| کد مطلب: ۱۱۷۵۴۳۹
لینک کوتاه کپی شد

نجفقلی حبیبی در گفت‌وگو با «آرمان ملی»:

عوامل تفرقه را باید در نطفه خنثی کرد

آرمان ملی- سهیل ثابت: دشمن صهیونیستی در جنگ ترکیبی 12 روزه خود بیش از حملات نظامی به ایجاد اختلاف و نفاق در جامعه ایران امیدوار بود که بتواند با استفاده از رسانه‌های خود مردم را به اعتراضات خیابانی بکشاند؛ اما این مردم ایران بودند که نقش اساسی را ایفا کردند و با انسجام و همبستگی خود کارستانی کردند که جهانیان را به حیرت واداشتند.

عوامل تفرقه را باید در نطفه خنثی کرد

امروز نیز قاطبه جامعه از مسئولان گرفته تا چهره‌های سیاسی و کارشناسان معتقدند که باید تلاش‌ها در جهت حفظ و تقویت این انسجام و همبستگی ساماندهی و سازماندهی گردد. هر چند که تندروها طبق معمول به تفرقه‌پراکنی مشغولند؛ اما وحدت جامعه آنها را به حاشیه خواهد برد. در همین راستا برای بررسی ابعاد انسجام ملی ایجاد شده در جامعه و تاثیرات آن «آرمان ملی» با نجفقلی حبیبی، چهره سیاسی اصلاح‌طلب و استاد دانشگاه به گفت‌وگو پرداخته است که می‌خوانید.

* بسیاری بر این باورند که جنگ 12 روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی جدای از مسائل مختلف اتفاقات مثبت و موثری را نیز در پی خود رقم زد؛ ارزیابی شما از این مساله چگونه است؟

من فکر می‌کنم که در جریان این جنگ حادثه خیلی فوق‌العاده‌ای برای کشور ما اتفاق افتاده و یک وحدت ملی به‌وجود آمد که اصلا بعد از جنگ تاکنون طی 10 ؛ بیست سال گذشته بی‌سابقه است و همه این مساله را می‌دانند. این اتفاقات سببی شد برای پیداشدن وحدت ملی چنانکه همه مردم به میدان آمدند و هنوز هم در میانه کار هستند و کمک می‌کنند.

* از دیدگاه شما اکنون که این وحدت و انسجام شکل گرفته مجموعه حاکمیت در پاسخ به مردم چه وظیفه‌ای دارد؟

خود اینکه کشور مورد تهاجم قرار گرفته همه احساس کردند که در چنین شرایطی آسیب می‌بینند اما اگر با هم متحد باشند می‌توانند مصائبی که بر کشور وارد می‌شود و مشکلاتی که پیش آمده یا ممکن است پیش آید مردم را متحد می‌کند که جلوی این مشکلات را بگیرند و این خود یک عامل مهمی بود. البته برای همه بسیار تعجب‌آور بود که این همه مصیبت بر کشور وارد شد ولی انسجام اجتماعی فوق‌العاده بالا رفت. به‌خصوص بعد از جنگ که تا حالا چنین چیزی اتفاق نیفتاده بود. لذا این وحدت ملی برای همه خیلی ارزشمند تلقی شد و همه باید حالا کوشش کنند که این وحدت به‌وجود آمده را حفظ کنند و دوباره نباید اجازه داد که با جبهه‌گیری و خط و خط‌بازی این انسجام وحدت خدشه‌دار شود یا از بین برود. این وحدت ملی صرفا برای یک طیف یا جریان نبود بلکه همه جریان‌های اجتماعی به میان آمدند و واقعا هم اگر این اتفاق را یک حماسه تعبیر کنیم چیزی به گزافه نرفته است. بنابراین آنچه که مهم است باید همه کسانی‌که به نحوی دست‌اندرکار هستند یا دخالت در امور دارند چه در جریان‌های سیاسی، چه جریان‌های اجتماعی و چه جریان‌های خدماتی همه و به‌ویژه دستگاه‌های حاکمیتی قدر این وحدت را بدانند و تلاش کنند تا آن را حفظ کنند. چرا که نشان داد چقدر موثر است. اگر این وحدت ملی نبود آن حملات و تهاجمات می‌توانست خیلی برای کشور دردسر برای کشور به‌وجود بیاورد و صهیونیست‌ها نیز روی همین امر حساب باز کرده بودند که می‌توانند تفرقه ایجاد کنند و بر روی موج آن سوار شوند. ولی این وحدت ملی همه آنها را خنثی کرد و همه فهمیدند که چقدر این وحدت ملی قدرتمند است و وقتی که باشد هیچ قدرتی نمی‌تواند یارای مقابله با آن را داشته باشد. حالا همه جریان‌های فکری، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی همه فهمیدند که این انسجام اجتماعی چه قدرتی را برای جامعه به وجود می‌آورد. اکنون پس از این فهم روشنی که برای همه حاصل شده و برای حفاظت از آن تلاش کنند. از طرفی هر عاملی که بتواند عامل تفرقه باشد را باید در نطفه خفه و خنثی کرد و اجازه بروز و ظهور به آن ندهند و همچنان بر طبل شادی این وحدت و انسجام اجتماعی بکوبیم.

* با وجود تاکیدات مقامات مختلف بر حفظ وحدت و انسجام ملی، همچنان شاهد برخی رویکردهای تفرقه‌افکنانه و مخرب از سوی برخی جریانات و رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما هستیم؛ اساسا این نوع مواجهه با مساله انسجام ملی را چطور می‌بینید؟

هر کسی یا هر جریانی که بر طبل پریشانی و پراکندگی اجتماعی بکوبد به کشور خسارت وارد می‌کند و حرف بعیدی نیست که بگوییم به وحدت ملی در کشور خیانت می‌کند. وحدت ملی همیشه برای کشور واجب است نه فقط در شرایط کنونی؛ چرا که با وحدت ملی است که کشور می‌تواند روی پای خودش بایستد، مقاوم شود، پیش برود، مشکلات را از پیش‌رو بردارد و شرایط را برای رسیدن به هدف‌های بالاتر فراهم کند. بنابراین خیلی مهم است که همه کسانی که به نحوی دل در گرو این کشور دارند به این وحدت فکر کنند. البته این مساله برای متولیان امور و کسانی‌که دستی در مسائل کشور دارند واجب‌تر است و مردم نیز که خودشان با تمام سلایق و نگرش‌های گوناگون این وحدت را به‌وجود آوردند و به یک انسجام اجتماعی پناه آوردند و در پناه انسجام اجتماعی هم موفق شدند. یعنی هم دشمنان را ناامید کردند و شرایطی را فراهم کردند که دولت بتواند به در سایه این آرامش اجتماعی که به وجود آمده به سرعت به ترمیم خرابی‌ها و ویرانی‌ها اقدام کند و همه نهادهای مسئول نیز به تقویت بنیان‌های اجتماعی بپردازند. مقام معظم رهبری، قوای مختلف و جریان‌های سیاسی همه به انسجام ملی و وحدت دعوت کردند و علتش هم این است که تنها چیزی که می‌تواند در این شرایط کشور را نگه دارد وحدت و انسجام ملی است.

 

 

منبع : آرمان ملی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار