| کد مطلب: ۱۱۶۸۹۶۳
لینک کوتاه کپی شد

بقایی: تنها روند مذاکراتی با آمریکا مذاکرات عراقچی و ویتکاف است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد تهدید مقامات تروئیکای اروپایی علیه ایران برای استفاده از مکانیزم ماشه گفت: ما هیچ اقدام ناحق و غیردوستانه‌ای را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم و فکر می‌کنیم که هیچ دلیل قانونی و منطقی برای استفاده از مکانیزم ماشه وجود ندارد.

بقایی: تنها روند مذاکراتی با آمریکا مذاکرات عراقچی و ویتکاف است

به گزارش آرمان ملی آنلاین ؛ اسماعیل بقایی در پاسخ به سوالی درباره ادعای برخی از رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه همزمان با مذاکرات ایران و آمریکا، مذاکرات موازی دیگری هم بین مقامات ایران و آمریکا و به طور مشخص «علی شمخانی» و «مارکو روبیو»، گفت: خیر. تنها روند مذاکراتی که وجود دارد، همین مذاکرات غیرمستقیم است که از طرف جمهوری اسلامی ایران، «سید عباس عراقچی» وزیر محترم امور خارجه و از طرف آمریکایی، «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور مدیریت می‌کنند.

وی در ادامه گفت: هر چهار دور مذاکرات بسیار شفاف اطلاع‌رسانی شده و هم نتایج آن، تا حدی که امکان اطلاع رسانی بوده، اطلاع‌رسانی شده است. بنابراین همه چیز شفاف انجام شده است.

صرف شرکت در یک روند مذاکراتی به معنی پذیرش دیدگاه‌ها یا مطالبات طرف مقابل نیست

بقائی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات گفت: هر روند مذاکره‌ای قاعدتاً برای حل یک چالش برای حل یک اختلاف است، لذا اینکه ما به‌رغم شنیدن دیدگاه‌های متناقض و اظهارنظرهای ضد و نقیض از طرف آمریکایی، باز هم در مذاکرات شرکت می‌کنیم برای اثبات حقانیت، حسن‌نیت و جدیت خودمان در رسیدن به یک تفاهم معقول، عادلانه و پایدار است و هم اینکه اساساً صرف شرکت در یک روند مذاکراتی به معنی پذیرش دیدگاه‌ها یا مطالبات طرف مقابل نیست؛ اگر چنین بود که اصلا به روند مذاکراتی نیازی نداشتیم.

وی تصریح کرد: هر روند مذاکراتی برای پیگیری و رسیدگی به نقاط اختلاف است، از این جهت ما تا الان در آن شرکت کردیم و امیدواریم که از این طریق بتوانیم نهایتاً به یک نتیجه معقول برسیم.

ما هیچ‌گاه موضوع کنسرسیوم را مطرح نکردیم

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع کنسرسیوم هسته‌ای گفت: ما هیچ‌گاه موضوع کنسرسیوم را مطرح نکردیم، در عین حال که موضوع جدیدی نیست و از دو دهه قبل که مباحث مذاکراتی مطرح بوده در ارتباط با این موضوع بحث و صحبت شده است که یک توجیه آن این است که منطقه غرب آسیا ممکن است به صورت روزافزون در آینده نیازمند انرژی هسته‌ای باشد و بد نیست که کنسرسیومی با مشارکت کشورهای منطقه در این زمینه ایجاد شود.

وی گفت: اگر چنین ابتکاری وجود داشته باشد ما از آن استقبال می‌کنیم و می‌توانیم مشارکت کنیم. البته باید این موضوع را در نظر بگیریم که این نمی‌تواند جایگزینی برای غنی‌سازی در داخل ایران باشد و اگر نیت از طرح این موضوع این باشد که غنی‌سازی در ایران انجام نشود و ما از آن منصرف شویم چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

غنی‌سازی یک امر فانتزی نیست که از ایران بخواهیم متوقف یا تعلیق کند

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع غنی‌سازی در ایران تاکید کرد: موضوع غنی سازی، به عنوان بخشی از چرخه طبیعی هسته صنعت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، به هیچ عنوان قابل مذاکره نیست. غنی‌سازی یک امر فانتزی نیست که از ایران بخواهیم متوقف یا تعلیق کند.

سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه تصریح کرد: غنی‌سازی یک فناوری و یک نیاز است برای اطمینان از اینکه صنعت هسته‌ای ایران بدون وقفه به کار خود ادامه خواهد داد و نتیجه دهه‌ها زحمت و تلاش و خون دانشمندان هسته‌ای ماست؛ بنابراین هم حقی است که طبق معاهده منع اشاعه ایران از آن برخوردار است و هم حاصل زحمت دانشمندان ایرانی است که به هیچ عنوان نمی‌شود از آن گذشت، لذا موضع ما در این زمینه خیلی روشن و صریح بیان شده است.

 

منبع : ايسنا

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار