«آرمان ملی» مواجهه رئیسجمهور با جامعه را بررسی میکند
صداقت در رفتار، صراحت در پاسخگویی
آرمان ملی- حمید شجاعی: دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان با وعدهها و شعارهای بسیاری آغاز به کار کرد که از جمله آنها میتوان به تلاش برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی، مذاکره و تعامل با دنیا، رفع فیلترینگ، حل مساله قانون حجاب و برخورد با بانوان و... اشاره کرد.

هر چند که دولت پزشکیان تلاش خود را طی 9 ماه گذشته برای تحقق این وعدهها انجام داد؛ اما هیچیک از این وعدهها هنوز آنطور که مورد مطالبه مردم بوده به سر انجام نهایی نرسیده است. از اینها گذشته امروز جامعه با ناترازیهایی در حوزه انرژی روبهرو است که از قضا برای امروز و دیروز هم نیست و از دولت گذشته تا کنون ادامهدار بوده است. بازگشتی به صحبتهای پزشکیان در زمان انتخابات و مرور اظهاراتش نشان از این دارد که او آن زمان نیز دغدغه قطعی برق آب و گاز را داشته و در مورد آنها نیز به وفور صحبت کرده، اما امروز با گذشت 9 ماه هنوز راه چارهای برای حل مشکل ناترازیها پیدا نشده است. چه اینکه سخنگوی دولت بارها بر اینکه 20 هزار مگاوات ناترازی در حوزه برق داریم اشاره داشته است. جالب اینکه این آمار به دولت گذشته 7/9 هزار مگاوات تحویل داده شده و دولت سیزدهم آن را با چیزی بیش از دو برابر تحویل دولت چهاردهم داد. این در حالی است که به اذعان پاکنژاد وزیر نفت سال 1403 را با مخازن نسبتا خالی شروع کردیم. با همه این اوصاف امروز جامعه آنچه میبیند عملکرد دولت پزشکیان در ماجرای ناترازیها است. هر چند که اگر بخواهیم مساله را به طور کلی نگاه کنیم ناترازیهای دیگری نیز در حوزههای مختلف داریم و پرسش این است که دولت در مواجهه با مردم چگونه باید برخورد کند. از قضا وجه تمایز این دولت با سایر دولتها قرار بود گفتوگو با مردم، صداقت و شفافیت باشد. حال اما به نظر میرسد که این رویه صورت نمیگیرد و نارضایتی مردم از شرایط فعلی نشان از عملکردهای نه چندان مطلوب دارد. اتفاقا بسیاری از حامیان و دلسوزان نیز بر همین نظرند که رئیسجمهور از موانع و مشکلات با مردم سخن بگوید و مردم را محرم بداند. اینکه چرا پس از گذشت 9 ماه هنوز فیلترینگ شبکههای اجتماعی برداشته نشده است و چه نهادها و دستگاههایی در جهت تحقق این مساله مانع ایجاد میکنند. اینکه چرا در مقابل اقلیت تندرویی که برای دولت هزینههای مختلف میتراشند ایستادگی نمیشود. اینکه مسبب شرایط امروز ناترازیها چه کسانی هستند و دولت برای حل این مساله چه برنامههایی دارد و سایر پرسشهایی که قابل طرح است. ماجرا این است که دولت باید جامعه را از خود بداند که گزارشهای دقیق و صحیح به مردم بدهد. مهمتر از آن نیز هر جاییکه دیدند کار پیش نمیرود علل، موانع و ایجادکنندگان موانع را بهصورت شفاف بگویند تا جامعه بدان دولت در مسیر تحقق وعدهها و رسیدن به اهداف تلاش میکند، اما بعضا موانع در مقابل دولت اجازه تحقق سریع آنها را نمیدهند.
*استفاده از نخبگان
کارشناسان و صاحبنظران بارها بر این نکته تاکید داشتهاند که دولت باید در حوزههای مختلف از نخبگان و افراد توانمند، محرب و کاردان استفاده کند تا در بر آیند کلی عملکرد دولت را مثبت و موثر جلوه دهند و در حوزههای مشخص خود عملکرد قابل قبولی داشته باشند. این در حالی است که گزارشها و اطلاعات اشتباه به رئیسجمهور به نوعی به پاشنه آشیل دولت تبدیل شده و حتی خود پزشکیان نیز به این مساله اشاره داشته و در جلسه با استانداران نیز اشتباه محاسباتی وزیر نیرو در خصوص ناترازیها را به رخ کشید. اطلاعلات اشتباهی که حتی انتقاد تند و مستقیم یار و همراه رئیسجمهور در دوران انتخابات یعنی محمدجواد آذریجهرمی را نیز بههمراه داشته که در خصوص صحبت پزشکیان در مورد نیاز دولت به برق خورشیدی گفته است: «جناب آقای رئیسجمهور عزیز هرکسی به جنابعالی گزارش داده که میشود ظرف امسال ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را به مدار آورد، از خود دور کنید. یا شمردن بلد نیست، یا نمیداند ۳۰ هزار مگاوات چقدر است، یا اصولا با مبانی اجرا و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی بیگانه است». اینگونه تلنگرها نشان میدهد که رئیسجمهور باید در برخی از حوزهها و زیرمجموعهها تغییراتی انجام دهد و افرادی که اطلاعات غلط میدهند را کنار بگذارد و به جای آنها افراد کارآمد که در جهت پیشرفت کار در دولت اطلاعات درست و دقیق میدهند را به کار گیرد. واقعیت این است که گرچه پزشکیان با شعار وفاق ملی روی کار آمده؛ اما به نظر میرسد برخی ارکان دولت از جمله برخی وزرا چندان اعتقادی به این شعار ندارند و رویکرد خود را در مسائل پیش میبرند و از این رو تغییرات اجتنابناپذیر مینماید. در همین خصوص سیدمصطفی هاشمیطبا به خبرآنلاین گفت: «متأسفانه رؤسای جمهور دقت لازم را ندارند و از افرادی که متخصص هستند، استفاده نمیکنند. حتی یک بررسی مجدد (دبلچک) هم انجام نمیدهند تا ببینند آیا حرفی که یک نفر زده، واقعی هست یا نه و از افرادی که در این کار استخوان خرد کردهاند و مطلع هستند، بهره نمیبرند. حداقل از این افراد برای دریافت اطلاعات دقیق استفاده کنند، اما متأسفانه یک حرف را بدون بررسی، بلافاصله بازتاب میدهند».
*پزشکیان و بدنه رأی
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص مواجهه جامعه با دولت و رئیسجمهور اظهار داشت: آنهایی که به آقای پزشکیان رای دادند و به سمت وی اقبال پیدا کردند به جهت صداقت و عدالتطلبی وی بود که او را شخصی صادق، سالم و پاکدست یافتند و با توجه به اینکه تکیه وی بر فرهنگ به نهجالابلاغه و سلوک حضرت علی(ع) است باعث شد که مردم نیز بر این اساس به سمت آقای پزشکیان تمایل پیدا کنند. احمد حکیمیپور به «آرمان ملی» گفت: طبیعتا چنین توقعی نیز وجود دارد تا در ارتباط با مسائل و چالشهایی که در جامعه وجود دارد رئیسجمهور با مردم صریح و صادق باشد. چرا که خود آقای پزشکیان نیز بر گرفته از نهجالبلاغه و حضرت علی(ع) گفتند که من گردنم را بابت قول و حرفم گرو میگذارم. لذا این توفع بود که در مورد کمبودها، کاستیها و ناترازیها به مردمی که به وی اعتماد کردند مسائل را بازگو کنند تا مردم در جریان مسائل باشند. دبیرکل حزب اراده ملت بیان کرد: ناترازی در مساله انرژی به مصرف مردم ارتباطی ندارد و صرفا برای محیطهایی است که تحتالحفظ و کنترل شده هستند. آقای پزشکیان ویژگیهای خود را به آسانی بهدست نیاورده و به همین جهت نیز اعتماد مردم را دارد و این نکاه هست که بر پایه این ویژگیها مسائل را شفاف و روشن با مردم مطرح کند و صرفا از مردم نخواهند که صرفهجویی کنند. وی تصریح کرد: آقای پزشکیان باید خیلی مراقب پایگاه رای و بدنه رای خود باشد تا بین پزشکیان واقعی و پزشکیان رئیسجمهور فاصلهای نیفتد.
ارسال نظر