هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا
معاون وزیر دفاع آمریکا گفت: تلاشهای کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده بر موشکهای پرهزینه ناوشکنهای نیروی دریایی یا جتهای جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام میشود.
به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از همشهری آنلاین ؛ پس از ماهها سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز خاورمیانه، هزینه این رهگیریها در حال افزایش است. به گفته رئیس تدارکات تسلیحات پنتاگون اقدامات برای از بین بردن سامانههای هوایی بدون خدمه اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای هر شلیک هزینه دارد.
ویلیام لاپلانت معاون یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا این اظهارات را اوائل هفته جاری (میلادی) در کنفرانسی به میزبانی مرکز مطلعات استراتژیک و بینالمللی مطرح کرد. او گفته تلاشهای کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده از سوی شبهنظامیان حوثی در یمن بر موشکهای پرهزینه ناوشکنهای نیروی دریایی یا جتهای جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام میشود.
از ماه اکتبر (مهرماه ۱۴۰۲)، نیروهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن، پهپادها و موشکهای تهاجمی یک طرفه حوثیها را که از یمن شلیک میشوند سرنگون میکنند. تا اواسط دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه ۱۴۰۲)، بیش از سه دوجین (بیش از ۳۶ فروند) شلیک به سمت پهپادها انجام شد. در بهار امسال بیش از ۱۳۰ مورد شلیک صورت گرفته است.
ارتش ایالات متحده همه جزئیات مربوط به سلاحهای مورد استفاده در این عملیات را به اشتراک نگذاشته است، اما موشک استاندارد ۲ (Standard Missile ۲) که یک موشک زمین به هوا با برد متوسط است به ازای هر شلیک ۲.۱ میلیون دلار هزینه دارد.
بعد از ماهها سرنگونی سیستمهای کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، این صورت حساب احتمالا بالاست و به تکاپوی پنتاگون برای پیدا کردن جایگزینهای ارزانتر و کمهزینهتر کمک میکند.
یک موشک زمین به هوا با برد متوسط می تواند ۲.۱ میلیون دلار برای هر هزینه داشته باشد. شلیک کرد. پس از چندین ماه سرنگونی UAS، این صورتحساب احتمالاً بالاست و به تلاشهای پنتاگون برای یافتن جایگزینهای ارزانتر و کمهزینه کمک میکند.
سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین در حال افزایش است. دو هفته پیش، نیروهای ایالات متحده به اسرائیل و دیگر شرکای خود پیوستند و به سرنگونی حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک تهاجمی یک طرفه شلیک شده توسط ایران و شرکای آن به سمت اسرائیل کمک کردند. اگرچه هیچ کشتهای در جریان این حمله گزارش نشد، اما آمریکا و متحدانش به جای فناوری یا سیستمهای ارزان ضد پهپاد که لاپلانت امیدوار است به آن دست پیدا کند، چندین جت جنگنده اف ۱۵ ای، سیستمهای موشکی پاتریوت و ابزارهای دیگر را به کار گرفتند.
ارتش آمریکا در مورد اینکه چه مهمات و چه تعداد هواپیما برای رهگیری حمله ایران استفاده کرده است، از جمله اینکه آیا خلبانی به فشار خون دچار شده است یا نه – صحبتی نکرده است، اما با توجه به انواع هواپیماها و کشتیهای درگیر، احتمالاً موشکهای متداول و رایج مورد استفاده قرار گرفتهاند.
لاپلانت میگوید هدف پنتاگون این است که هزینههای رهگیری پهپاد را به کسری از آنچه که تاکنون وجود دارد کاهش دهد. به گفته او وزارت دفاع به جایگزینهایی نیاز دارد که برای هر شلیک فقط دهها هزار دلار یا تنها ۱۰ هزار دلار هزینه کند.
این اولین باری نیست که لاپلانت نیاز به سرمایهگذاری بیشتر و توسعه تسلیحات برای مقابله با سیستمهای هوایی بدون سرنشین را مطرح میکند. در ماههای اخیر، او بارها در مورد نیاز به ساخت این سلاحها «در مقیاس متناسب» با تمرکز بر یافتن سامانههای تسلیحاتی ارزانتر برای پاسخگویی به تعداد بالای رهگیریهایی که در خاورمیانه اتفاق میافتد، صحبت کرده است.
براساس گزارش یک نشریه دفاعی آمریکا (Taskandpurpose)، در حالی که برخی پهپادهای تجاری کوچکتر که به سلاحهای جنگی تبدیل میشوند را میتوان با سلاحهای کوچک متداول منهدم کرد - مانند سلاح کوچک به کار گرفته شده در اوکراین که ساخته شده از ۶ شش قبضه کلاشینکف است – پهپادهای بزرگتر مانند پهپادهای شلیک شده از سوی ایران و حوثیها به سلاحهای گرانتر و پیچیدهتر نیاز دارند. نیاز به روشهای گستردهتر و ارزانتر بهعنوان توانمندیهای تسلیحاتی بدون سرنشین و انبار این تسلیحات برای مقابله با چنین پهپادهایی به احتمال در آینده افزایش پیدا میکند.
ایالات متحده روشهای دیگری را امتحان میکند. در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، ارتش ایالات متحده صدها هواپیمای کایوت سی دو سفارش داد که یک مهمات پرسهزن برای از بین بردن پهپادهای دشمن محسوب میشود. در همین حال ارتش آمریکا دومین سیستم لیزری پرقدرت سکو متحرک یا سیستم پی اچ ای ال را برای اهداف مقابله با سیستمهای کنترل هواپیمای بدون سرنشین (UAS) در خارج از کشور مستقر کرده است. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که ارتش ایالات متحده در چند ماه گذشته انواع مختلفی از سلاحهای لیزری را که برای رهگیری در نظر گرفته بود، آزمایش کرد.
ارسال نظر