مواظب این تله باشید
یک روانشناس بر این باور است که در دوران پسا جنگ باید آشنایی با موضوع مهم «سواد رسانه ای» بیشتر در کانون توجه افکارعمومی و مدیران باشد.در این حالت از افتادن افراد به تله رسانه ای نیز جلوگیری می شود.

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از اطلاعات؛ داوود فتحی روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به احتمال بروز اضطراب و استرس در میان برخی از مردم در زمان بحران، گفت : یکی از موضوعات مهم برای کاهش استرس بین اقشار گوناگون جامعه در زمان بحران هایی مانند جنگ، توجه به موضوع سواد رسانهای است، اگر افراد بدانند چگونه و از چه طریق اخبار درست و دقیق را دنبال کنند درگیر استرس مضاعف ناشی از شایعات گوناگون نمی شوند.
به گفته این روانشناس، اگر ضرورت موضوع سواد رسانه ای برای افکار عمومی به درستی تبیین و تشریح شود، چنانچه افراد به هر دلیل پیگیر اخبار از شبکه های خارجی و اجتماعی باشند، به صورت آگاهانه دنبال می کنند و می توانند اخبار صحیح، کذب و شایعات را از هم تشخیص دهند و تفکیک کنند، سواد رسانهای به افراد کمک میکند تا با درک بهتر محتوای رسانهها، از اطلاعات غلط و اخبار جعلی دوری کنند و در نتیجه از اضطراب و نگرانی ناشی از این اطلاعات کاسته شود.
فتحی افزود: در دوران جنگ ۱۲ روزه که دشمن با روش های گوناگون و توسل به رسانه های متنوع تلاش می کرد تا یک نبرد روانی را علیه کشور ایجاد کند، اهمیت آموزش و شناخت سواد رسانه ای در جامعه بیش از گذشته مشخص شد، گاهی اوقات آدم ها در یک شرایطی قرار می گیرند که برای پیگیری اخبار به صورت مداوم شبکه هایی را دنبال می کنند و تاثیر اخبار و شایعات این شبکه ها حالتی از اضطراب را در افراد ایجاد و دوباره برای دوری از اضطراب به همان اخبار و اطلاعات شبکه های خارجی توجه می کند، در حقیقت در « تله رسانه ای» گرفتار می شود و این موضوع به غیر از استرس و اضطراب برای فرد نتیجه دیگری ندارد.
*بیشتر بخوانید : مراقب شوکهای خبری باشید؛ از این اخبار دوری کنید
وی با بیان اینکه سواد رسانه ای باید در دوران پسا جنگ برای اقشار گوناگون جامعه بیش از گذشته تشریح شود، خاطرنشان کرد: آگاهی از سواد رسانه ای در کاهش استرس و اضطراب در بحران های اجتماعی و جنگ و یا حوادث طیبعی برای تاب آوری جامعه نقش مهم دارد.
این مشاور خانواده در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی بازگشت آرامش به افرادی که در اثر جنگ ۱۲ روزه دچار برخی مشکلات روحی ناشی از استرس شده اند، گفت: در اصطلاح به شرایط این افراد اختلال استرس پس از حادثه «پی تی اس تی» گفته می شود، یعنی افرادی که در اثر یک حادثه این اختلالات را پیدا کرده اند و وضعیت روحی آنها بر هم خورده است، یک حادثه تروماتیک را مشاهده و پس از آن آثارش هنوز باقی مانده است.
فتحی عنوان کرد: این موضوع یک اختلال روحی و روانی است که با تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیب زا ایجاد میشود، این اختلال میتواند افرادی که از حوادثی مانند جنگ یا بلایای طبیعی یا حوادث جدی رنج میبرند را تحت تأثیر قرار دهد، افرادی که دچار این اختلال می شوند، یادآوری اتفاقات تلخ گذشته برایشان ناراحت کننده است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: برای گذر از این شرایط چند رویکرد پیشنهادی داریم، اول اینکه اگر این استرس باقی مانده از دوران جنگ، باعث ایجاد مشکلات شدید در زندگی فرد شده است و به راحتی فراموش نمی شود، باید به روانشناسان مراجعه کرد تا در کنار درمان های فوری، روش های قطعی و حتی مداخلات دارویی هم برای فرد آسیب دیده تجویز شود.
*بیشتر بخوانید : بیشتر بخوانید با این روشها به استرس خود غلبه کنید
وی با اشاره به اینکه اگر شرایط فرد آسیب دیده از نظر روحی و روانی در جنگ ۱۲ روزه، با علائم خفیف همراه است، بهترین راه حل این است که با استفاده از چند روش مانند توسل، توجه به دعا و نیایش، انجام مدیتیشن، تکنیک های تن آرامی و ذهن آگاهی را در طول روز داشته باشد.
ارسال نظر