خواص گیاهان برای ارتقای سلامت قلب
متخصصان تغذیه میگویند: با پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری، تجمع پلاک در رگهای خونی کاهش مییابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم میشود. خبر خوب برای علاقهمندان به مصرف گوشت این است که برای بهرهمندی از فواید گیاهخواری، مجبور نیستید کاملا مصرف گوشت را کنار بگذارید. چنانچه مصرف محصولات حیوانی را در رژیم خود کاهش دهید، خطر ابتلا به فشار خون نیز کاهش مییابد. در ادامه خواص گیاهخواری برای حفظ سلامت قلب آورده شده است:
کمبودن چربیهای اشباعنشده
چربی های اشباع شده، چربیهایی سرشار از هیدروژن هستند. این چربیها در دمای اتاق جامدند. آنها را میتوان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات مصرف چربیهای اشباع شده میزان کلسترول خون را افزایش میدهد. این افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را بالا میبرد. بنا به توصیه محققان از ۲۰۰۰ کالری دریافتی در روز، تنها ۱۳ گرم آن باید به چربیهای اشباع اختصاص یابد. علاوه بر این، خوردن ۴ تا ۵ وعده میوه و سبزی، ۶ تا ۸ وعده غلات کامل، ۲ تا ۳ وعده لبنیات و کمتر از ۱۸۰ گرم گوشت، طیور یا غذاهای دریایی در روز، اساس رژیم غذایی گیاهی را تشکیل میدهد.
کلسترول ناچیز
بدن برای تنظیم عملکردهای خود به کلسترول ناچیزی نیاز دارد اما اکثر ما به این حد اکتفا نمیکنیم. اغلب کلسترول مازاد از مصرف محصولات حیوانی وارد بدن ما میشود و نه گیاهان. طبق اعلام محققان تجمع کلسترول در خون عامل اصلی بیماریهای قلبی، سکته مغزی و حملات قلبی است. اکثر متخصصان تغذیه توافق دارند که، جایگزین نمودن گوشتهای پرچرب با مواد غذایی گیاهی تغییری سالم در سبک زندگی است. برای دستیابی به کلسترول پایین، کافی است چربیها و روغنهای اشباع شده را با روغنهای اشباع نشده (آوکادو، روغن زیتون و آجیلها) جایگزین کنید. کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه باید از طریق چربیهای اشباع شده تامین شود.
دارای فیبر بیشتر
پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی متعادل موجب افزایش فیبر محلول در رودهها میشود. افزایش فیبر یکی از روشهای کاهش گردش کلسترول بد در بدن شماست. فیبر با کلسترول بد در مجرای روده وارد فعل و افعالاتی شده و سریعا آن را از بدن خارج میکند. همین امر منجر به کاهش کلسترول بد ذخیره شده در بدن میشود. فیبر محلول در غذاهایی مانند عدس، سبزیجات و آجیل یافت میشود.
کاهش خطر دیابت
خوردن گوشت یا مصرف مقادیر فراوان چربیهای اشباع شده با خطر ابتلا به دیابت نوع۲ پیوند خورده است. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف چربیهای اشباع شده، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی دو برابر میشود. بخشی از کاهش وزن با کاهش مصرف چربیهای اشباع شده موجود در رژیم گیاهخواری تحقق مییابد. منتظر کاهش وزن خود باشید زیرا میوهها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر کمک میکند تا پیش از زیادهروی و اتمام غذا، احساس سیری کنید.
کاهش فشارخون
یکی از مشهورترین رژیمها برای افراد مبتلا به فشارخون بالا، پیروی از رژیمهای گیاهخواری برای مقابله با فشارخون است. گرچه تمرکز این رژیم اغلب بر کاهش مصرف سدیم است؛ اما از دیگر اهداف آن، کاهش مصرف گوشت است. در رژیمهای گیاهخواری مقابله با فشارخون، مصرف میوهها و سبزیجات افزایش مییابد و روزانه ۱۵۰ گرم پروتئین جذب بدن میشود.
گیاهان سرشار از امگا۳
مصرف اسیدهای چرب امگا3 خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را کاهش میدهد و موجب کاهش کلسترول و فشارخون بالا میشود. اسیدهای چرب امگا3در بدن ساخته نمیشوند، بنابراین تنها روش دستبابی به آنها از طریق برنامه غذایی مناسب است. امگا۳ گیاهی در گیاهانی مانند تخمکدو، سویا، گردو و بذر کتان یافت میشود.
حاوی مواد مغذی
عمده تاثیر رژیم غذایی گیاهخواری محافظت از قلب است. میوهها و سبزیجات سرشار از آنتیاکسیدان، استرول گیاهی، ترکیبات شیمیایی و پتاسیم هستند که همگی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند. پتاسیم، بهطور خاص، برای مقابله با فشارخون بالا بسیارموثر است. پتاسیم از تاثیرات مخرب سدیم در بدن میکاهد. پتاسیم در بخش اعظمی از موادغذایی گیاهی از جمله سیبزمینی شیرین، قارچ، سویا، بادام، موز، زردآلو، گوجهفرنگی و طالبی یافت میشود.
ارسال نظر