نماینده سازمان نظام پرستاری:
تزریق اشتباهی خون و ماندن گاز در شکم بیمار در اتاق عمل پیش می آید!
فرض کنید دو مریض با نام خانوادگی یکسان را کنار یکدیگر بستری میکنند. گروه خونی یکی از آنها O منفی و دیگری A مثبت است. پرستار به دلیل شلوغی بدون اینکه متوجه باشد به نیروی خود میگوید این تزریق را به بیمار تخت B انجام بده، در حالی که گروه خونی بیمار O منفی است به او A مثبت تزریق میشود و باعث مشکلات زیادی برای بیمار از جمله تشنج، مشکلات کلیوی و…، میشود!

به گزارش آرمان ملی آنلاین، نماینده سازمان نظام پرستاری در هیأت عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: اگر قرار است خدمات درمانی استاندارد ارائه شود باید تجهیزات استاندارد هم در اختیار کادر درمان قرار گیرد. به عنوان مثال زمانی که بیمار در CCU بستری میشود، استاندارد تخت باید ۶۰ سانتی متر تا زمین باشد. اگر تشک مواج هم گذاشته شود و این سطح بالاتر بیاید نرده کناری هم که قرار گیرد سطح از استاندارد بالاتر میآید و بیمار از فاصله یک متری سقوط میکند و این استاندارد نیست.
شهلا افشانی با عنوان این مطلب که بسیاری از تختهای CCU و ICU استاندارد نیستند، افزود: بسیاری از تجهیزات در اورژانس اصلاً استاندارد نیست، البته بعضی موارد هم دست پرستار است که باید رعایت کند و آن استانداردهای پرستاری است.
افشانی درباره کمبود در حوزه درمان عنوان کرد: کمبود نیروی انسانی در کل کشور هست، در بخش تجهیزات پزشکی هم دچار این معضل هستیم. این کمبودها در تهران هم مشاهده میشود، البته در مناطق محروم این کمبودها بیشتر است. بهطور کلی کمبود تجهیزات در بسیاری از بیمارستانها وجود دارد.
وی افزود: در بحث ناآگاهی پرستاران شاید درباره پرستاران طرحی بتوان این موضوع را مطرح کرد، اما پرستاری که ۱۵ سال سابقه کار دارد نا آگاه نیست، شلوغی بخش، بیمار زیاد و مواردی از این دست باعث بروز مشکلات میشود.
نماینده سازمان نظام پرستاری در هیأت عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی ابراز کرد: برای مثال بخشی از اشتباهاتی که اتفاق میافتد در بخش انتقال خون است. فرض کنید دو مریض با نام خانوادگی یکسان را کنار یکدیگر بستری میکنند. گروه خونی یکی از آنها O منفی و دیگری A مثبت است. پرستار به دلیل شلوغی بدون اینکه متوجه باشد به نیروی خود میگوید این تزریق را به بیمار تخت B انجام بده، در حالی که گروه خونی بیمار O منفی است به او A مثبت تزریق میشود و باعث مشکلات زیادی برای بیمار از جمله تشنج، مشکلات کلیوی و…، میشود.
وی گفت: تزریق اشتباهی خون، ماندن گاز در شکم بیمار در اتاق عمل و مواردی از این دست شایع است. توجه کنیم که کادر درمان بهصورت تیمی کار را انجام میدهند، پزشک سر تیم است، اما در شرح وظیفه پرستار آمده است که تعداد گازها و تعداد وسایل را شمارش کند و روی تخته بنویسد، در پایان عمل تعداد گازها را پرستار سیرکولر (Circuler Nurse) با پرستار اسکراب (scrub nurse) چک میکنند و پزشک هم نظارت میکند، اما یک دفعه مریض بعد از چند روز عفونت میکند، بعد که عکسبرداری انجام میشود، گاز، پنس یا هر چیزی ممکن است در شکم بیمار مانده باشد.
ارسال نظر