گزارش «آرمان ملی» از وضعیت اورژانس و ستادبحران در جنگ ۱۲روزه
انجام ۱۰ هزار مأموریت اورژانس در ۱۲ روز جنگ
آرمان ملی- گروه اجتماعی: در دوازده روزی که ایران درگیر جنگ با اسرائیل بود، نیروهای امدادی و اورژانس کشور، در کنار مردم و مصدومان بودند و در خط مقدم این جنگ، تا پای جان کنار مردم بودند. درجنگی که حتی بیمارستانها و کودکان و زنان باردار هم از آن در امان نبودند. بارها حتی آمبولانسها و نیروهای امدادی نیز در حین انجام عملیات مورد حمله قرارگرفتند.

به طوری که رئیس سازمان اورژانس کشور، از انجام ۱۰ هزار مأموریت توسط اورژانس کشور در ۱۲ روز جنگ خبر داد. این درحالی بود که نیروهای اورژانس در شیفتهای 48ساعته مشغول به کار بودند و تعداد زیادی از این افراد نیز مجروح و زخمی شدند.
در همین راستا، جعفر میعادفر به ایسناگفت: کشور ما طی ۱۲ روز، مورد حملات متعدد رژیم صهیونی در مناطق مختلف کشور قرار گرفت. این حملات بامداد روز جمعه در چند نقطه از کشور به صورت همزمان شروع شد. ستاد مدیریت بحران ما از ساعت ۴ صبح در وزارت بهداشت تشکیل شد و در همین راستا به تمام دانشگاههای علوم پزشکی و سازمانهای اورژانس استانها اعلام آمادهباش کردیم.
وی افزود: در این ستاد، تمام معاونین وزارت بهداشت حضور داشتند و تقسیم کاری با محوریت شخص وزیر بهداشت انجام شد. در این برنامه ریزی سازمان اورژانس پیشبیمارستانی و اورژانس در بخشهای درمانی، دو سازمانی بودند که در خط مقدم قرار داشتند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: سازمان اورژانس، اولین سازمانی بود که در این حوادث نقش داشت و همکارانم باید در همان لحظات اولیه سریعا خود را به ساختمانهای آسیب دیده میرساندند و آسیب دیدگان احتمالی را به مراکز درمانی منتقل کردند که خداروشکر این اقدامات انجام شد.
شیفتهای ۴۸ ساعتی
درحالی که برخی مردم به دلیل ترس از وضعیت بحرانی پیش آمده، تهران را ترک کرده بودند، اما نیروهای امدادی در شیفتهای سنگین و دوروزه مشغول کمک رسانی به مردم آسیب دیده بودند. در همین راستا، میعادفر گفت: ما در این سازمان، فورا همه ظرفیتهای خود مثل اتوبوسآمبولانسها، آمبولانسها و غیره را فعال کردیم. همچنین درست است که کار اورژانس ۲۴ ساعته است و همکارانم شبانه روزی پای کار هستند؛ اما چون احتمال میدادیم این شرایط تداوم داشته باشد، فراخوان نیروی انسانی نیز صادر شد و شیفتهای ما از ۲۴ ساعت کار، ۴۸ ساعت تعطیلی به ۴۸ ساعت کار، ۲۴ ساعت تعطیلی تغییر کرد تا بتوانیم پوشش بهتری داشته باشیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: شرایط جنگی به نحوی بود که یک دفعه ۱۰ یا ۲۰ نقطه در یک استان مورد حمله قرار میگرفت و تقسیم نیرو و اعزام آنها کار راحتی نبود و برای بیمارستانها بار سنگینی بود.
میعادفر با اشاره به اقدامات انجام شده در بخشهای اورژانس بیمارستانها، گفت: در اولین اقدام، امور غیرضروری بیمارستانها را لغو و به بعد موکول کردیم تا بتوانند با ظرفیت بیشتر به مجروحان جنگی خدمت رسانی کنند.
وی درباره سفر برخی هموطنان افزود: ما در این ۱۲ روز، شناورسازی جمعیت نیز داشتیم، به عنوان مثال عدهای از هموطنان از تهران به سایر شهرها سفر کردند که این مسئله نیز باعث شد جمعیت یک شهر کوچک، به یک باره زیاد شود که این عملیات اورژانس را سختتر میکرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور تأکید کرد که انفجارها علاوه بر آوار، صداهای مهیبی نیز دارند که این مسئله باعث میشود سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد با بیماریهای زمینهای، نیاز به خدمات ویژه داشتند که اورژانس نیازهای این افراد را هم پوشش میداد.
میعادفر با اشاره به اینکه توزیع دارو نیز بر اساس نیاز هر شهر مجددا انجام شد، گفت که سهمیه دارو بعضی شهرهای کم جمعیت، به شهرهای پرجمعیت تعلق گرفت تا کمبود دارو نیز ایجاد نشود.
تعرض به 7 بیمارستان در جنگ
حتی بیمارستانها و مراکز درمان هم از این جنگ در امان نماندند و ما شاهد حمله به بیمارستانهای بسیاری در تهران و کرمانشاه بودیم. این درحالی است که نیروهای امدادی در صحنه حاضر بودند و حتی برخی از آنها همچنان در بیمارستانها بستری هستند.
میعادفر دراین باره افزود: در این بازه زمانی، ۱۳۶ هزار مأموریت انجام شد در حالی که تنها ۱۰ هزار تا از این مأموریتها، مربوط به جنگ بود و بقیه مأموریتها، مأموریتهای عادی سازمان اورژانس بود.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در این ۱۲ روز، ۱۸ نفر از پرسنل تکنیسین ما در این حملات آسیب دیدند که دو نفر از آنها دچار ضربه مغزی شدند و در بیمارستانها بستریاند.
میعادفر اظهار کرد: در این مدت، ۷ بیمارستان مورد تعرض قرار گرفت که دو بیمارستان در کرمانشاه و تهران تخلیه شدند. ما کلا یک بیمارستان تخصصی سوختگی در تهران داشتیم که آن هم به خاطر حملات، آسیب دید که باید تخلیه میشد.
وی افزود: ۱۱ آمبولانس در این مدت کاملا از بین رفت. همچنین یک پایگاه اورژانس که در نزدیکی یک مقبره شهدای هویزه بود نیز مورد حمله قرار گرفت و تخریب شد.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: در این ایام، ۲۶ استان، ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی در ۱۰۰ شهر درگیر خدمات رسانی بودند که من از همه همکارانم و خانوادههایشان به خاطر تلاشهایشان در این ایام تشکر میکنم.
میعادفر گفت که در حال حاضر، تشییع شهدا شهر به شهر در حال انجام است، همچنین مراسمهای عزاداری نیز در حال اجراست که ما با هزار و ۴۰۰ پایگاه شهری در کنار مردم هستیم که دچار گرمازدگی و مشکلات دیگر نشوند.
یافتن 202 مصدوم و شهید از زیر آوار
درحالی که آوار جنگ بر سر هموطنان فرومیریخت، تیمهای امداد و نجات، در صحنه حاضر و به دنبال یافتن مصدومان و یا افراد گمشده بودند. این میان اما همه زنده از زیر آوار بیرون نیامدند.
در این باره رئیس اداره عملیات و جستوجو و آنست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: در حملات رژیم صهیونیستی به ساختمانهای مسکونی ۱۴ نفر زنده از زیرآوار نجات پیدا کردند و ۱۸۸ شهید نیز توسط سگهای آنست پیدا شدند.
سیدرضا مومنی در گفتوگو با ایسنا در توضیح بیشتر گفت: در پی حملات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان و تخریب ساختمانهای مختلف، همچنین به شهادت رسیدن و زخمی شدن تعدادی از هموطنانمان، سازمان امداد و نجات نیز در راستای کاهش آلام و کمک به آسیب دیدگان، در عملیاتهای مختلف ناشی از جنگ شرکت کرد.
وی افزود: با توجه به گستردگی انفجارها و تخریبها، به ۲۴ استان فراخوان زدیم و در مجموع ۵۱ تیم آنسَت، هر تیم شامل یک قلاده سگ و یک نفر مربی، برای شرکت در عملیاتها تشکیل دادیم. همچنین با توجه به افزایش حملات در پایتخت، ۱۸ تیم نیز از سایر استانها به تهران اعزام شدند.
رئیس اداره عملیات و جستوجو و آنست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در بازه زمانی حملات، ۲۵۳ عملیات جستوجو و نجات انجام شد که در این عملیاتها سگهای ما توانستند ۱۴ نفر از مصدومان را زنده از زیرآوارها نجات دادند. همچنین پیکر ۱۸۸ شهید نیز از زیر آوار توسط سگها شناسایی شد که بیرون کشیده شدند.
مومنی گفت: مجموعا تیمهای آنست ما ۱۸۱ ساعت جستوجو انجام دادند که از زحمات همه همکارانم در سراسر کشور قدردانی میکنم که شبانهروزی در این ۱۲ روز خدمت کردند.
دو سگ نجات هم تلف شدند
در این میان حتی سگهای تیم امداد و نجات هم از انفجارها و تبعات این جنگ در امان نبودند. مومنی با اشاره به تلف شدن سگهای جستوجو افزود: به دلیل وجود گازهای سمی، دودگرفتگی و استرس، متاسفانه ۲ قلاده سگ ما کشته شدند.
رئیس اداره عملیات و جستوجو و آنست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره وضعیت سلامت مربیان نیز ادامه داد: موج انفجار باعث شد تعدادی از مربیان و خود من نیز از ارتفاع پرت شویم که تحت درمان قرار گرفتهایم.
ارسال نظر