجدد ندارد، ممکن است در محاسباتش کمتر از هزینه‌های انتخاباتی تصمیم‌های نظامی بترسد و از طرف دیگر، گسترش جنگ با ایران می‌تواند فشار سیاسی بر او را افزایش دهد. کنگره دموکرات‌نشین قادر است نظارت و پرسشگری درباره جنگ، هزینه‌های نظامی و حمایت از اسرائیل را تشدید کند. با همه اینها ایران تلاش خود را بر این متمرکز کرده که بتواند به امنیت مستقل از حضور فرامنطقه‌ای‌ها دست یابد. 

تلاش عراقچی

در حالی که فضای خبری هنوز تحت تاثیر نتایج انتخابات آمریکا قرار دارد، وزیر امور خارجه کشورمان بخشی از تلاش‌های خود را توضیح داده است. سیدعباس عراقچی روز شنبه ۱۶ آبان در پیامی اینستاگرامی با اشاره به تحرکات دیپلماتیک روز‌های اخیر نوشت: در ۴۸ ساعت گذشته در گفت‌و‌گو‌های تلفنی جداگانه با ۱۲ نفر از همتایانم از کشور‌های عمان، مصر، اردن، عربستان سعودی، قطر، قبرس، ترکیه، کویت، امارات متحده عربی، تونس، عراق و پاکستان، آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و پیامد‌های اقدامات تنش‌زای آمریکا و رژیم صهیونیستی را بررسی و تبادل نظر کردیم. وزیر امور خارجه در تشریح جزئیات این تماس‌ها گفت: در این رایزنی‌ها، ضمن تشریح مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران، بر ضرورت احترام به حاکمیت ملی کشورها، توقف تجاوز و تهدید، پرهیز از مداخلات مخرب خارجی و مسئولیت کشور‌های منطقه در جلوگیری از گسترش ناامنی تصریح کردم. عراقچی افزود: همچنین بر حق مشروع کشورمان در دفاع از حاکمیت و امنیت ملی خود و ضرورت شکل‌گیری ترتیبات امنیتی منطقه‌ای بدون مداخله قدرت‌های فرامنطقه‌ای تاکید کردم.

انتشار :
پربازدیدترین اخبار