| کد مطلب: ۱۱۶۷۵۶۶
لینک کوتاه کپی شد

«آرمان ملی» بررسی می‌کند

سناریوی شکست خورده تندروها برای هیات رئیسه

آرمان ملی- حمید شجاعی: شاید اگر بگوییم تندروها همواره در حال حاشیه‌سازی و تنش‌آفرینی بوده و مقطعی نبوده که این جماعت دست از اقدامات خلاف منافع ملی و مصالح مردم بردارند و همواره تلاششان بر این بوده که فقط شرایط را آنطور که مدنظر، اهداف و منویات خودشان پیش ببرند سخنی به گزافه نرفته باشد.

سناریوی شکست خورده تندروها برای هیات رئیسه

 واقعیت این است که دلواپسان هر چیزی را با مترو معیار خود می‌سنجند و اگر آن چیز با معیارهای آنها همخوانی داشت که هیچ و گرنه عملیات تخریبی را شروع می‌کنند. برای این موضوع نیز نمونه‌های بسیاری را می‌توان در ادوار و مقاطع مختلف به‌عنوان شاهد مثال آورد. از قضا این رویه در دولت‌های مخالف سویه و نمود بیشتری داشته است و اگر نگاهی به عملکرد تندروها در دولت‌‌های اصلاحات سیدمحمد خاتمی، تدبیر و امید حسن روحانی و وفاق ملی مسعود پزشکیان داشته باشیم به وضوح می‌توان دید که تندروها از هیچ تلاشی برای تخریب، تخطه و سیاه‌نمایی علیه دولت فروگذار نکرده‌اند. چه اینکه در دولت خاتمی پروژه هر 9 روز یک بحران و در دولت روحانی بحران پشت بحران را پیش گرفتند. امروز نیز در دولت پزشکیان رویه بر همان روال سابق استوار است؛ اما با این تفاوت که تندروها در سال اول دولت تمام آنچه در سر می‌پرورانند را عملی نمی‌کنند بلکه تلاش دارند تا گام‌به‌گام، اما هدفمند پیش بروند تا دولت پزشکیان را از نفس بیندازند. از همین جهت است که در یک برنامه از پیش تعیین شده مسیر مین‌گذاری شده‌ای را برای دولت پزشکیان تدارک دیده‌اند تا بر پایه آن اجازه اینکه دولت دمی آسوده باشد و به اهداف و برنامه‌های خود بپردازد را ندهند. نمونه این امر را می‌توان در نوع برخورد تندروهای بهارستان‌نشین با دولت پزشکیان دید جایی که تنها با گذشت 6 ماه از روی کارآمدن دولت یکی از مهم‌ترین وزرای دولت یعنی وزیر اقتصاد را به بهانه‌های واهی و استیضاح سیاسی از کار برکنار کردند تا دولت سال جدید را بدون وزیر اقتصاد آغاز کند. البته این تنها اقدام تندروها علیه دولت نبوده و در دومین اقدام در یک حرکت کاملا غیرتخصصی و سیاسی در پی استیضاح وزیر موفق راه و شهرسازی برآمده‌اند تا به قولی رای اعتماد کامل به دولت را جبران کنند. هر چند که طرح استیضاح وزیر نیرو نیز در دستور کار است و حتی سال گذشته نیز طرح استیضاح وزرای نفت و کار نیز در دستور کار بود که از دستور خارج شد. لذا این رویه گام به گامی است که تندروها از بهارستان گرفته تا خارج از مجلس و رسانه‌هایشان پیش گرفته‌اند و به مقابله با دولت مشغولند. هر چند که برنامه بلندمدت آنها زمینگیرکردن دولت پزشکیان است؛ اما هنوز بدان جا نرسیده‌اند. این در حالی است که رهبر انقلاب سال گذشته در دو دیدار با نمایندگان مجلس موفقیت دولت را موفقیت نظام خوانده بودند و خواستار کمک به دولت شده بودند. اما تندروهای بهارستان با این رویکردهای خود از سخنان رهبری نیز عبور کردند تا نشان دهند صرفا منویات و اهداف خود را قبول دارند و خط قرمزشان اهدف خودشان است.

* به‌دنبال کرسی ریاست مجلس

یکماه تا انتخابات اجلاسیه دوم هیأت رئیسه مجلس زمان باقی است و با توجه به تحولات داخلی بهارستان به نظر می‌رسد که تندروها برنامه‌های خاص خود را برای کسب و فتح کرسی‌های هیأت رئیسه به‌ویژه کرسی رئیس چیده باشند. واقعیت امر بر آن است که آنها مدت‌هاست که از محمدباقر قالیباف عبور کرده‌اند و دنبال جایگزین کردن نفرات و گزینه‌های مدنظر خود برای جانشینی قالیباف هستند. به‌ویژه آنکه قالیباف در ماجراهایی نظیر قانون حجاب، فیلترینگ و FATF بعضا مواضعی در همراهی با دولت اتخاذ کرد و حداقل اینکه در کنار تندروهای بهارستان نایستاد و همین امر نیز سبب شد تا جبهه پایداری برای او شمشیر را از رو ببندد و به انتظار زمان مقرر برای تغییر در ترکیب هیأت رئیسه باشد. آنچه مسلم است جدای از قالیباف که قطعا گزینه اصلی شانا و معتدلین و میانه‌روها و شاید اصلاح‌طلبان مجلس برای ریاست باشد، اما رقبای او نیز کم نیستند. مرتضی آقاتهرانی یکی از چهره‌هایی است که احتمال زیاد به رقابت با او خواهد پرداخت. از سوی دیگر سیدمحمود نبویان نماینده تندرو تهران نیز دیگر چهره‌ای که احتمالا در قامت کاندیدا برای ریاست حاضر خواهد شد. هر چند چهره‌های میانه‌روتری چون منوچهر متکی و علاءالدین بروجردی نیز چهره‌های دیگری هستند که احتمال نامزدی آنها می‌رود اما سرمایه‌گذاری اصلی تندروها روی آقاتهرانی و نبویان خواهد بود. به نظر تندروها تاثیر‌گذاری خود را پس از تقابل با دولت در انداختن قالیباف از کرسی ریاست مجلس می‌بینند.

*عقلانیتی در تندروها نیست

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص تحرکات تندروها علیه دولت اظهار داشت: جماعتی یا جبهه‌ای که از طرق خاصی در قدرت بودند، قدرت را به دست آوردند، در قدرت زندگی کردند و آبشخورشان آنجا است و حیاتشان در بودن در راس قدرت‌ است هیچوقت نمی‌توانند به‌راحتی قدرت را از دست بدهند. چرا که دانش تقابل سیاسی را ندارند و صرفا دنبال به دست‌گرفتن قدرت از هر راهی هستند. هدایت‌ا... آقایی به «آرمان ملی» گفت: سال گذشته اتفاقی که افتاد در اصل کرسی از زیر پای این جریان کشیده شد و برج عاج‌شان فرو ریخت و این عصبانیت هم مزید بر علت شده که خیلی عجولانه حتی رعایت تشریفات یکسری پروتکل‌ها را هم نکردند که صبر بکنند که مدتی از عمر دولت بگذرد و بعدا دست به کار شوند. اما از همان روزهای اولی که دولت تشکیل شد در یک حرکت کم‌سابقه یا بی‌سابقه یک وزیر را در کمتر از چند ماه که از عمر دولت نگذشته بود ساقط کردند و الان هم شاخ و شانه می‌کشند. وی افزود: آنها متوجه نیستند که به نوعی سر بن نشسته‌اند و شاخه را زیر پای خود می‌برند و فکر نمی‌کنند که مردم با هر رویکردی پای صندوق آمدند و به این دولت رای دادند و ممکن است که این رویه دیگر تکرار نشود و لذا این رویه تندروها خالی‌کردن زیرپای خودشان نیز هست. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: متاسفانه عقلانیتی در بین این جماعت نیست که این مسائل را برایشان تبیین کند. تندروها چه گلی به سر ملت زدند و آیا توانستند افکار عمومی را با خود همراه کنند؟ لذا آینده خوبی برای آنها پیش‌بینی نمی‌کنم و احتمالا خسارات بسیاری سنگین‌تری را به مردم می‌زنند. وی تصریح کرد: اینها کم‌کم به حاشیه می‌روند و دیگر کلا نام نیکی از آنها در بلندمدت نخواهد بود. یعنی در آینده اگر سهم مردم در مدیریت و حاکمیت بیشتر شود، نام خوبی از خود به یادگار نخواهند گذاشت. آقایی تاکید کرد: متاسفانه دولت هم با توجه به مشکلاتی که در گذشته انباشته شده بوده و به ارث برده امروز نتوانسته هنوز خودش را جمع کند. یعنی امروز دولت هم درگیر مشکلات انباشته شده در زمینه آب، برق و... است.

منبع : آرمان ملی
نویسنده : حمید شجاعی

ارسال نظر

هشتگ‌های داغ

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار