گزارش «آرمان ملی» از تغییر ساعت شروع مدارس به شش بامداد
ناترازیها گریبان دانشآموزان را گرفت
آرمان ملی – شفق محمدحسینی: کسی گمان نمیکرد که ادامه ناترازیهای انرژی در ایران، آنقدر تبعاتش گسترده شود، که هرروز افراد بیشتری را در بر بگیرد.

از بیدارشدن کله سحر اداریها که بگذریم، که آنها هم هنوز با آن کنار نیامدهاند، حالا در اقدامی تازه آموزش و پرورش خبرداده است که ساعت کار مدارس از ساعت6صبح خواهد بود. این درحالی است که والدین این دانش آموزان با چالشی چندوجهی مواجه خواهند شد. دانش آموزی که 6 صبح باید در مدرسه حضور داشته باشد و حاضری بزند، چه ساعتی از خواب باید برخیزد؟ این مساله والدین و خود دانش آموزان را، آن هم در انتهای این سال تحصیلی که از روز اول کم دچار چالش نبود، سر در گمتر خواهد کرد. دانش آموزان با این شرایط، با اضطرابی مضاعف در کلاس حضور خواهند یافت و حالا اصلا مشخص نیست که آیا همه مدارس شرایط بازگشایی دو ساعت زودتر را خواهند داشت یا نه؟
در همین راستا، چند نفر از والدین دانش آموزان با ابراز نارضایتی از این تغییر ساعت، به «آرمان ملی» گفتند: دانش آموزان ما برای همان حضور در ساعت هشت صبح هم مشکل داشتند، حالا این وسط والدینی که میخواهند کودکانشان را صبحانه خورده به مدرسه بفرستند، باید از چهار صبح برخیزند، این میان تکلیف مادران شاغل چه میشود؟ مادری که تا عصر سر کار است، چند ساعت فرصت دارد در خانه به زندگی و کارهای خانه و خود دانش آموز برسد، کی شام درست کند و چه ساعتی بخوابد تا هرروز بتواند چهار صبح برخیزد؟ اما مساله تنها زنان شاغل نیستند، هر مادری که بیش از یک فرزند دارد، و حتی مادران تک فرزندی هم دچار وضعیتی پیچیده خواهند شد.
این مساله بهخصوص زندگی زنان را تحت الشعاع قرار میدهد، و برای آنان چالشی تازه درست میکند. حالا نگرانیها و اضطرابهای خود دانش آموزان هم برای روزهای پایانی سال و امتحانات کم است، از فردا باید ساعت هشت و نه شب بخوابند، تا چهار صبح برخیزند. آن هم در تاریکی و در هوایی گرگ و میش.
حالا بحث ناترازیهای انرژی ابعاد گستردهتری در جامعه پیدا کرده است و جمعیت بیشتری گرفتار قطعیهای برق و آب میشوند، که همچنان به صورت روزانه ادامه دارد. این درحالی است که هنوز به ماههای گرم سال نرسیدهایم، که قطعا ناترازیها در ماههای تیر و مرداد، برای مردم سختتر خواهد بود. این میان همچنان تصمیم سازندهای هنوز گرفته نشده است. این تصمیمهای آنی، چون آغاز زودهنگام ساعات اداری و مدارس، تنها شرایط را برای افراد پیچیدهتر خواهد کرد. بهخصوص دانش آموزانی که روزهای پایانی سال را میگذرانند.
خود دانش آموزان هم حال خوبی ندارند. تعجب میکنند از اینکه از ابتدای این سال تحصیلی، با مسائلی غریب دست و پنجه نرم کردهاند و این داستانها تمامی ندارد. از روزهای آلوده شهر گرفته، که حدود دوماه از سال را در سال 1403تعطیل بودند، و اغلب آنها را در فصل سرما دچار بیماری کرد، تا آب و برقی که حتی زمستان هم قطع میشد. حالا مشخص نیست که چه روزهایی را در تابستان خواهیم گذراند.
اطلاعیه آموزشو پرورش
در همین راستا، مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران موضوع اصلاح تغییر ساعت رسمی کشور و به منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی و کاهش ناترازی موجود، معاونت برنامهریزی و توسعه منابع در خصوص ساعت آغاز کار ادارات آموزش و پرورش و مدارس و امتحانات اطلاعیهای صادر کرد که بدین شرح ذیل است:
۱- ساعت آغاز کار اداری از ۶:۰۰ صبح الی ۱۳:۰۰ خواهد بود و در صورت نیاز کسری ساعت موظف همکاران بر اساس مفاد آییننامه دورکاری کار در خانه موضوع تصمیم نامه شماره ۴۴۷۲۶/۷۶۴۸۱ مورخ ۷ تیرماه ۱۳۸۹ است.
۲- ساعت کار مدارس اعم از نوبت اول و دوم از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ خواهد بود.
الف) در مدارس یک نوبته امکان حضور دانش آموزان از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ فراهم و برنامهریزی آن بر عهده مدرسه خواهد بود.
ب) در مدارس دو نوبته نوبت اول از ساعت ۶ صبح الی ۹:۳۰ و نوبت دوم (بعدازظهر) از ۱۰ صبح تا ۱۳:۳۰ فعالیت خواهند داشت.
۳- ساعت برگزاری امتحانات دوره متوسطه:
الف) تمام امتحانات نهایی دانشآموزان پایههای یازدهم و دوازدهم از تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ الی ۲۲ خرداد ۱۴۰۴و تمام آزمونها در نوبت صبح و فاصله زمانی اعلام شده توسط مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.
ب) امتحان پایه دهم به صورت داخلی و سه درس پایه نهم به صورت هماهنگ در نوبت صبح برگزار میشود.
تذکر ۱: تمام امتحانات مذکور در فاصله زمانی ۶ صبح الی ۱۳ برگزار خواهد شد.
تذکر ۲: برنامهریزی لازم از طریق مرکز سنجش اعمال و اعلام میشود.
۴- همه مدارس موظفند شرایط حضور دانشآموزان را از ساعت ۶ صبح فراهم نموده به نحوی که ورودی مدارس قبل از ساعت ۶ صبح باز بوده و با حضور مدیر، معاونین و سایر عوامل اجرایی مدرسه ورود دانش آموزان تسهیل گردد.
۵- دمای ساختمانها و مدارس حداقل در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم شود و سیستم سرمایش همه مدارس و ساختمانها از ساعت ۱۳ الی ۶ صبح روز بعد خاموش شود.
در پایان انتظار دارد با توجه به مصوبه هیات وزیران، ادارات و نهادهای دولتی و غیر دولتی با والدین دانش آموزان نهایت همراهی و همکاری را با استفاده از ظرفیت حضور شناور در فاصله ساعت ۶ صبح الی ۱۳ معمول و در امر تعلیم و تربیت دانش آموزان عزیز تسهیل کنند.
آزمونهای نهایی طبق اعلام قبلی است
این درحالی است که رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با بیان اینکه تغییر ساعت آغاز به کار مدارس تاثیری در زمان برگزاری آزمونهای نهایی ندارد گفت: زمان شروع فرایند آزمونهای نهایی پایه یازدهم و دوازدهم و آزمونهای هماهنگ کشوری پایه نهم ساعت ۷ صبح است.
محسن زارعی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه جدول زمانبندی آزمونهای خرداد ۱۴۰۴ برای پایههای نهم، یازدهم و دوازدهم پیش از این منتشر شده و تغییری نمیکند، تاکید کرد: این آزمونها طبق برنامه اعلامی برگزار میشوند.
او در ادامه گفت: برنامه زمانی برگزاری آزمونهای نهایی پایههای یازدهم و دوازدهم روزانه، بزرگسال، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلب آزاد رشتههای شاخه نظری، دوره دوم آموزش متوسطه و متقاضیان ایجاد و یا ترمیم سابقه تحصیلی شاخههای نظری، فنی و حرفهای و کاردانش و آزمونهای هماهنگ کشوری پایه نهم، در نوبت خردادماه سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳، به انضمام نکات قابل توجه در تمهید مقدمات برگزاری آزمونها در قالب بخشنامه به ادارات کل آموزش و پرورش استانها ارسال شده و در پایگاه اطلاعرسانی مرکز ارزشیابی به نشانی Azmoon. medu. ir نیز قابل دسترسی است.
تصور کنید دانش آموزان کوچکی را که به زور والدین، در ساعت چهار بامداد، یا حداقل دیگر چهار و نیم، چشمان خواب آلوده خود را باز میکنند، تا در کلاس درسی که قرار است برایشان آرامش بخش باشد، حضور یابند. حالا این میان آن دانش آموزی که فاصله مدرسه تا خانهاش طولانی است، چه ساعتی باید برخیزد. پسرک به مادرش زل میزند و میگوید: مامان پس کی شام بخوریم؟ کی بخوابیم؟ مادر و پدر به هم نگاه میکنند و پاسخ این سوال را خودشان هم نمیدانند! حالا بایدمنتظر باشیم و ببینیم در ادامه این سال تحصیلی پرچالش، تبعات این تصمیم چگونه خواهد بود.
ارسال نظر