| کد مطلب: ۱۱۶۸۱۴۷
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» مواجهه مجلس با دولت را بررسی می‌کند

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

آرمان ملی- حمید شجاعی: مناسبات میان دولت و مجلس از همان ابتدا با فراز و نشیب‌هایی روبه‌رو بود و اساسا عده‌ای از نمایندگان که چندان دل خوشی از پیروزی مسعود پزشکیان و تشکیل دولت جدید به ریاست او نداشتند از همان روز نخست بنا را بر تقابل گذاشتند.

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

البته که در ظاهر تعامل ولی در عمل تقابل با دولت. این مهم را «حتی» در همان روزی که رئیس‌جمهور برای ارائه لیست وزرای پیشنهادی به مجلس رفته بود به وضوح می‌شد دید. جایی‌که صدای اعتراض این عده از نمایندگان از حضور برخی چهره‌ها در لیست وزرای پیشنهادی بلند بود. پزشکیان از وفاق ملی می‌گفت؛ اما این عده از نمایندگان که اغلب از تندروها و دلواپسان بهارستان بودند برنامه دیگری در سر داشتند. چه اینکه رگه‌هایی این برنامه تقابلی علیه دولت را در همان ماه‌های اول مشاهده کردیم. از تذکرات زیاد تا خواستن به کرات وزرا به مجلس و در نهایت نیز پلن اصلی مواجهه با دولت یعنی استیضاح وزرا. چنانکه اخیرا غلامعلی رجایی فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این خصوص گفت:‌ «در ماه دوم آغاز به کار دولت، قصد داشتند برخی از وزرا را استیضاح کنند. رهبری تذکر داده بودند که هیچ وزیری در دو ماه نمی‌تواند عملکرد خود را نشان دهد. آنها مقداری دست نگه داشتند تا این موضوع به الان برسد.» اما مواجهه مجلس با دولت پزشکیان از بهمن و اسفند سال گذشته صورت دیگری به خود گرفت و اگر در ظاهر از وفاق ملی و همراهی و کمک به دولت می‌گفتند اما در باطن در فکر زمینگیرکردن دولت بودند. چنانکه اولین اقدام جدی را در استیضاح وزیر اقتصاد دولت پزشکیان صورت دادند و عبدالناصر همتی را به‌عنوان یکی از وزرای موفق دولت با استیضاح کاملا سیاسی و در جهت تسویه حساب‌های شخصی از قطار دولت پیاده کردند تا نیت اصلی خود را آشکار سازند و نشان دهند که در قبال دولت پزشکیان شمشیر را از رو بسته‌اند. اما به‌رغم اینکه به نظر می‌رسید این رویه اصلاح شود دیدیم که پس از تعطیلات سال جدید نیز این رویه ادامه یافت و در امتداد این حرکت نیز فرزانه صادق، وزیر کوشا و موفق راه و شهر‌سازی است که در چرخه دومین استیضاح سیاسی بهارستان‌نشینان افتاده است. هر چند که علی‌آبادی وزیر نیرو نیز مورد استیضاح بعدی مجلس است. البته اگر نیک بنگریم در همان ماه‌های ابتدایی روی کارآمدن دولت نیز تندروها به‌دنبال استیضاح وزرای کار و نفت بودند که با لابی‌گری‌ها این موضوع کنار گذاشته شد. پرسش اینجا است که این چگونه کمکی از سوی مجلسی‌ها به دولت است که صرفا باعث ضرر و زیان است و دولت را از رسیدگی به امور کشور باز می‌دارد. جالب اینکه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز که اساسا بیش از سایرین به وفاق ملی پزشکیان باور داشته و در این مسیر قدم برداشته نیز در قبال این رویه تقابلی نمایندگان تحرک خاصی نداشته و در اکثر موارد با آنها نیز همراهی کرده است. چه اینکه در قضیه استیضاح همتی کاملا در جبهه تندروها قرار گرفت. حال باید دید در ادامه مسیر و استیضاح سایر وزرا در کنار طراحان استیضاح خواهد ایستاد یا در کنار دولت. هر چند که کنار دولت ماندن او نیز تابع شرایط و مولفه‌هایی است.

* از دولت رئیسی تا دولت پزشکیان

بخشی از نمایندگان مجلس دوازدهم مجلس یازدهمی‌هایی هستند که در دولت مرحوم رئیسی نیز در مجلس حضور داشتند اما تفاوت رویکردی آنها با دولت‌های رئیسی و پزشکیان امروز کاملا مشهود است. چنانکه در همان دولت سیزدهم شاهد عملکردهای پر انتقاد و بعضا ناکارآمد وزرای دولت بودیم، اما دولت تا یکسال و بلکه بیشتر نه تنها از در تقابل و استفاده از ابزار نظارتی پیش نرفت بلکه رویکرد کاملا تعاملی را پیش گرفت و جایی‌که دیگر صدای نارضایتی‌های جامعه به گوش رسید مجلسی‌ها سراغ وزرای رئیسی رفتند. اما این برخورد با دولت پزشکیان و وزرایش به شش‌ماه هم نرسید و با وجود اینکه صحبت از وفاق ملی بود مجلسی‌ها از همان ابتدا حساب خود را از دولت سوا کردند. حال صحبت اصلی با بهارستان‌نشینان اینجا است که اگر شما نماینده مردم هستید باید نوع برخورد و مواجهه شما با همه دولت‌ها یکسان باشد؛ اما اگر نه به‌دنبال منافع باندی، جریانی و جناحی خود هستید مساله تفاوت می‌کند این تفاوت نوع برخورد با دولت رئیسی و دولت پزشکیان نشان می‌دهد که عده‌ای از نمایندگان منافع دیگری را دنبال می‌کنند که شاید بتوان آن را زمینگیرکردن دولت نام نهاد. دولتی که رهبر انقلاب در دیدار با مجلسی‌ها گفته بودند «موفقیت دولت، موفقیت نظام است.»

* همدلی و همراهی با دولت

یک نماینده ادوار مجلس در خصوص نوع مواجهه مجلس دوازدهم با دولت اظهار داشت: این مجلس بالاخره تیم همان دولت آقای رئیسی است و قاطبه نمایندگانی که به مجلس راه پیدا کردند همان تفکر را دارند و هیچوقت با آقای پزشکیان همراه نخواهد بود. نمی‌دانم که به چه طریقی می‌شود اینها را توجیه کرد ولی حداقل به‌خاطر مردم باید کوتاه بیایند. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی به «آرمان ملی» گفت: مردم به شدت بسیار نگرانند و همین مشکلات هم یک شبه به‌وجود نمی‌آید. من قصد دفاع از وزرای آقای پزشکیان ندارم؛ اما اولا وزرای آقای پزشکیان ۱۰ سر و گردن از وزرای آقای رئیسی بالاتر هستند. چرا نمایندگان به آنها بالاتر از گل نگفتند و یکسال، یکسال و نیم نه تذکری، نه توبیخی و نه استیضاحی صورت نگرفت. وی افزود: الان چه شده که یادتان افتاده که نماینده مردم هستید؟ این مشکلاتی که در آب، برق و گاز و... به وجود آمده حاصل همین دولت 3 ساله قبلی و شاید هم قبل‌تر بوده است. ولی بدهکاری در این سه سال به‌وجود آمد و نمایندگان سکوت کردند. عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه بیان کرد: باید مقداری همراهی‌ها و همدلی‌ها بیشتر باشد. مردم حوصله تنش ندارند و می‌دانند که این استیضاح‌ها همه در جهت انتقام‌گیری سیاسی است. اینها باج می‌خواستند و پزشکیان نداده و حال وزرا را به استیضاح می‌کشند. جعفرزاده تصریح کرد: در این جنگ اقتصادی وزارت اقتصاد را بی‌وزیر کردند چه بشود؟ مگر آقای ثابتی نیامد پای تریبون و گفت که آقای پزشکیان ما می‌خواهیم به شما کمک کنیم؟ کجا کمک کردید به‌جز آسیب‌رساندن به ملت؟ باید از این مسائل بچه‌گانه عبور کنیم و واقعا مجلس برسد به اینکه چطور می‌تواند به دولت در این بحران ناترازی‌های شدید آب و برق و گاز کمک کند.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار