| کد مطلب: ۱۰۵۷۹۴۴
لینک کوتاه کپی شد

مجلس هم منتقد تغییر ساعت کاری ادارات شد | یک نماینده: زندگی مردم را بهم ریختید

با افزایش نارضایتی مردم از تغییر ساعت اداری و انتقادات به دولت و مجلس، حال نمایندگان مجلس می‌گویند که این قوه در تغییر ساعت اداری هیچ نقشی نداشته است و خود نیز به جمع منتقدان این تصمیم اضافه شده‌اند.

مجلس هم منتقد تغییر ساعت کاری ادارات شد | یک نماینده: زندگی مردم را بهم ریختید

به گزارش آرمان ملی آنلاین، پس از آنکه اعلام شد شروع ساعت کار ادارات برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به ساعت 6 صبح منتقل می‌شود، موجی از نارضایتی و انتقادات به قوای مجریه و مقننه به راه افتاد. منتقدان و مردم در درجه اول می‌گفتند که ساعت رسمی کشور در ابتدای سال باید مانند سال‌های قبل به جلو کشیده می‌شد که مجلس این کار را نکرد و در مرحله بعد دولت نیز نباید برای صرفه‌جویی فشار را روی نیروی کار وارد می‌کرد.

حالا نمایندگان مجلس نیز منتقد این طرح شده‌اند و در اظهاراتی می‌گویند که در این تصمیم نقشی نداشته‌اند. بر اساس اظهارنظر چند نماینده مجلس از جمله احسان ارکانی عضو کمیسیون اصل نودم مجلس شورای اسلامی، این تصمیم زندگی مردم را بهم ریخته و از سوی دیگر کمکی هم به صرفه‌جویی انرژی نمی‌کند.

چرا دولت از ساعت کاری کارمندان کم نمی‌کند؟

بر همین مبنا ارکانی می‌گوید: اینکه دولت به بهانه صرفه‌جویی در انرژی ساعت کاری ادارات را تغییر داده است نه تصمیمی کارشناسی است نه عقلایی، بسیاری از خانواده‌های ایرانی با این تصمیم دولت دچار مشکلات جدی شده‌اند.

این عضو کمیسیون اصل نودم مجلس با بیان اینکه بر فرض که استدلال دولت در تغییر ساعت کارمندان صرفه‌جویی در مصرف انرژی باشد گفت: اولاً بسیاری از کارشناسان معتقدند که این میزان صرفه‌جویی از انرژی آنقدر چشمگیر نیست که جامعه را دچار مشکلات جدی کرد و بر فرض درست بودن این منطق چرا دولت یک ساعت از ساعت اداری کارمندان کم نمی‌کند؟

نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه با بیان اینکه این تصمیم دولت هزینه‌های جانبی دیگری برای برخی از دستگاه‌ها ایجاد کرده است گفت: مثلاً کارمندان بخش‌های خدماتی مانند مترو که باید از ساعت 4 صبح سرکار باشند هزینه‌های مازادی را برای دستگاه‌های خدماتی ایجاد می‌کند که عملاً این تصمیم به جای ایجاد فرصت برای کشور هزینه ساز شده است.

عضو مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی افزود: نکته دیگری که در تماس‌های مکرر از سوی مردم با نمایندگان مطرح شده است موضوع عدم بهره‌وری کارمندان دولت در این تغییر ساعت است! آیا کارمندی که ساعت 6 صبح و قبل از بیدار شدن ارباب رجوع از خواب سرکار حاضر می‌شود چقدر فضای اقتصادی کشور را به جلو سوق می‌دهد؟ این در حالی است که برخی از اصناف مانند بازاریان که به صورت سنتی از ساعت 9 و 10 صبح کارشان را آغاز می‌کنند عملاً هیچ بهره‌ای از این تصمیم دولت نمی‌برند که هیچ در برخی از بخش‌ها مانند استفاده از خدمات بانکی که ساعت 12 رسما تعطیل است، نمی‌توانند استفاده کنند.

وی با انتقاد از فرافکنی و حاشیه‌سازی علیه مجلس در خصوص تغییر ساعت کاری کارکنان دولت گفت: مجلس هیچ نقشی در تغییر ساعت کارمندان نداشته است و تغییر ساعت کاری ادارات تصمیم دولت بوده است.

ارکانی با بیان اینکه برخی رسانه‌ها امروز به طعنه گفته‌اند چطور کارمندان دولت ساعت 6 سرکار می‌روند و نمایندگان مجلس ساعت 8 کارشان را شروع می‌کنند گفت: اولاً ساعت آغاز صحن علنی مجلس ساعت 8 صبح است و نمایندگان پیش از این ساعت در مجلس حضور دارند ثانیاً قوا در چارچوب برنامه‌های سازمانی خودشان ساعات کاری کارکنان‌شان را تنظیم می‌کنند و قرار نیست وقتی قوه مجریه ساعت کاری‌اش را ساعت 6 کرده است دیگر قوا هم خودشان را با دولت تنظیم کنند. ثالثاً برای نمایندگان مجلس که شبانه روزی در معرض تماس و پیام و مراجعات مردم از سراسر کشور و حوزه انتخابیه هستند و حتی در روزهای تعطیل نیز درحال فعالیت و سرکشی و جلسات در حوزه انتخابیه می‌باشند اساسا ساعت کاری و تعطیلی معنا ندارد.

زندگی مردم را بهم ریختید

همچنین رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس، با انتقاد از عملکرد دولت در تغییر ساعات کاری ادارات که زندگی مردم را بهم ریخته است از دولت خواست تا این قبیل تصمیم‌گیری‌ها را به مدیران حوزه شهری و نمایندگان اصناف واگذار کرده و در این موارد سنجیده‌تر عمل کند.

سیدرضا تقوی در گفت‌ و گو با خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به تغییر ساعت آغاز به کار ادارات از سوی دولت به 6 صبح، گفت: من از این مساله تعجب کردم چرا که این گونه برنامه‌ریزی‌های اجتماعی که زندگی جمعیت گسترده‌ای از مردم را تحت شعاع قرار می‌دهد نباید براساس تصمیم عده‌ای محدود صورت بگیرد.  

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این موضوع در حالی در هیات دولت به تصویب رسیده است که تنها شهردار به عنوان یک عضو مدیریت شهری در این جمع حضور داشته است که این امر برای تصمیم‌گیری پیرامون یک شهر دارای حدود 10 میلیون جمعیت کفایت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: وقتی قرار است چنین تصمیم‌گیری مهمی صورت بگیرد باید موضوع در جلساتی با حضور مدیران حوزه شهری اعم از شهرداری، شورای شهر، نمایندگان اصناف مختلف و مدیران حوزه حمل و نقل شهری مورد بررسی قرار گیرد.

تقوی خاطرنشان کرد: تعیین ساعت 6 برای آغاز به کار ادارات به زندگی خانواده‌ها لطمه وارد می‌سازد بخصوص اگر هم مادر و هم پدر کارمند باشند و فرزندان کوچکی نیز داشته باشند که نیاز به حمایت آنها دارند و قبل از ساعت 6 صبح مهدکودک یا کلاسی فعال نیست که بتوانند فرزندانشان را به آنجا بسپارند.  

وی با بیان اینکه اتخاذ این تصمیم نارضایتی مردم را به همراه داشته است، اظهار کرد: دولت باید برای اتخاذ تصمیمات مربوط به حوزه شهری پیشنهاد دهد بعد مدیران حوزه شهری و نمایندگان اصناف در خصوص این قبیل موضوعات که به تغییر سبک زندگی مردم منتهی می‌شود، تعیین تکلیف کنند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، تاکید کرد: مسئولان دولتی نباید بدون توجه به مشکلات مردم برای زندگی حدود 10 میلیون جمعیت پایتخت تصمیمی بگیرند که شرایط را برای آنها به ویژه کارگران، اصناف، مسافران حوزه حمل و نقل شهری و ...سخت‌تر می‌کند.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه من با اتخاذ این گونه تصمیمات که زندگی و شهر را بهم می‌ریزد به شدت مخالفم یادآور شد: دولت باید در اتخاذ تصمیماتی که به زندگی مردم مربوط می‌شود، سنجیده‌تر حرکت کند ضمن اینکه قبل از اتخاذ هر تصمیمی شرایط زندگی مردم را نیز درنظر بگیرد و بدون توجه به مشکلاتی که برای آنها ایجاد می‌شود، تصمیم‌گیری نکند.

خبرنگار : آمنه فرخی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار