«آرمان ملی» آخرین تحولات دولت و مجلس را بررسی میکند
بهارستان و پاستور در فصل مذاکره
آرمان ملی- گروه سیاسی: در هفتههایی که همه خبرها و تحلیلها در مورد چگونگی روند مذاکرات بین ایران و آمریکا است بهنظر وضعیت دولت باید تا حدودی در میسر آرامش باشد ولی گویا مخالفهای دولت که در بهارستان حضور دارند نمیخواهند فشار را از روی دولت بردارند و بهبهانههای مختلف وزرا و معاونها را به مجلس میکشانند.

اگر این روند میتوانست مثبت باشد چرا بعد از استیضاح ناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد شاهد بهبود وضعیت نبودیم؟ همچنان که مشخص است اختلافات دیدگاهی بین دولت و اصولگراهای مجلس شاید در مورد مذاکرات در رسانهها جایی نداشته باشد ولی آنچنان که در این گزارش اشاره خواهیم کرد اصولگراهای مخالف دولت در بهارستان نهتنها قصد عقبنشینی ندارند بلکه بهنظر همین روند را ادامه خواهند داد تا به خواستهها یا سهمخواهیهای خود دست پیدا کنند. برابر اعلام برنامههای این هفته مجلس شورا 5 وزیر و رئیس سازمان برنامه و بودجه به کمیسیونهای مرتبط خواهند رفت تا به سوالات نمایندهها جواب دهند. در این مورد با یکی از تحلیلگران سیاست داخلی گفتوگو کردهایم. پیرموذن معتقد است فشارها به دولت باید کاهش یابد تا قدرت چانهزنی به آمریکا افزایش یابد.
فشار حداکثری تندروها به دولت
کمالالدین پیرموذن، تحلیلگر مسائل سیاسی و نماینده ادوار مجلس شورا در واکنش به اینکه چرا در شرایط حساس مذاکرات فشار به دولت همچنان ادامه دارد بهخبرنگار «آرمان ملی» میگوید: «باتوجه به اینکه دولت و مجلس روند مناسبی را در تصویب برنامه هفتم توسعه ادامه میدهند ولی با این حال مشاهده میکنیم که برخی از مخالفان دولت در بهارستان نمیخواهند این رابطه عمیقتر و وفاق پررنگتر شود. برخی از مخالفان دولت که امروز در بهارستان حضور دارند و ما همواره آنها را تندرو میخوانیم با فشار حداکثری مجلس به دولت میخواهند با سهمخواهیها و خواستههای منطقهای و... تحرک دولت را کم کنند. ما سالها زیر فشار اقتصادی آمریکا صبوری کردیم و در این رابطه جیب ملت و دولت خالی شد ولی در مقابل برخی، از جمله کاسبان تحریم به اندوختههای زیادی دست پیدا کردند. حالا در شرایطی که دولت در حال مذاکرات غیرمستقیم است تا بتواند بر این ظلم یک طرفه پایان دهد برخی فشار حداکثری خود را بر روی دولت افزایش خواهند داد.» او در همین مورد ادامه میدهد: «باتوجه به اینکه دولت وفاق ملی است و از همه گروهها در آن حضور دارند مجلس هم باید بهنوعی رفتار بهتری با دولت داشته باشند و با تعامل بسیاری از مشکلات را برطرف کنند. هرگونه کملطفی به دولت آن هم در شرایطی که مذاکرهها ادامه دارد باعث کاهش قدرت چانهزنی تیم مذاکره کننده خواهند شد و این همانا خواسته تندروها و کاسبان تحریم است.»
وزرا در مجلس
کمیسیونهای مجلس تا آخر هفته جلسات را برگزار میکند و در این جلسات بررسی طرحها، لوایح و نیز سوال از برخی وزرای دولت را در دستور دارند که باید به حضور 5 وزیر در بهارستان اشاره کنیم. بنا به گفته رئیسجمهور اینگونه دعوتها وقت کابینه را میگیرد و در صورت ادامه یافتن، چالشهایی را به وجود خواهد آورد. در سوی دیگر نمایندههایی که بهنوعی منتقد دولت محسوب میشوند معتقدند ابزارهای نظارتی مجلس باید به دولت کمک کند تا از مسیر منحرف نشود ولی در همین مورد برخی شائبهها وجود دارد که احتمال سهمخواهی را افزایش میدهد. در این مورد غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی مهمان کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس است تا درباره نحوه تامین نهادههای دامی و علت کمبود کالاهای اساسی در کشور به اعضای کمیسیون پاسخ دهد. در همین ارتباط کمیسیون اقتصادی مجلس در هفته جاری، تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از عملکرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را بررسی خواهد کرد. در سوی دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی را با حضور مسئولان ارشد دستگاههای مربوطه را در دستور کار دارد. در همین رابطه احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهمان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است تا به سوالات برخی از نمایندگان پاسخ دهد. همچنین عباس علیآبادی، وزیر نیرو و فرزانه صادق، وزیر راهوشهرسازی به کمیسیون عمران خواهند رفت تا به سوالات برخی از نمایندگان پاسخ دهند. در این هفته وزیر نیرو مهمان کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی است تا به سوالات برخی از نمایندگان پاسخ دهد. در این مورد سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در این هفته به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خواهد رفت تا عملکرد برنامه هفتم توسعه در بخشهای مربوط به صنعت، معدن، پتروشیمی و فناوری اطلاعات با حضور اعضای کمیسیون بحث و بررسی شود.
ارسال نظر